Egr na focusu 2.0tdci
Moderator: Dragomir
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Re: Egr na focusu 2.0tdci
moguce je ali nije pravilno, trebalo bi ga zatvoriti zato sto moze da dodje do raznih problema, npr da se pomeri i zaglavi u otvoren polozaj.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
Ja sam malo ekeperimentisao sa zatvaranjem EGR-a tako što sam, najpre, uz pomoć metalne kuglice (iz nekog lagera), zaštopovao crevce koje putem vakuum-a otvara i zatvara EGR ventil, ali posle nekoliko kilometara (ili posle 10-ak minuta) se upalila ta lampica motora, kao i kod tebe.
Naravno, izvadio sam kuglicu i vratio crevce, ali lampica je ponovo svetlela...
Onda sam se setio da skinem klemu od akumulatora na pola sata (da kompjuter malo "zaboravi" grešku koju je memorisao), vratio sam klemu, upalio auto, vozio nekoliko minuta i kod prvog sledećeg paljenja lampica se ODMAH SAMA ugasila!
I više se nije palila...
Posle sam, kad mi đavo nije dao mira, prema uputstvima sa foruma, pokušao i sa mehaničkom blokadom EGR-a (stavio sam limenu pločicu na spoju sa izduvnom granom), ali sve je bilo identično! Opet se upalila lampica i opet sam je ugasio na isti način, posle skidanja pločice...
Na mom prethodnom focusu (1,8 Tddi iz 2001. godine) sve sam to isto uradio bez problema, odnosno nije se palila lampica motora, ali ovaj noviji se sada na da prevariti (1,8 Tddi 2004. godište)

Jedino bi, verovatno, pomoglo ako može trajno da se isprogramira komp. da radi bez EGR-a ?!?
Naravno, izvadio sam kuglicu i vratio crevce, ali lampica je ponovo svetlela...
Onda sam se setio da skinem klemu od akumulatora na pola sata (da kompjuter malo "zaboravi" grešku koju je memorisao), vratio sam klemu, upalio auto, vozio nekoliko minuta i kod prvog sledećeg paljenja lampica se ODMAH SAMA ugasila!
I više se nije palila...
Posle sam, kad mi đavo nije dao mira, prema uputstvima sa foruma, pokušao i sa mehaničkom blokadom EGR-a (stavio sam limenu pločicu na spoju sa izduvnom granom), ali sve je bilo identično! Opet se upalila lampica i opet sam je ugasio na isti način, posle skidanja pločice...
Na mom prethodnom focusu (1,8 Tddi iz 2001. godine) sve sam to isto uradio bez problema, odnosno nije se palila lampica motora, ali ovaj noviji se sada na da prevariti (1,8 Tddi 2004. godište)

Jedino bi, verovatno, pomoglo ako može trajno da se isprogramira komp. da radi bez EGR-a ?!?
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Javi se Bokiju, moze da sredi to. Meni se isto desavalo, i resio mi je taj problem. Sad mi je vec dugo potpuno zatvoren EGR.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- BokiRS
- Neizleciv
moze da se resi to na focusu, uspesno sam odradio vec nekoliko njih.
Chip tuning za Ford-ove
-
- Poruka: 77
- Član foruma od: utorak, 19. feb. 2013. u 16:54h
Pa javio sam ti se pre neki dan, reče da stižeš danas, tj. juče. Verovatno ću u subotu na sajam, pa bismo mogli to da odradimo u subotu.
- BokiRS
- Neizleciv
znam, ono sam pisao za mk1 focusa.
u subotu nisam u bg, idem za ivanjicu.
u subotu nisam u bg, idem za ivanjicu.
Chip tuning za Ford-ove
- zoradonjic
- Poruka: 100
- Član foruma od: nedelja, 20. dec. 2009. u 12:02h
- Kontakt:
Ха ха ха, виђен си за Ивањицу.
- Sv 87a
- Poruka: 290
- Član foruma od: sreda, 20. nov. 2013. u 18:22h
- Kontakt:
Clanovi moji, trebala bi, da nam bude poslednja solucija totalno iskljucivanje egr ventila. Nebi sad da objasnjavam zasto egr sluzi ( ako treba objasnicu ), ali sam ubedjen da u 80% - 90% slucajeva moguca je popravka egr ventila.

Eh, sto volim ovaj svet! 

- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
objasni 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
pa nije to fabrika dzabe stavila