Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
jel zna neko da li je dozvoljeno slepanje neregistrovanog auta, ja u zakonu ne mog da nadjem da je zabranjeno, a jel to znaci da je dozvoljeno? 

- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Mislim da ako je u saobracaju (a jeste cim ga slepas) mora da bude registrovan. Da je na prikolici onda bi mogao bez problema.
Fiesta!!
- milan_gt
pa onda bi bilo isto kad se neregistrovan vozi ili slepa..al opet nije isto..
evo i zakona, al ne kontam malo sta se ovde desava
Za registrovano vozilo izdaje se saobraćajna dozvola, registarske tablice i registraciona nalepnica. U saobraćaju na putu mogu da učestvuju samo motorna i priključna vozila za koje je izdata saobraćajna dozvola, registarske tablice i registraciona nalepnica. Motorno i priključno vozilo ne sme da učestvuje u saobraćaju na putu nakon isteka roka važenja registracione nalepnice.
Izuzetno od stava 1. ovog člana ne moraju se registrovati:
1) motorna i priključna vozila koja su prepravljena ili popravljena, kojima se obavlja probna vožnja radi ispitivanja ili prikazivanja svojstva,
2) novoproizvedena vozila koja se kreću od proizvođača do skladišta, 3) vozila koja se kreću od mesta preuzimanja kao neregistrovana do mesta u kome će biti registrovana,
4) radi sprovođenja propisanog carinskog postupka.
evo i zakona, al ne kontam malo sta se ovde desava

Za registrovano vozilo izdaje se saobraćajna dozvola, registarske tablice i registraciona nalepnica. U saobraćaju na putu mogu da učestvuju samo motorna i priključna vozila za koje je izdata saobraćajna dozvola, registarske tablice i registraciona nalepnica. Motorno i priključno vozilo ne sme da učestvuje u saobraćaju na putu nakon isteka roka važenja registracione nalepnice.
Izuzetno od stava 1. ovog člana ne moraju se registrovati:
1) motorna i priključna vozila koja su prepravljena ili popravljena, kojima se obavlja probna vožnja radi ispitivanja ili prikazivanja svojstva,
2) novoproizvedena vozila koja se kreću od proizvođača do skladišta, 3) vozila koja se kreću od mesta preuzimanja kao neregistrovana do mesta u kome će biti registrovana,
4) radi sprovođenja propisanog carinskog postupka.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ako neko vozilo koje se kreće na putu na svojim točkovima po tebi nije vozilo u saobraćaju, koje onda vozilo jeste, ono koje leti?

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Milane, propustio si da pogledas ostatak clana koji si citirao, a koji kaze da za takva vozila moras da imas probnu registarsku tablicu.
Tako da... nije dozvoljeno ako nije registrovano ili nemas probne tablice.
Tako da... nije dozvoljeno ako nije registrovano ili nemas probne tablice.
Djak pesak 

- milan_gt
jeste vozilo je na svojim tockovima al se krece i mozda koci uz pomoc drugog vozila, kako moze biti isto ako vozis neregistrovan auto ili ako slepas neregistrovan auto? Bas cu pitati pandura, il mozda amss
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
I prikolica se kreće i koči pomoću drugog vozila, a opet mora da ima atest i svoju tablicu, dakle nema ono "mene samo vodaju, ne obraćajte pažnju na mene" 

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Ma bole te bas. Slepas I ne mislis!milan_gt piše:jeste vozilo je na svojim tockovima al se krece i mozda koci uz pomoc drugog vozila, kako moze biti isto ako vozis neregistrovan auto ili ako slepas neregistrovan auto? Bas cu pitati pandura, il mozda amss
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Naravno da je isto voziti ili šlepati neregistrovan auto, jer u slučaju udesa u kome učestvuje to neregistrovano vozilo koje osiguranje štiti to vozilo? Ne može jedna polisa da pokriva dva auta, dva broja šasije, dva vlasnika. Uostalom, zakon ne defniše na koji način pogona vozilo učestvuje u saobraćaju, da li se vozi, šlepa, gura ili ga vuku konji, jednostavno čim je na putu na svojim točkovima automatski učestvuje u saobraćaju. Čim je neregistrovano automatski je i tehnički neispravno, može da nema kočnice ili ikakvu svetlosnu signalizaciju. Ruda ne može da bude potpuno kočiono pomagalo, vozač automobila iza šlepanog skupa ne može da bude vidovit pa da kroz auto ispred vidi migavce ili crvena svetla onog tamo još ispred koji je vučno vozilo a ne vidi se uopšte od šlepanog itd....
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- milan_gt
jeste, zabranjeno je..
neg to nereg. vozilo isto moze napraviti stetu vozeci se i na prikolici tj slepu, odnosno kad spadne
i onda nema razlike
nego sta zanimljivo nadjoh
Novčane kazne
Od 15.000 do 30.000 dinara, ili 30 dana zatvora
Korišćenje antiradar uređaja, vožnja na prednjem sedištu deteta mlađeg od 12 godina, vožnja levom trakom, vožnja bicikla brže od 35 kilometara na sat na biciklističkoj stazi
, vozačka dozvola istekla pre više od šest meseci, vožnja neregistrovanog vozila...
- Ako je izazvana nezgoda, kazne su od 30.000 do 50.000 dinara, ili 60 dana zatvora.
neg to nereg. vozilo isto moze napraviti stetu vozeci se i na prikolici tj slepu, odnosno kad spadne

nego sta zanimljivo nadjoh

Novčane kazne
Korišćenje antiradar uređaja, vožnja na prednjem sedištu deteta mlađeg od 12 godina, vožnja levom trakom, vožnja bicikla brže od 35 kilometara na sat na biciklističkoj stazi

- Ako je izazvana nezgoda, kazne su od 30.000 do 50.000 dinara, ili 60 dana zatvora.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
U oba slucaja je isto. Nemas osiguranje za taj auto, u slucaju udesa, ko placa stetu ako nemas osiguranje? To je mislim glavni problem i zasto je zabranjeno u zakonu.milan_gt piše:jeste vozilo je na svojim tockovima al se krece i mozda koci uz pomoc drugog vozila, kako moze biti isto ako vozis neregistrovan auto ili ako slepas neregistrovan auto? Bas cu pitati pandura, il mozda amss
Fiesta!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Dešavale su se i takve stvari, ali to vozilo u tom slučaju nije vozilo već neobezbedjen teret. Ako iz kamiona ispadne klavir ili automobil identično je.milan_gt piše: neg to nereg. vozilo isto moze napraviti stetu vozeci se i na prikolici tj slepu, odnosno kad spadnei onda nema razlike
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Auuuuuu, sva sreca pa na to niko od njih ne obraca paznju, niti verovatno zna za te kazne! Do sad bih ja bankrotirao da su me svaki put nahvatali!milan_gt piše: Novčane kazne
vožnja bicikla brže od 35 kilometara na sat na biciklističkoj stazi![]()

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Jes', jes'... Tebi auto jedva ide preko 35, a ne bajs... 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9933
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ide njemu bajs bolje nego auto. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dax92
-
Ma kakvi, te brzine nemam gde da dostignem, zeza me menjactotti piše:Jes', jes'... Tebi auto jedva ide preko 3,5km/h, a ne bajs...

Poslednja izmena: Daniel, na dan subota, 15. feb. 2014. u 17:34h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: hahahha :)
Razlog: hahahha :)
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
Nemoj ti da popiješ jednu disciplinsku zbog krivotvorenja... 

- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
pogledaj covek sta je napisao.. 3,5km/h 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
sta kazu..ocel postavljati radare na biciklistickoj? pa taman da me vijaju 2 pandura na bajsu koji vicu tiiiluu liiiluu!

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9933
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

ima se,moze se - nema se,mora se....
- milan_gt
samo se vi zezajte to je ozbiljan prekrsaj 

- totti
Daniel piše:pogledaj covek sta je napisao.. 3,5km/h

Dax

- acadimke
- Poruka: 1709
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- dax92
-
Ovo je zloupotreba sluzbenog polozaja, jos gora kazna od mog prekoracenja brzine!totti piše:Daniel piše:pogledaj covek sta je napisao.. 3,5km/h![]()
Dax

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT