Dusan64 piše:I zasto onda kupiti iPhone umesto npr Samsunga (SE,HTC,svejedno)? Sta ima iPhone sto neki drugi telefon iz njegove klase nema?
Ima iPhone svoje kvalitete, ali samo što ga najviše izdvaja to je ime, ljudi ga najviše kupuju zbog imena.
Na žalost najmanje je ljudi koji kupuju skup telefon što im zaista treba takav telefon.
Eto npr. Daniel ima iPhone, hoće takav telefon i čovjek zaista koristi sve njegove mogućnosti.
Ja opet isto kada kupujem telefon, koristim sve njegove mogućnosti. Ali većina ljudi je kao moja kolegica sa fakulteta, prva osoba za koju znam da je imala iPhone 4 je ona. Ali šta je ona koristila na njemu. Slikala se, pisala SMS i razgovarala, eh da i koristila je onaj app kada pričaš pa telefon ponovi nekim piskavim glasom.
Taj telefon ima i navigaciju, a ona kao da zna šta je to.

Ali to je ono u narodu, kupit ću ja telefon od 600€ pa neka drugi vide. Realno 80% ljudi koji kupe iPhone, Galaxy S2 ili S3 i ostale skupe telefone kupuje radi prestiža. Njoj bi za njene potrebe sasvim dobro odrađivao posao u nivou Galaxy Ace, koji je tada koštao oko 250-300€.
Na sreću proizvođača i nesreću takivih ljudi s viškom novca, proizvoćači na fore i fazone reklamiranja ošišaju budale.
Čisto radi poređenja. Kupim Mustang GT500 jer imam para i želim da me vide, ali mu nikada u životu ne potopim gas do poda i ne pređem 100 na sat.