Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Taunus 1600L

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
mhetlerovic
Poruka: 178
Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
Kontakt:

Ford Taunus 1600L

Poruka od mhetlerovic » ponedeljak, 31. mar. 2014. u 13:30h

Pozdrav, ovo je zapravo drugi automobil koji predstavljam ovde, u pitanju je Ford Taunus 1600L iz 1974. godine, doslo lepo vreme pa sam ga isterao iz garaze. Sustinski gledano jedna ekipa s jednog mog foruma o igricama je dosla na ideju pre oko dve godine da kupimo neki auto koji ce biti jeftin, a privlaciti dosta paznje da se zezamo. Sve sto je na slikama spolja je auto u stanju u kakvom je kupljen, to je radio prethodni vlasnik. Spolja gledano smo samo su gume na pogonskim tockovima promenjene, sve ostalo je bilo tako. Unutra smo uradili presvlaku za pod i za sedista i stavili muziku (posto je ipak auto najvise namenjen za zajebanciju). Naravno, ovde nema svrhe pricati o restauraciji i vracanju u prvobitno stanje jer je auto sustinski "unisten" pre nego sto smo ga mi uopste uzeli, a sa druge strane smo ga mi takvog i uzeli jer je najvise odgovarao onome sto smo hteli od kola, placen je tada oko 900eur. U medjuvremenu je sredjen trap, imao je problema sa strujom, alternator, karburator (trosio je 20l po gradu), nabavljena nova instrument tabla sa neta (doduse od Granade) i jos neke sitnice. Treba samo imati u vidu da se niko od nas nikada nije ozbiljno bavio bilo kakvim restauracijama, niti nam je to sustinski ideja. Ono sto sada predstavlja malo problem jeste limarija - oba prednja krila su trula i rubovi zadnjih tockova, pa sad gledam neke varijante kako to najjeftinije naci, da li ima smisla za to kontaktirati otpade? U nekim temama sam nasao da se pominje kao dobar neki otpad iz Mrcajevaca, jel moze neko da mi posalje konktakt?

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Ford Taunus 1600L

Poruka od van » ponedeljak, 31. mar. 2014. u 14:01h

Рур клан :)
Лепо вам је возило

Има једна у 70а блоку исте боје , али више оригиналан . Покушавам да нађем власника да се придружи

m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Poruka od m_peki » ponedeljak, 31. mar. 2014. u 16:03h

Meni ovo skroz ok za zajebanciju :) a i cini mi se da je ovo drugi put kako je predstavljen ovde na forumu thumbsuph

mhetlerovic
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » ponedeljak, 31. mar. 2014. u 16:05h

Nije nemoguce, ne znam da li ga je drugar isto stavljao, ja sam ga bio shvatio da nije :) A i mislim da tad nije bila sredjena unutrasnjost.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 31. mar. 2014. u 21:06h

E da je tek drugi put :rotfl:
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... hp?t=14522
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... hp?t=13319

Al' dobro... :ford:
Otpad kod Mrčajevaca: http://www.polovnjaci.rs/adresar/515 ali pitanje je ima li zdravih krila, neko (Van?) je nedavno pisao o izradi tih delova od poliestera.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mhetlerovic
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » utorak, 1. apr. 2014. u 09:29h

Nisam video te teme ranije, izvinjavam se, a vozi ga nas vise, ja sam prvenstveno na forumu zbog mog Focusa, ovo kao usput.

Inace nasao sam na netu te fiberglas varijante, recimo ovo http://www.motomobil.com/front-wing-rig ... 122-1.html
I to jeste zapravo jeftinije od originalne koja dodje oko 400 evra, ali je opet to malo preko budzeta kojim generalno mozemo da raspolazemo.

Hvala za link, pokusacu da cimnem ljude, pa ako nista mozda im u nekom momentu naleti nesto, najveci je problem zapravo da nije trulo...

van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 1. apr. 2014. u 13:01h

Ја правим таунусова крила од полиестера за 100 евра , мада верујем да је јефтиније да се среде та постојећа . Опескирају се до метала , ошприцају се епоксидом . Све рупе које су се показале се закрпе .
Поново слој епоксида , и може на гитовање и припрему за фарбање . У ствари зависи од пређашњег стања .

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“