Синоћ око 3 иза поноћи заустави ме патрола која је као гром из ведра неба испала. Бањалучани ће знати када им овако објасним; ишао сам уличицом која је паралелна парку Петра Кочића, значи од Соколског дома, па скретање лијево на главну улицу испред Трга Крајине (
малена уличица од неких макс. 50 метара дужине, која води до главне улице која има по 2 саобраћајне траке у једном смијеру).
Возим неких 40-ак на сат, зелено поче да трепери, а ја се налазим неких 10-15 метара од семафора. Дадох ту мало гаса да стигнем барем на жуто. Скренем, све уредно, престројим се из лијеве у десну траку, и 4 жмигавца се зауставм испред станице код Боске.
Одједном, испред мене салијеће полицијско возило, ово ново Пежо 308 (
матер им возе ко суманути сада откад Голф 4 замјенише овим новима), и излази полицајац као да је нека акција хапшења у питању. Ја сад онако сједим у ауту, гледам га, кад он крену према мени, а ја се контам шта га сад овај хоће.
Стандардно, добро вече, саобраћајна и возачка, све ок, пита ме да ли сам пио - нисам, да ли сам сигуран да нисам пио - јесам,
трик питање: да ли сам барем дозвољену количину попио (
то ме је питао када је видио да сам "свјеже" положио), рекох - није мени дозвољена ни кап. Ту се зачудио одговором, одмјерио ме па настави даље; зашто сам прошао кроз црвено? Ја се ту збуних, између осталога први пут да ме зауставља, незгодна ситуација још у 3 ноћу, а изашао сам да покупим сестру... и кажем му да сам прошао кроз трептуће жуто.
Онда ме је одвукао до њиховог возила, које ce у међувремену слијепило буквално уз мог Мондишу да не бих побјегао, шта знам... Кренуло је даље испитивање, гдје ми стари ради, чије је возило, да ли ја радим, да би на крају прешао на ствар и рекао казну:
2 казнена бода, 100 КМ и мјесец дана одузимање возачке.
Ја бленуо у човјека... Спомене он мени фазон жутог свјетла, осим када није могуће безбједно се зауставити, ту сам му завршио реченицу, наставио је -снијега и леда нема богами, црвено је, а не трептуће жуто; оно не постоји. И ту се исправим, покушам га некако убједити у жуто, ништа.
Колики сам баксуз да нисам имао ни динара у џепу, а покушао сам методом "
можемо се како договорити". Ту су му се уши "наоштриле" али кажем му немам ништа код себе, могу ли скокнути кући по неки кеш, он шути. Даде ми податке назад, и здраво живио.
Е сад мене занима, да ли постоји могућност да ми плава коверта не стигне на адресу јер није испунио прекршајни налог, само је у свој тефтер забиљежио име-презиме, име оца и број возачке?