Koje ulje sipate u fordove?
Moderator: Dragomir
- FordMondeoTDDI
- Poruka: 59
- Član foruma od: ponedeljak, 23. jul 2012. u 09:49h
Ina Ultra star fe 5 w 30
doslo vrijeme izmjene ulja u mom Mondeu 2.0 tddi
pa me zanima sta mislite o ovome
INA ULTRA STAR FE 5 w 30
INA Ultra Star FE 5W–30 je potpuno sintetičko ‘low SAPS’ motorno ulje smanjenog udjela sumpora, sulfatnog pepela i fosfora, namijenjeno podmazivanju visoko učinkovitih benzinskih i dizelskih motora osobnih vozila s ugrađenim modernim TWC katalizatorima ili filterima čestica (DPF). Prikladno je za moderne Volkswagen motore s Longlife servisom uključujući PD TDI. Ulje osigurava izvanrednu čistoću motora, značajno smanjuje trošenje dijelova motora, stvaranje čađe i taloga, posjeduje odličnu oksidacijsku i termičku stabilnost te doprinosi produženju intervala zamjene ulja uz smanjenu potrošnju goriva te posredno utječe na smanjenje zagađenja okoliša. Niska količina sulfatnog pepela produžuje životni vijek motora i sustava obrade ispuših plinova. Ulje posjeduje uporabne dozvole renomiranih proizvođača vozila kao što su MB–pproval 229.51, Volkswagen 504.00/507.00 te BMW Longlife–4.
Razina kvalitete–specifikacije: ACEA C3–0, INA N 22–51
INTERVAL ZAMJENE 25 000 km
CIJENA 15 KM/L
trenutno je u mondeu Castrol Edge , u servisu su rekli da mjenjam na 12 000 km.
zanima me jel mogu sipat inu u mondea pošto sam laik za to....
razlika od castrola je 2 km po litru, al nije to toliko bitno koliko mi je bitan interval zamjene ulja.jer godisnje predjem oko 25000 - 30 000 km.
pa me zanima sta mislite o ovome
INA ULTRA STAR FE 5 w 30
INA Ultra Star FE 5W–30 je potpuno sintetičko ‘low SAPS’ motorno ulje smanjenog udjela sumpora, sulfatnog pepela i fosfora, namijenjeno podmazivanju visoko učinkovitih benzinskih i dizelskih motora osobnih vozila s ugrađenim modernim TWC katalizatorima ili filterima čestica (DPF). Prikladno je za moderne Volkswagen motore s Longlife servisom uključujući PD TDI. Ulje osigurava izvanrednu čistoću motora, značajno smanjuje trošenje dijelova motora, stvaranje čađe i taloga, posjeduje odličnu oksidacijsku i termičku stabilnost te doprinosi produženju intervala zamjene ulja uz smanjenu potrošnju goriva te posredno utječe na smanjenje zagađenja okoliša. Niska količina sulfatnog pepela produžuje životni vijek motora i sustava obrade ispuših plinova. Ulje posjeduje uporabne dozvole renomiranih proizvođača vozila kao što su MB–pproval 229.51, Volkswagen 504.00/507.00 te BMW Longlife–4.
Razina kvalitete–specifikacije: ACEA C3–0, INA N 22–51
INTERVAL ZAMJENE 25 000 km
CIJENA 15 KM/L
trenutno je u mondeu Castrol Edge , u servisu su rekli da mjenjam na 12 000 km.
zanima me jel mogu sipat inu u mondea pošto sam laik za to....
razlika od castrola je 2 km po litru, al nije to toliko bitno koliko mi je bitan interval zamjene ulja.jer godisnje predjem oko 25000 - 30 000 km.
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: Ina Ultra star fe 5 w 30
To ulje nije primarno namjenjeno za Forda ali daleko od toga da ne moze da se sipa. VW 507 standard je za njihove nove common rail dizele i ima ludacke specifikacije.
INA je koliko ja znam super ulje i pouzdanog kvaliteta.
Ja licno sipam Liqui Moly Special F 5w30 koje ima zadnji Fordov approval WSS M2C913-D i posebno se preporucuje za dizel motore.
P.S. Ovo ce vjerovatno admin da prebaci u temu "Koje ulje sipate u Fordove?"
INA je koliko ja znam super ulje i pouzdanog kvaliteta.
Ja licno sipam Liqui Moly Special F 5w30 koje ima zadnji Fordov approval WSS M2C913-D i posebno se preporucuje za dizel motore.
P.S. Ovo ce vjerovatno admin da prebaci u temu "Koje ulje sipate u Fordove?"

"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Re: Koje ulje sipate u fordove?
Na našem gorivu interval zamene od 25000-30000km nije pametna ideja. Ali ni pod razno!!!
Čak i VW i drugi "sijeku" interval servisa za pola za našu regiju. U odnosu na zapad.
Zaključak izvedi sam.
Poz
Sent from my MB860 using Tapatalk
Čak i VW i drugi "sijeku" interval servisa za pola za našu regiju. U odnosu na zapad.
Zaključak izvedi sam.
Poz
Sent from my MB860 using Tapatalk
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21536
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
10k km maksimum.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
+1
10.000 km preporuka. Najvise 15.000 km. Preko ni za zivu glavu.
10.000 km preporuka. Najvise 15.000 km. Preko ni za zivu glavu.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Nisu, nego nisu zavrnuli cep, danas upalim auto da malo pogledam ima li kakvih promjena pod haubom i vidim da cep skace, zavrnuo sam ga i sad se lampica gasi prije nego upalim auto, presao sam 2000 km tako :-) I kad ja kazem da majstori zure samo da uzmu pare ne kazem to bez vezedule0911 piše:99% su ti stavili neki krs od filtera.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
...i da i inače povremeno treba pogledati motorski prostor...bar jednom nedeljno otvoriti haubu.Ponekad se tako i ponešto vidi pa da si i laik. 

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Nema veze čep sa lampicom...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ja menjam ulje na oko 750-800 l nafte, tj. nekih 14-15 rezervoara ili ako sracunam godisnji prosek 5.5 l, obrni, okreni oko 14-15k km. Ako je pretezno gradska voznja sa 7.5 l, to dodje 10k km.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Nemam pojma al upalio sam danas 50 puta i svaki put se ugasila odmah, prije alternatora, ujedno sam danas zavirio da vidim koji je filter ulja al ne vidim naziv, bijeli je i vidim zadnja dva slova SGNesa piše:Nema veze čep sa lampicom...
- Makaa
- Poruka: 82
- Član foruma od: subota, 10. avg. 2013. u 23:29h
Koje ulje da sipam, u pitanju je Ford Fiesta mk2, 1100 kubika, benzin, 88 godiste?
Sipao sam neko Slovenoil 20w-50 cini mi se da je lose, mineralno stvarno je dzabe bilo ne mogu se sjetit tacne cifre..
Sipao sam neko Slovenoil 20w-50 cini mi se da je lose, mineralno stvarno je dzabe bilo ne mogu se sjetit tacne cifre..

- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ja bih sipao 15-40 recimo Total i menjao na 5000km.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ja bih isao na 10-40 taj Total, koristim ga u corsi slicnog godista i motora, a i na kamioncicu, povoljno je a super je, ne trosi ni jedan..
- Markedjani
- Predsednik kluba
10w40 je idealno za te motore.

- Makaa
- Poruka: 82
- Član foruma od: subota, 10. avg. 2013. u 23:29h
Hvala , probacu to 10w40
-
- Poruka: 22
- Član foruma od: nedelja, 1. dec. 2013. u 18:18h
Koliko ulja staje u Ford Focus MK1 1.6b? Da li bi iterval zamene Formule F trebalo smanjiti sa 10000km ukoliko vozilo koristi plin i na kolko?
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: utorak, 2. okt. 2012. u 00:17h
Prvo menjanje ulja posle velikog servvisa koji je uradjen odmah posto je auto kupljen pocetko prosle godine.
FOrd fokus 1.8 tddi karavan.
Preporuke i cena okvirno za ulje i filter.
Unapred zahvalan.
FOrd fokus 1.8 tddi karavan.
Preporuke i cena okvirno za ulje i filter.
Unapred zahvalan.
-
- Poruka: 26
- Član foruma od: petak, 27. dec. 2013. u 00:52h
jel greska sipati Castrol 10w40 u 1.8 tddi 2002? 

- Markedjani
- Predsednik kluba
da,pogrešno je.

- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sve sto je proizvedeno posle 8.meseca 1998 (ne racunajuci najnovije modele, za njih ne znam) trosi Ford Formula 5W-30.
Nebitno da li je dizel, benzinac, comon rail, klasican...
Nebitno da li je dizel, benzinac, comon rail, klasican...
Djak pesak 

-
Cale video da je prethodni put sipan Castrol 10-40 i navalio na to, otisao kupio i sipao.. 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Šta ako ga je prethodni vozio po livade i sleteo sa mosta, da li će ćale i to da uradi?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
-
a znas kakvi su matorci911s [SK] piše:Šta ako ga je prethodni vozio po livade i sleteo sa mosta, da li će ćale i to da uradi?

oko 700 dinacadimke833 piše:Kolko je placao litru?