Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Miris paljevine iz ventilacionog otvora!

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Miris paljevine iz ventilacionog otvora!

Poruka od Neša » petak, 17. jul 2015. u 21:26h

U Grckoj sam,sta moze da bude problem kad sam ugasio klimu na eko mod da izduvava hladan vazduh,osecao se nekoliko minuta neki jak miris na paljevinu kao da gori plastika?
Otvarao sam haubu i rekao bih da nema dima kod motora ali nisam siguran posto je mrak.
Da nije mozda najbolje ipak koristiti klimu na on-off bez ikakvog izduvavanja kad su ove vreline?
Sutra krecem nazad pa reko da vidim jel se desavalo nekom na mondeu mk3 ovako nesto
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Miris paljevine iz ventilacionog otvora!

Poruka od dule0911 » petak, 17. jul 2015. u 23:07h

Moguce da je od spolja, meni licno je prilicna razlika da li od spolja ulazi obican "neosusen" vazduh ili isti taj kad klima radi, mislim na sam miris. Svejedno, drzao bih pp aparat u kabini, za svaki slucaj. Srecan put, ja isto putujem sutra samo u drugom smeru :)
Tebi paljevina, meni malopre kanalizacija smrdi iz ventilacije lol
Fiesta!!

Neša
VIP

Poruka od Neša » petak, 17. jul 2015. u 23:39h

Srecan put i tebi :dd1: Nije od spolja,oseca se paljevina na plastiku,pregledacu sutra dok motor radi sve detaljno
Duratorq DI 16v

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » subota, 18. jul 2015. u 01:19h

Kod mene apsolutno ista situacija bila prve dve godine. Cini mi se da sam pisao ovde, ali niko nije imao komentar :wtf: Prosle godine u dosta manjoj meri, ove godine neprimetno. Raspitivao se u servisu, kod klimadzije, niko nema ideju, mada su svi pomenuli jednu stvar kao mogucnost, zaprljanost isparivaca. Promenio sam u medjuvremenu nacin koriscenja klime, odnosno pustao ventilaciju da odradi malo duze posle gasenja, i miris je postepeno nestajao. Mozda je do toga, kod mene je boljitak primetan, nije mi samo jasno kako moze takav miris da bude kod zaprljanog isparivaca (ako je uopste do toga), ali drugih problema nema. Padalo mi je na pamet da je mozda do reostata ventilatora kabine, koji stoji unutar ventilacije, pa da se topi ili tako nesto, ali ni sa njim nije bilo problema (samo jednom, tokom zime).
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » subota, 18. jul 2015. u 08:37h

Generalno je pravilo da se klima iskljuci pet minuta prije zavrsetka voznje i pstavi ventilacija da duva kako bi se isparivac osusio. Mada, nije mi jasno da isparivac moze da smrdi na paljevinu.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

darioculibrk
Poruka: 1211
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h

Poruka od darioculibrk » subota, 18. jul 2015. u 09:39h

Takav smrad sam ja imao.Kao iz dimnjaka.Pomogla je dezinfekcija asepsolom kroz otvor za filter kabine i dva Sonax spreja za dezinfekciju.Sad se vise nista ne osjeti.

Poslato sa G630-U20 uz pomoć Tapatoka
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » subota, 18. jul 2015. u 15:48h

To je najbolje i najjeftinije za početak probati, pa ako nije onda dalje...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Neša
VIP

Poruka od Neša » subota, 18. jul 2015. u 19:59h

Stigo kuci,klima radila bez greske na +37 ceo dan :ford: thumbsuph a paljevina od sinoc najverovatnije od isparivaca,to djavo ne da mira :diablo: al ti se pomolis :lele: i prodje putovanje kako treba hvala Bogu.
Tako da misteriozni dim je isto tako i nestao
Duratorq DI 16v

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“