Ne radi servo
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 11
- Član foruma od: utorak, 12. avg. 2014. u 11:14h
Ne radi servo
molim vas za pomoc,kupio sam fokusa 2005god.1,6 benzin-gas..ne radi mi servo volan,jako je tvrd,bukvalno ne moze da se okrece sve dok ne pritisnem papucicu za gas..tada popusti mada mi se cini i tad da je tvrd,ali citam sad da su fordovi volani tvrdji od ostalih..
unapred hvala
unapred hvala
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21584
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ne radi servo
ono kao,ima li ulja u posudi za servo i koje je boje to ulje u posudi ?
Da li zuji servo pumpa kad se okreće volan ?
Da li zuji servo pumpa kad se okreće volan ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Ulja ima,ne znam tacno koje je boje,nisam pri autu trenutno..zujanje nisam cuo,mada sam sinoc nesto na trenutak cuo kada sam kocio,pa mislim da je to do pločica..
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Najverovatnije da je pumpa oslabila. Proveriti nivo ulja i da li negde ima svežih tragova da je iscurelo (pumpa ili sama letva). Pumpe hoće da uginu ako ostaju bez ulja.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ako je izgubio servo, pored pumpe može biti i letva, senzor ugla volana na njoj itd...

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Može, mada je manifest da radi osetno bolje pod gasom najčešće vezan za samu pumpu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
Nadam se da je samo pumpa..videcu danas kod majstora..a ako jeste kazite jel bolje da je remontujujem ili kupujem drugu(naravno polovnu jel verujem da je nova u p.m.)
-
Definitivno mi je pumpa otishla..samo molim vas za savet da li da redim remont(i gde) ili da jurim polovnu..
hvala
hvala
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Nagađam da je polovna jeftinija, ali nikada ne znaš šta kupuješ, može da otkaže sutra a može i za 10 godina... remont je verovatno skuplji ali bi teoretski trebalo da bude trajniji... pruži se koliki ti je guber.
Moje lično mišljenje je da se više isplate dve polovne nego da ti loše urade remont.
Moje lično mišljenje je da se više isplate dve polovne nego da ti loše urade remont.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin