Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Odgovori
Enio

 
Poruka: 902
Član foruma od: nedelja, 5. okt. 2014. u 09:11h

Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)

Poruka od Enio » nedelja, 6. sep. 2015. u 11:46h

A pazite što je danas ulovljeno

Slika

Slika

Slika

Slika
This is just a dream, for now:
Novi Mezimac 2.0 A8 "V"

Slika

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14168
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » utorak, 8. sep. 2015. u 00:03h

Moj rental tokom nedavne posete Vegasu - 2015 Fiat 500. Posto sam trebao da idem u nekoliko vecih gradova, trazio sam specificno 500. 1.4L motor sa 100 ks, 6 brzina automatik. U sustini, automobil odusevljava sarmom i odlicnim enterijerom, ali isto toliko razocara u voznji. Zadnja sedista nemaju svrhu uopste, ali su prednja sedista odlicno uradjena. Ako ga usporedim sa svojom Yaris, 500 je mnogo bucan, menjac dosta trza (ovaj je imao samo 16,000 milja na satu), ali me je posebno razocarao motor. Trazi dosta obrtaja, u gradu na ispod 3,000 RPM ga je nemoguce voziti, ali tek sam se razocarao na autoputu. Do 80 mph ubrzava kao voz, a pravi problem je nastao kad sam prelazio planinski deo izmedju Nevade i Californije. Na nekim mestima je nadmorska visina i do 5,000 ft (oko 1,500 metara) i tek tu je nastao problem. Nije mogao preko 55 mph i to je isao i do 5,000 RPM, tako da je trosio kao da ima V8. Ali po gradu je ok - da nije bucan kao sto jeste i da ima bolji menjac bio bi dosta bolji. Ovako - za auto za koji mnogi kazu da je najbolji mali auto na svetu - razocarenje.

Oh da, mislim da vecina prodatih 500 (i 2015 Mustanga) zavrse bas u Vegasu jer ih ima vise nego Fordova F-150, Toyoti Camry i bilo kog drugog visoko prodavanog vozila.

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 8. sep. 2015. u 00:26h

Meni je interesantno sa u danasnje vreme redizajniranja automobila na svaka 3 meseca 500 izdrzava ovako dugo na trzistu maltene nepromenjen.
Fiesta!!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 8. sep. 2015. u 02:45h

Meni je neshvatljivo da svi toliko hvale taj auto i cak ga stavljaju za "premijum" u klasi. Kao sto gore rekoh, sa izuzetkom tog Italijanskog sarma, po voznim karakteristikama je poprilicno los. I to je ovo 100 ks verzija - mogu zamisliti kako tek idu one od 2 cilindra i 80 ks ili onaj osnovni 1.2L benzinac od 68 ks.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » utorak, 8. sep. 2015. u 09:47h

Imao sam vise prilika da vozim 500 kabrio automatik. Bio je u pitanju 1.2.
Auto jedino sto ima taj sarm i nista vise, automatski menjac kao da je napravljen pre 20 godina, lose menja brzine, treba bas dosta privikavanja na taj menjac. Vise sam ga vozio u manuelnom modu nego u automatskom. Volan podesiv samo po visini i to su ga pozicionirali veoma daleko, skoro da je odmah iznad pedala. Sedista "podesiva po visini" tako sto se samo zadnji deo sedala pomera gore-dole, ne i celo sediste kao u ostalim automobilima.
Motor generalno jeste slab, pogotovu u kombinaciji sa automatskim menjacem koji samo pogorsava ukupan utisak u voznji.
Audio sistem jedan od najlosijih koje sam ikad cuo.
Na auto putu sve preko 140 nije dobro po motor jer je tada uveliko preko 5000 obrtaja.
Sve u svemu mnogo vise razocarenja u odnosu na odusevljenje autom u startu.

veljabandit
Poruka: 898
Član foruma od: utorak, 23. apr. 2013. u 14:18h

Poruka od veljabandit » četvrtak, 10. sep. 2015. u 14:34h

...culi u Folksvagenu za mocni ST sa Banovog brda pa poboljsali standardni GTI... hahahaha

http://vesti.mojauto.rs/Istrazujemo/589 ... -ima-260KS
... duga svetla i pun gas !
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 10. sep. 2015. u 14:40h

Treba da metnu motor iz pasata 2.0 bitdi sa 240ks

veljabandit
Poruka: 898
Član foruma od: utorak, 23. apr. 2013. u 14:18h

Poruka od veljabandit » četvrtak, 10. sep. 2015. u 15:55h

poenta je da bude brzi a ne sporiji hahahaha
... duga svetla i pun gas !
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. sep. 2015. u 02:44h

Danasnji rental - 2015 Toyota Camry SE.
Isao sam na bas duzi put, oko 550 km u danu, tako da sam hteo nesto udobno. Znajuci ranija iskustva sa Camry da je dosta udobna izaberem nju i grdno sam se zajebao. Nije los auto u pitanju, ali posto je ubedljivo najprodavaniji ocekivao sam dosta vise. Ni do kolena Ford Fusionu, Kiji Optimi, Hondi Accord i slicnima.
Sa pozitivne strane na motor i menjac nisam imao zamerki. 2.5L I4 motor sa 178 ks lepo vuce, snage ima na svim obrtajima, nije ni mnogo trosio. Menjac odlican, lepo prebacuje brzine i uvek u pravoj brzini.
Sta je onda problem ... Camry je uvek bila tiha i udobna i na racun toga - dosadna. Sa ovom novom generacijom su odlucili da je naprave "dinamicnijom", pa je tako sad bucna i tvrda, ali opet ni blizu dinamicna kao recimo Mazda 6. Izgubili su ono sta ih je krasilo u proslosti, a nista nisu dobili za uzvrat. Enterijer pun jeftine plastike koja pravi razne zvukove tokom voznje, mada je dosta pregledan i poprilicno prostran.
Opet, nije da je los auto, ali posto je najprodavaniji automobil u Americi u 18 od zadnjih 19 godina - svakako sam ocekivao vise.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 28. okt. 2015. u 23:38h

Danasnji rental - 2015 Hyundai Veloster.
Imam zelju vec duze vreme da ga probam i danas mi se posrecilo. Misljenje je nekako promenjivo.
Vozio sam pre Elantru i Elantru GT (Evropski i30) i ocekivao sam da ce biti slican, jer dele platformu, ali jako malo slicnosti imaju.
Prva stvar, ta dodatna vrata nemaju bas nikakvu svrhu. Toliko su mala i sam ulaz je mal (zbog niskog krova) da se zaista tesko ulazi kroz njih. Prednja sedista su solidna. Preglednost prednjeg dela je odlicna. Ali koliko je preglednost prednjeg dela dobra - toliko je preglednost zadnjeg dela losa, mrtav ugao je ogroman. Znaci promeniti liniju na autoputu je nocna mora. Buka je takodje minimalna, udobnost prosek. Enterijer nista posebno, previse jeftine plastike.
Najveca mana je motor. Atmosterski 1.6L sa 138 ks, ali postoji i turbo verzija sa 201 ks. Nevidjeno je trom, na autoputu treba i do 5,000 RPM da bi ubrzao da nekoga prestignem. Nisam merio ubrzanje, ali ovako spor auto nisam dugo vremena vozio - i to kaze neko kome je Toyota Yaris sa 106 ks auto za svakodnevnu voznju. Na srecu ima menjac za manulno menjanje brzina na volanu, pa je to malo popravilo utisak.
Veliko iznenadnje je potrosnja, nikad nisam potrosio toliko malo novca da predjem 170 milja. Izmerio sam 42 mpg, sto izadje 5.6 litara, 70% autoput i dosta puta sam ga bas zesce vozio.
U sustini, auto kao auto nije los, ali nije ni blizu sportskog auta kao sto izgleda. Obicna Elantra sa 2 vrata je vise sportski, a pri tom je preglednija.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21563
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 29. okt. 2015. u 00:09h

pogrešna motorizacija, sa tim turbaćem (manual menjač ? ) cenim da auto dobija drugu dimenziju.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » četvrtak, 29. okt. 2015. u 16:02h

Poprilično ružan auto, naročito ono nazad, napred je i bož' pomoz'.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21563
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » četvrtak, 29. okt. 2015. u 17:25h

simpa je uživo, ima svoj fazon.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » ponedeljak, 7. dec. 2015. u 15:45h

sis11
Poruka: 4
Član foruma od: ponedeljak, 7. dec. 2015. u 15:20h

Poruka od sis11 » utorak, 8. dec. 2015. u 14:03h

uff... Shelby GT500 SS (Super Snake), 5.4L supercharged V8 sa 725 hp - koje kidanje
uvek najpovoljniji taxi u beogradu

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 8. dec. 2015. u 15:19h

Đe 'e tu veza sa Fordovom konkurencijom?
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 9. dec. 2015. u 00:41h

Off topic, ali postoji i verzija sa 1,000 ks.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 9. dec. 2015. u 22:02h

Danasnji rental - 2015 Chevrolet Impala.

Ovaj auto je dobio gomilu pohvala kada je debitovao 2012 godine. Prvi auto kome je Consumer Reports dao maksimalne ocene, sto dovoljno govori o njemu (Consumer Reports retko hvali ista sta nije Toyota i Honda).
I zaista je dobar koliko je hvaljen. U voznji zaista nemam bas ni najmanju promedbu. Mocan, tih, jako startan, stabilan i pri 110 mph (176 km/h). Ne pamtim kad me je neki auto toliko odusevio. Enterijer je najbolji koji sam ikada video u nekom Chevroletu. Ocekivao sam (opet) da ce biti jeftina plastika prekrivena kozom, ali ovaj enterijer bi mogao da prodje i na Cadillacu. Jedino je krov dosta nizak - ja uopste nisam visoka osoba i opet sam par puta glavom udario u krov.
Motor je 3.6L V6 sa 305 ks, menjac 6 brzina automatik. Jako startan. Menjac i da ne osetis kada menja brzine.
Potrosnja umerena za dimenzije auta i motora. Sa 80% autoputem sam izvukao 32 mpg (~7.5 litara na 100 km).

Par mana:
- Monitor u kolima je nevidjeno mal za auto koji kosta $30,000. Moja duplo jeftinija Yaris ima veci monitor.
- Auto od $30,000+ bi trebao da ima standardan Bluetooth i kameru za zadnji deo vozila.
- Meni se licno nije dopao ni Stop system. On gasi auto svaki put kad stanes i drzis nogu na kocnici na 3+ sekunde, a upali opet auto kad pustis kocnicu. Ok je kada duze cekas na semaforu, ali dosadjuje kada sam recimo na stopu i cekam par sekundi da neko prodje.
- Meni se licno nije dopao ni dizajn zadnjeg dela ... Deluje nekako nezavrsen u poredjenju sa prednjim.
- Dosta svetlo plave boje u enterijeru, posebno na satu za brzinu. Ovo nije mana samo kod Impale vec generalno kod svih Chevroleta. Meni licno deluje nekako jeftino.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 22. dec. 2015. u 23:43h

Danasnji rental - 2015 Kia Soul.

Poprilicno sam se iznenadio, u pozitivnim smislu, koliko je dobro uradjen, posebno kad se zna da mu je pocetna cena oko $16,000. Soul sam provozao kada je originalno predstavljena 2008 godine i onda sam imao gomilu zamerki (bucna, neudobna, dosta jeftine plastike). Sve te mane su otklonjene i zaista nisam uspeo da nadjem vecu manu. Prostora dosta, vise nego bilo koji kompakt u klasi. Dosta je tih, udobnost prosecna (u rangu sa klasom), potrosnja 34 mpg (oko 7L) od cega je autoput bio 80%. 6 brzina automatski menjac odlican. 2.0L motor sa 164 ks lepo vuce. Enterijer na par mesta ima jeftinu plastiku, ali za svoju klasu vise nego zadovoljavajuce. U svakom slucaju - odlicna kupovina.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 22. dec. 2015. u 23:57h

I ko da prezivi zajebanciju, kad te jednom vide u ovome :)

Meni je zaista estetika vrlo blizu dna liste prioriteta, al sto je mnogo mnogo je.
Djak pesak :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 23. dec. 2015. u 00:27h

Nisam siguran da pratim ... Jel u Srbiji vazi neka zajebancija na racun vlasnika Soula?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 23. dec. 2015. u 01:02h

Ne bih rekao da je to, već cenim da aludira na to što auto ima spoljni izgled jedne prosečne cokule. Što nekome možda odgovara, šta znam... ima nekih prilično finih cokula.

(I daleko od toga da je jedini auto koji boluje od te boljke... izvin'te vlasnici evropskog Fusiona)

Doduše, ne znam da li bih išao dotle da kažem "što je mnogo - mnogo je", pogotovo kad uporedim sadašnji Soul kojem su malo rafinisali spoljni izgled sa, na primer, bilo kojim oblikom izrazito popularnog (kod određenih slojeva populacije) Nissan Juke-a.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 23. dec. 2015. u 01:34h

Meni se licno kockast dizajn uvek dopadao, jos od Americkih auta iz ranih 1970tih godina. Prosto je neverovatno koliko Soul ima vise prostora na zadnjim sedistima nego recimo Focus, bas zato sto je kocka. Dizajn mi se takodje dosta dopada. Nisam ni ja ljubitelj Jukea, ali Soul mi se uvek jako dopadao.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 23. dec. 2015. u 08:20h

Juke i Multipla su dobili žestoku konkurenciju! :D

Ovako nešto je mogao dizajnirati samo neko ćorav ili neko ko je mrtav pijan i drogiran, pa je u svom nekom tripu.

Ne smeta ni meni kockasto, npr. razni modeli Volva, ali ovo je toliko kičasto i odvratno da bole oči!
Napred i bož' pomoz', ali nazad, pa niđe veze!
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 23. dec. 2015. u 08:27h

Kockast nije problem. Kockasta je i G klasa, i stari Volvo i Range i ... pa izgledaju sasvim dobro.

Ovo spada u dizajnerska izivljavanja kao i Djuka, stara Multipla... I neki od novih Jeep modela ima ovakav "namerno ruzan" polukockast izgled. Ko da su izasli iz iste nastrane cetkice.
"Bitno je da je drugaciji i upadljiv" pristup. Nema veze sto je ruzan.

Pretece me losos
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Svaštara“