Pozdrav svima, imao sam problem sa mondeom nakon prelaska od 140km/h ili naglim davanjem gasa pojavi mi se grejac lampice koji neprestalno treperi i auto nenormalno gubi snagu i gas, i onda sam citao negde da je protokomer problem, izvukao sam dzek protokomera auto 160/170/200kmh nista ne pokazuje znaci sve redom brise, i utvrdio sam da je problem protokomer odnosno senzori koji se nalaze unutra koji regulisu protok vazduha.
Inace ko ne zna protokomer se nalazi na crevu koji ide od filtera za vazduh do turbine
Ali elem, otvorio sam ja ceo protokomer uzeo WD-40 isprskao, oni senzori su bili previse crni. Ocistio sam ali izgleda nedovoljno, da li ima neko sredstvo za ciscenje jace od WD-40 ili mozda znate koliko kosta taj protokomer za mondeo 2002 2.0 TDCI
Ja se raspisah, pozdrav svima drugari
Pomoc u vezi protokomera MK3
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 19
- Član foruma od: nedelja, 31. avg. 2014. u 23:15h
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: Pomoc u vezi protokomera MK3
Meni to lici na kvar aktuatora turbine odnosno da su ti zaprljana krilca promjenjljive geometrije na turbini i onda bi se trebala pokazati greska P132B. Samim tim, sto prije na dijagonstiku pa nam ovdje onda reci koju je gresku izbacilo.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Pomoc u vezi protokomera MK3
Ako si cistio sa WD40 nisi ga ocistio. Koristi "brake cleaner" i nepipaj prstima ili nekim stapicima kako znaju ljudi da zeznu stvar. Daj boze da je problem sa MAF senzorom, mada u najavi je to mozda nesto drugo.
E sad ako je to TDCI sa 115 KS, onda tu nema varijabilne turbine, ako je 130 KS moze biti problem. Razbusi se jedna rupa sa strane, na turbini, uprska sredstvo za ciscenje rerne, navrne sraf za buduce ciscenje.
Treci problem za "lapmicu grejaca" je u relaciji dizne-pimpa.
E sad ako je to TDCI sa 115 KS, onda tu nema varijabilne turbine, ako je 130 KS moze biti problem. Razbusi se jedna rupa sa strane, na turbini, uprska sredstvo za ciscenje rerne, navrne sraf za buduce ciscenje.
Treci problem za "lapmicu grejaca" je u relaciji dizne-pimpa.