Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Ne znam kada si bio, u kojem periodu, ja kada sam tek položio bilo je dobro, to je bila 2006. godina.
Ali sada je užas. Parkira kako ko gdje želi, svi voze kilavo, čak i tamo gdje zaista nema potrebe za vožnjom od 30 na sat! Još kad dodam pješake, koji su shvatili da su bogovi u saobraćaju, pa to skoro da i ne gleda kada prelazi i gdje prelazi.
Ma to za gradnju je svuda isto, samo prave zgrade, gdje god ima 15x15 m slobodno, oni tu uvale zgradu!
Kod nas su napravili zgradu koja je udaljena od drugih zgrada sa jedne strane 10 m, sa druge strane 8 m. Izađeš na prozor i jedino što vidiš je komšijin prozor, a parking... ma kome to još treba...
Ali sada je užas. Parkira kako ko gdje želi, svi voze kilavo, čak i tamo gdje zaista nema potrebe za vožnjom od 30 na sat! Još kad dodam pješake, koji su shvatili da su bogovi u saobraćaju, pa to skoro da i ne gleda kada prelazi i gdje prelazi.
Ma to za gradnju je svuda isto, samo prave zgrade, gdje god ima 15x15 m slobodno, oni tu uvale zgradu!
Kod nas su napravili zgradu koja je udaljena od drugih zgrada sa jedne strane 10 m, sa druge strane 8 m. Izađeš na prozor i jedino što vidiš je komšijin prozor, a parking... ma kome to još treba...
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dejan_BL
- Poruka: 292
- Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h
Демант за Бањалуку. Има превише идиота који грам мозга немају и због којих можеш да погинеш очас посла, ни крив ни дужан, само зато што си се нашао у погрешно вријеме на погрешном мјесту.Iosis piše: Za sada najbolja situacija koju sam vidio, Banja Luka i Sarajevo ili ja nisam naletio na gluposti, mada sam bio često u oba grada.
Синоћ баш, око пола 11 ми се десила невјероватна ствар и то у главној улици у Бањалуци (Краља Петра 1. Карађорђевића; улица између Боске и парка Петра Кочића, сигурно знаш о чему причам). Стојим на семафору на раскрсници прије Храма Христа Спаситеља и Хотела Босне и идем према Боски, црвено је док је зелено у контра правцу, ја у лијевој траци, још једно ауто поред мене у десној.
Примјетим на ретровизору да долази неко иза мене (Голф 3), и то већом брзином али не кочи, само је пролетио поред мене, претекао ме на семафору буквално, кад за њиме још један ауто (Фиат Сићенто), прати овог 1. исту ствар ради, није видио да је и овај Голф 3 једва прошао јер иде ауто из другог правца и упада у маказице!

Људи моји секунда је фалила до чеоног удеса пред мојим очима, гдје би и ја најебао јер је на свега 2 метра од мене...
Што се тиче кружног тока, људи се не боје више унутрашње траке, али зато, неки дан шта ми се десило, Фиат Пунто, БГ табле из своје вањске траке прелази односно сјече у унутрашњу траку, јер се господину не да пратити траку којом иде него опалити пречицу па посред унуртрашње у којој сам ја био и умало у мене бочно да удари, јер дебил није гледао куда иде, ни да ли кога има поред њега...

Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Opet Golf....al' ovaj put III. Elem, da. Svuda ima ludaka i ni nas grad nije izuzetak. Jednostavno je tako kako jeste.
Mi smo u svakom slucaju pravi puzevi golaci spram saobracaja u Beogradu. Ja tamo obozavam da vozim jer svi voze dosta brzo i nema kilavljenja.
Mi smo u svakom slucaju pravi puzevi golaci spram saobracaja u Beogradu. Ja tamo obozavam da vozim jer svi voze dosta brzo i nema kilavljenja.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Znam dvoje ljudi koji vole rizicnu voznju, nigde ne kasne nit im se zuri al jednostavno takvi su I uvek imaju srece da se nikad ne slupaju.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Iosis
- VIP
Onda sam ja imao sreću pa nisam naletio na takve.
A nije da sam bio jednom, išao sam pretprošle godine često u BL.

A nije da sam bio jednom, išao sam pretprošle godine često u BL.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Ja sam cesto isao u Doboj i Jelah i Teslic i tako to kada sam radio kao komercijalista tamo 2007. i prodavao auto dijelove. 

"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- Iosis
- VIP
Tad je još bilo dobro.
A mislim da ti je Jelah prisjedao svaki put, kada si prolazio kroz njega.
Kad idem za Teslić, prisjedne mi Jelah, tamo je vožnja kao u Indiji, uleću sa svih strana, sve je natrpano, preglednost 0!

A mislim da ti je Jelah prisjedao svaki put, kada si prolazio kroz njega.

Kad idem za Teslić, prisjedne mi Jelah, tamo je vožnja kao u Indiji, uleću sa svih strana, sve je natrpano, preglednost 0!
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Niste vi vidjeli Prijedor kad stigne dijaspora. Kao da nikad nisu vidjeli kružni tok. Svaku put gledam glavi mjesta da me neko izgura iz unutrašnje a ide ravno. Nigdje u svijetu nije postojao saobraćajni znak koji pokazuje kako se prestrojava u kružnom toku. A znakovi za kružni tok na ostrvima na prilaznim trakama ne mogu da sastave ni mjesec da ih neko ne oduva :-D
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
- Daniel
- Poruka: 6091
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- Vlade_Ca
- Poruka: 204
- Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h
Jedno pitanje za one koje poznaju rad u policiju i sudstvu.
U septembru 2013. su me zaustavili zbog prekoracenja brzine, naseljeno mesto, 50km/h ogranicenje, ja isao 72km/h, napisana prijava, kazu sticice na kucnu adresu..
Na kucnu adresu nista nije stizalo, sem jedne plave koverte za neku zensku osobu, moj otac je rekao da takva nema ovde, i normalno nije uzeo kovertu nego postar vratio.
Da bi malopre otisao da produzim licnu kartu, kaze ona tamo imas kaznu neku, dodje policajac odvede me, samo mi rekao da je to kazna iz 2013. i da se javim sudiji. Kaze izbegavao si poziv, jos malo bi bio izdat nalog za tvoje privodjenje, a meni nista nije stiglo i nista nisam izbegavao.
Po danasnjim pravilima ne postoji ono zastarevanje kazne, ali tada kada su me zaustavili, tada je vazio zakon da posle 2 god zastareva slucaj.
Zna li neko sta mogu da uradim ja, da li uopste mogu da uradim nesto u svoju odbranu, jer nista mi nije stizalo a jos da placam sudske troskove za nesto sto nisam kriv, stvarno mi nije do toga.. A pritom to bi trebalo da je zastarelo jer je proslo vise od 2 god. Necu da me osamare ako je to zastarelo.. Bilo koja informacija bi mi dobro dosla. Hvala
U septembru 2013. su me zaustavili zbog prekoracenja brzine, naseljeno mesto, 50km/h ogranicenje, ja isao 72km/h, napisana prijava, kazu sticice na kucnu adresu..
Na kucnu adresu nista nije stizalo, sem jedne plave koverte za neku zensku osobu, moj otac je rekao da takva nema ovde, i normalno nije uzeo kovertu nego postar vratio.
Da bi malopre otisao da produzim licnu kartu, kaze ona tamo imas kaznu neku, dodje policajac odvede me, samo mi rekao da je to kazna iz 2013. i da se javim sudiji. Kaze izbegavao si poziv, jos malo bi bio izdat nalog za tvoje privodjenje, a meni nista nije stiglo i nista nisam izbegavao.
Po danasnjim pravilima ne postoji ono zastarevanje kazne, ali tada kada su me zaustavili, tada je vazio zakon da posle 2 god zastareva slucaj.
Zna li neko sta mogu da uradim ja, da li uopste mogu da uradim nesto u svoju odbranu, jer nista mi nije stizalo a jos da placam sudske troskove za nesto sto nisam kriv, stvarno mi nije do toga.. A pritom to bi trebalo da je zastarelo jer je proslo vise od 2 god. Necu da me osamare ako je to zastarelo.. Bilo koja informacija bi mi dobro dosla. Hvala

Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ko kaže da ni danas ne postoji zastarevanje kazne?
I to što ti je gospodin pandur na šalteru za ličnbe karte rekao da imaš neku kaznu nije tačno. On to ne može znati. On može samo da vidi da ti je adresa pasivizirana i da zbog toga ne možeš dobiti produženje bilo kog dokumenta koji glasi na tvoje ime.
I to što ti je gospodin pandur na šalteru za ličnbe karte rekao da imaš neku kaznu nije tačno. On to ne može znati. On može samo da vidi da ti je adresa pasivizirana i da zbog toga ne možeš dobiti produženje bilo kog dokumenta koji glasi na tvoje ime.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Naravno da postoji zastarelost.
I kako nisi kriv, kad si napisao da si napravio prekrsaj?
Imas tri vrste zastarelosti, i obe su iste i u starom i u novom zakonu. Novinari su puno dizali galamu kada je donosen, ali se oko toga na kraju nista nije promenilo. A onda su bili mnogo manje glasni da to objave.
Zastarelost pokretanja postupka, za sta je rok 1 godina, ali taj rok se ponovo obnavlja svaki put kada sud preduzme bilo koju radnju (recimo posalje ti poziv, cak i ako se ti nisi odazvao). Po ovome ne verujem da mozes da se izvuces.
Zastarelost izvrsenja kazne, je takodje 1 godina, od datuma pravosnaznosti presude ali se isto tako prekida ili rok ne tece za vreme za koje nije moguce izvrsiti kaznu (npr. ne mogu da te nadju). Tako da ni po tome ne mozes da se izvuces.
Postoji i apsolutna zastarelost (i za izvrsenje i za pokretanje postupka), i ona je dve godine, i pocinje da tece od trenutka pravosnaznosti presude, odnosno od trenutka kada je prekrsaj ucinjen.
Posto je presuda vec doneta, ocigledno ne mozes da se vadis na zastarelost pokretanja i vodjenja postupka (prekrsajni postupak moze da se vodi i bez tvog prisustva).
E sad je samo pitanje kada je presuda postala pravosnazna, to jest ako je ostalo jos malo vremena, dal mozes da se izvlacis za toliko, i upadnes u apsoutnu zastarelost izvrsenja.
To sto nisi dobio nikakav poziv... za tebe ne menja stvar. Cak i kada bi uspeo da oboris pravosnaznost presude (sto bi bilo jako tesko), to bi samo dovelo do nastavka sudjenja (i dodatnih troskova), pa bi pravosnaznost nastala nakon toga, i onda bi opet poceo da tece rok od 2 godine za apsolutnu zastarelost. Takva operacija bi ti se isplatila jedino ako su te osudili previse, pa se nadas da bi u ponovljenom postupku mogao da dobijes manju kaznu.
http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_prekrsajima.html
I kako nisi kriv, kad si napisao da si napravio prekrsaj?
Imas tri vrste zastarelosti, i obe su iste i u starom i u novom zakonu. Novinari su puno dizali galamu kada je donosen, ali se oko toga na kraju nista nije promenilo. A onda su bili mnogo manje glasni da to objave.
Zastarelost pokretanja postupka, za sta je rok 1 godina, ali taj rok se ponovo obnavlja svaki put kada sud preduzme bilo koju radnju (recimo posalje ti poziv, cak i ako se ti nisi odazvao). Po ovome ne verujem da mozes da se izvuces.
Zastarelost izvrsenja kazne, je takodje 1 godina, od datuma pravosnaznosti presude ali se isto tako prekida ili rok ne tece za vreme za koje nije moguce izvrsiti kaznu (npr. ne mogu da te nadju). Tako da ni po tome ne mozes da se izvuces.
Postoji i apsolutna zastarelost (i za izvrsenje i za pokretanje postupka), i ona je dve godine, i pocinje da tece od trenutka pravosnaznosti presude, odnosno od trenutka kada je prekrsaj ucinjen.
Posto je presuda vec doneta, ocigledno ne mozes da se vadis na zastarelost pokretanja i vodjenja postupka (prekrsajni postupak moze da se vodi i bez tvog prisustva).
E sad je samo pitanje kada je presuda postala pravosnazna, to jest ako je ostalo jos malo vremena, dal mozes da se izvlacis za toliko, i upadnes u apsoutnu zastarelost izvrsenja.
To sto nisi dobio nikakav poziv... za tebe ne menja stvar. Cak i kada bi uspeo da oboris pravosnaznost presude (sto bi bilo jako tesko), to bi samo dovelo do nastavka sudjenja (i dodatnih troskova), pa bi pravosnaznost nastala nakon toga, i onda bi opet poceo da tece rok od 2 godine za apsolutnu zastarelost. Takva operacija bi ti se isplatila jedino ako su te osudili previse, pa se nadas da bi u ponovljenom postupku mogao da dobijes manju kaznu.
http://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_prekrsajima.html
Djak pesak 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Polako Bole, niko ne zna da li je on osudjen. I to niko ne može ni da zna osim njega kad bude otišao lično da vidi u čemu je stvar.
Dešava se da osude nekoga i bez njegovog prisustva, ali to je samo za teške prekršaje, u saobraćajnoj priči za one sa povredjenima/poginulima i sa velikom materijalnom štetom.
Ako od trenutka činjenja prekršaja pa naredne dve godine se ne donese rešenje o presudi, čak iako je bilo ročišta, poziva ili čega god, nastaje aposlutna zastarelost.
Dešava se da osude nekoga i bez njegovog prisustva, ali to je samo za teške prekršaje, u saobraćajnoj priči za one sa povredjenima/poginulima i sa velikom materijalnom štetom.
Ako od trenutka činjenja prekršaja pa naredne dve godine se ne donese rešenje o presudi, čak iako je bilo ročišta, poziva ili čega god, nastaje aposlutna zastarelost.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Aca06
-
- Poruka: 3148
- Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h
Stefane nisi u pravu oko osudjivanja. Mene su odrapili 9000din, 4 boda i 30 dana zabrane bez da sam bio kod sudije za prekrsaje. Imao sam prekoracenje brzine sa Mondeom od 43 km u naseljenom mestu. Presuda mi je stigla na kucnu adresu sa slikama od kamere koja me je snimila. Inace prekrsaj sam napravio u Maju 2013 a sve je stiglo u Aprlu 2015. Novcani deo sam platio a za ostalo treba da mi stigne od MUP-a. Kamera koja me je uhvatia je ona u Bulevaru Nikole Tesle kod TC Usce. Vracao sam se sa posla i vidim da ce se semafor zatvoriti ja po gasu i totalno sam zaboravio za kameru.
Poslednja izmena: Aca06, na dan subota, 13. feb. 2016. u 19:10h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan
- Vlade_Ca
- Poruka: 204
- Član foruma od: utorak, 14. feb. 2012. u 18:44h
Bole, jesam ja kriv, niko drugi nije kriv za prekrsaj, ja sam rekao da nisam kriv za to sto meni nije nista stizalo na kucnu adresu, i ne bih da nadrljam dodatno zbog toga (jer mi covek rekao kao da su oni slali a ja izbegavao) jer znam da sto se tice toga nisam kriv ja.
Kako da znam da li je presuda doneta?! Nikako dok ne odem kod sudije?
Jedino sto znam je to da sam taj prekrsaj napravio pre skoro dve ipo godine, da u medjuvremenu nije stizalo nista na kucnu adresu na moje ime.
Ja ne znam ni da li je, i ako jeste, kada je doneta presuda, i da li je uopste presuda postala pravosnazna.
@911s - zena koja radi na licnim kartama, ona je popunjavala tamo na kompjuteru moje podatke, i ona je videla (ne znam kako) na kompjuteru da ja imam neku kaznu, utom je dosao policajac i ja sam sa njim otisao kod njega u kancelariju i on mi je samo rekao da je taj prekrsaj iz 2013 god, nista vise ni on nije znao da mi kaze i samo mi rekao da se javim sudiji tog i tog dana.
Ja sam se vama obratio da bih dobio neki savet u vezi toga sto sam cuo da mogu da placam neke troskove za navodno bezanje i ignorisanje poziva sudije, koje nisam radio, i to sto znam da je zastarelost u trajanju od 2 godine a meni je proslo 2 godine od trenutka napravljenog prekrsaja. Ne razumem se toliko i zato se vama obracam i ako nesto pogresim ne zamerite, uglavnom nisam ja rekao da nisam kriv za prekrsaj, za prekrsaj sam samo ja kriv. Ali za neke druge stvari mozda i nisam..
Ja sam prekoracio 22,3km/h, ogranicenje 50 a ja isao 74 ali dok mi je policajac iskocio ja sam smanjio na 70. I za malo presao onu granicu gde je kazna samo novcana, ovako se nadam da ce biti minimalna novcana kazna, tj 6000 din, jer mi je ovo prvi prekrsaj. Naravno 4 boda i mesec dana zabrane, kazem samo nadam se.. Ali na glupom mestu sam napravio prekrsaj, 3 trake na izlazu iz grada, pomalo nizbrdo, lep put, tu gde stoje oni odmah zatim ima znak da prestaje naseljeno mesto ali zapricao se sa suvozacem, i nisam obratio paznju na brzinomer, a ne oseti se tolika brzina jer su uslovi puta takvi da mozes da poletis samo da nije naseljeno mesto.
Kako da znam da li je presuda doneta?! Nikako dok ne odem kod sudije?
Jedino sto znam je to da sam taj prekrsaj napravio pre skoro dve ipo godine, da u medjuvremenu nije stizalo nista na kucnu adresu na moje ime.
Ja ne znam ni da li je, i ako jeste, kada je doneta presuda, i da li je uopste presuda postala pravosnazna.
@911s - zena koja radi na licnim kartama, ona je popunjavala tamo na kompjuteru moje podatke, i ona je videla (ne znam kako) na kompjuteru da ja imam neku kaznu, utom je dosao policajac i ja sam sa njim otisao kod njega u kancelariju i on mi je samo rekao da je taj prekrsaj iz 2013 god, nista vise ni on nije znao da mi kaze i samo mi rekao da se javim sudiji tog i tog dana.
Ja sam se vama obratio da bih dobio neki savet u vezi toga sto sam cuo da mogu da placam neke troskove za navodno bezanje i ignorisanje poziva sudije, koje nisam radio, i to sto znam da je zastarelost u trajanju od 2 godine a meni je proslo 2 godine od trenutka napravljenog prekrsaja. Ne razumem se toliko i zato se vama obracam i ako nesto pogresim ne zamerite, uglavnom nisam ja rekao da nisam kriv za prekrsaj, za prekrsaj sam samo ja kriv. Ali za neke druge stvari mozda i nisam..
Ja sam prekoracio 22,3km/h, ogranicenje 50 a ja isao 74 ali dok mi je policajac iskocio ja sam smanjio na 70. I za malo presao onu granicu gde je kazna samo novcana, ovako se nadam da ce biti minimalna novcana kazna, tj 6000 din, jer mi je ovo prvi prekrsaj. Naravno 4 boda i mesec dana zabrane, kazem samo nadam se.. Ali na glupom mestu sam napravio prekrsaj, 3 trake na izlazu iz grada, pomalo nizbrdo, lep put, tu gde stoje oni odmah zatim ima znak da prestaje naseljeno mesto ali zapricao se sa suvozacem, i nisam obratio paznju na brzinomer, a ne oseti se tolika brzina jer su uslovi puta takvi da mozes da poletis samo da nije naseljeno mesto.
Postoje tajne koje skrivamo od drugih i tajne koje skrivamo od sebe samih.
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
1 3 5
├┼┼┐
2 4 6 R
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Jedno je zapisnik (i policajac koji ga je sastavljao) kao vid utvrdjivanja prekršaja, drugo je kamera za semafor, brzinu ili žuto. Za kameru nije potrebno ročište, nema potrebe da te pitaju da li jesi počinio prekršaj (kao što apsolutno obavezno uvek pitaju na svakom ročištu) jer dokaz sve govori. Ali i za rešenje doneto na osnovu kamere važe rokovi zastarelosti. U tvom slučaju rešenje je doneto pre apsolutne zastarelosti, ali je možda prekroačilo relativnu, a to što ti nisi to proverio je već tvoj izbor...Aca06 piše:Stefane nisi u pravu oko osudjivanja. Mene su odrapili 9000din, 4 boda i 30 dana zabrane bez da sam bio kod sudije za prekrsaje. Imao sam prekoracenje brzine sa Mondeom od 43 km u naseljenom mestu. Presuda mi je stigla na kucnu adresu sa slikama od kamere koja me je snimla. Inace prekrsaj sam napravio u Maju 2013 a sve je stiglo u Aprilu 2015. Novcani deo sam platio a za ostalo treba da mi stigne od MUP-a. Kamera koja me je uhvatia je ona u Bulevaru Nikole Tesle kod TC Usce. Vracao sam se sa posla i vidim da ce se semafor zatvoriti ja po gasu i totalno sam zaboravio za kameru.
Država pokušava na sve moguće načine da naplati od gradjana, to je već opštepoznato. Ono što je manje poznato je da to ponekad rade i mimo zakonskih okvira. Fraza "dobar advokat rešava mnogo toga" je za one koji imaju para a ne žele da troše imalo vremena. Dobar advokat će pročitati ono što piše u zakonu, isto ono što može da pročita i bilo ko drugi. Skoro sam negde pročitao da se ne znam koliko hiljada prigovora o zastarelosti godišnje uvaži, što znači da sudstvo iako dobro poznaje zakone ide na kartu toga da je narod slabo obavešten, pa ako prodje-prodje. Isto kao i što parking servis šalje pretnje o tome da će pokrenuti sudski postupak o naplati dnevnih karata, isto kao i što direktor istog javno kaže da gradjani plate što pre zaostale dugove jer je rok zastarelosti dve godine... A ono u zakonu o komunalnim delatnostima piše lepo da je sva komunalna potraživanja prema fizičkom licu zastarevaju posle godinu dana u slučaju da u roku od tih godinu dana ne pokrenu sudstki postupak. Meni pre neki dan stiglo nekoliko koverti od parking servisa u kome mi prete za neplaćene dnevne karte iz 2014-te godine. Smejao sam se kao Bojsi iz Mućki

@Vlade_Ca
Da rezimiramo - moraš otići i videti da li ti je adresa pasivizirana - ili zbog toga što se nisi odazivao na pozive i što nisu mogli da te nadju na istoj, ili zbog toga što su doneli rešenje o kazni koju ti nikako da platiš. Ako je rešenje doneto i ako je doneto u okviru od dve godine posle načinjenog prekršaja, ne preostaje ništa drugo nego da platiš i prihvatiš sve pravne posledice koliko god da je velika kazna. Ako je rešenje doneto po isteku dve godine od činjenja prekršaja, možeš podneti prilog o zastarelosti i on će biti uvažen. Ako nikakvo rešenje nije doneto, a adresa je pasivizirana, reći ćeš da ti tu stanuješ ali da niko nije dolazio po tebe kada si ti bio kod kuće (što i jeste istina).
Imam sveže iskustvo za srednje ozbiljnim prekršajem koje je zastarelo, dobrano sam se informisao kako svojim aktivnostima mogu da doprinesem zastarevanju, pa pričam sve na osnovu toga.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Sto se tice registra kazni, imaju oni to, ne znam od koje godine (posto vec nekoliko godina ne idem u SUP, a u tom periodu sam oko registracije zavrsavao sve na tehnickom). Ove godine sam isao u SUP da registrujem, i pitali su me da li imam neku neplacenu kaznu posto im je naravno ``pao sistem`` i nisu mogli da provere, i tako mi na poverenje dadose da produzim registraciju 

Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
- zeleni macak
- Poruka: 35
- Član foruma od: subota, 13. feb. 2016. u 11:58h
@Vlade_Ca
Evo na koji nacin je sluzbenik na kompjuteru proverio da li imas neplacenu kaznu https://rnk.sipres.sud.rs/ svi mi mozemo proveriti isto tako
samo treba imati potrebne podatke ,ukucas ih i to je to
.
Evo na koji nacin je sluzbenik na kompjuteru proverio da li imas neplacenu kaznu https://rnk.sipres.sud.rs/ svi mi mozemo proveriti isto tako

- mbole
Dok ne odes kod sudije, nikako ne mozes znati za sta, kako i kada si osudjen.
Ne postoje nikakvi troskovi za bezanje i izbegavanje (i naravno da za to ne mozes da budes kriv).
Jedino, mogu da ako te navataju pre nego sto nastupi apsoutna zastarelost za izvrsenje, umesto novcane kazne posalju u corku (1000 din dan). Posto je rok za placanje kazne verovatno davno istekao. Verovatno se blizi rok apsolutne zastarelosti izvrsenja, pa ti je zato verovatno pandur i kazao da je malo falilo da dodju po tebe.
Takodje cak i kad te povedu na izdrzavanje zatvorske kazne, ako pokazes na ulazu u zatvor uplatnicu da si kaznu izmirio, moraju da te puste. I ako odlezis 3 dana, pa uplatis ostatak, takodje moraju da te puste.
@911
Pravo na odbranu
Član 93
...
Ako uredno pozvani okrivljeni ne dođe i ne opravda izostanak ili u određenom roku ne da pisanu odbranu, a njegovo saslušanje nije nužno za utvrđivanje činjenica koje su od važnosti za donošenje zakonite odluke, odluka se može doneti i bez saslušanja okrivljenog. ...
Pored toga, ne znamo dal je u pitanju bio samo zapisnik, ili je recimo snimljen kamera/radarom.
Ali tek kad dobije presudu, moze da vidi sta i kako se desavalo, i da li je neki rok eventualno probijen.
Mada... iskreno receno, zadnjih nekoliko godina su postali vrlo azurni sto se tice izricanja presuda, i za razliku od ranije, jako retko se desava da nastupi zastarelost pri vodjenju postupka (godinama sam se na to vadio).
Sad nesto razmisljam...
Posto je u pitanju licna karta, to jest dokument koji moras da imas (pasos, vozacku... ne moras), tu ne bi trebalo da vazi pravilo da ako imas neplaceni prekrsaj ne mozes da ostvaris pravo (posto se ne radi o pravu, nego o obavezi). Tako da je 99% pasivizirana adresa, a to jeste prepreka za dobijanje LK.
Samo, onda te pubovi muntaju, posto bi njihovo bilo samo da ustanove da se zaista nalazis na toj adresi, i da je "depasiviziraju", a to sto nisi platio prekrsaj nije njihova briga. Opet... bojim se da bi te isterivanje sa njima kostalo previse.
Ne postoje nikakvi troskovi za bezanje i izbegavanje (i naravno da za to ne mozes da budes kriv).
Jedino, mogu da ako te navataju pre nego sto nastupi apsoutna zastarelost za izvrsenje, umesto novcane kazne posalju u corku (1000 din dan). Posto je rok za placanje kazne verovatno davno istekao. Verovatno se blizi rok apsolutne zastarelosti izvrsenja, pa ti je zato verovatno pandur i kazao da je malo falilo da dodju po tebe.
Takodje cak i kad te povedu na izdrzavanje zatvorske kazne, ako pokazes na ulazu u zatvor uplatnicu da si kaznu izmirio, moraju da te puste. I ako odlezis 3 dana, pa uplatis ostatak, takodje moraju da te puste.
@911
Pravo na odbranu
Član 93
...
Ako uredno pozvani okrivljeni ne dođe i ne opravda izostanak ili u određenom roku ne da pisanu odbranu, a njegovo saslušanje nije nužno za utvrđivanje činjenica koje su od važnosti za donošenje zakonite odluke, odluka se može doneti i bez saslušanja okrivljenog. ...
Pored toga, ne znamo dal je u pitanju bio samo zapisnik, ili je recimo snimljen kamera/radarom.
Ali tek kad dobije presudu, moze da vidi sta i kako se desavalo, i da li je neki rok eventualno probijen.
Mada... iskreno receno, zadnjih nekoliko godina su postali vrlo azurni sto se tice izricanja presuda, i za razliku od ranije, jako retko se desava da nastupi zastarelost pri vodjenju postupka (godinama sam se na to vadio).
Sad nesto razmisljam...
Posto je u pitanju licna karta, to jest dokument koji moras da imas (pasos, vozacku... ne moras), tu ne bi trebalo da vazi pravilo da ako imas neplaceni prekrsaj ne mozes da ostvaris pravo (posto se ne radi o pravu, nego o obavezi). Tako da je 99% pasivizirana adresa, a to jeste prepreka za dobijanje LK.
Samo, onda te pubovi muntaju, posto bi njihovo bilo samo da ustanove da se zaista nalazis na toj adresi, i da je "depasiviziraju", a to sto nisi platio prekrsaj nije njihova briga. Opet... bojim se da bi te isterivanje sa njima kostalo previse.
Djak pesak 

- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8315
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Ovde grešiš u jednoj stvari, a to je da pre ročišta na sudu moraju da utvrde ko je upravljao tvojim vozilom kada je prekršaj načinjen. Kamera kao dokaz je samo da je to vozilo učestvovalo u prekršenju zakona, a ko je upravljao njime tek treba da utvrde.911s [SK] piše: Za kameru nije potrebno ročište, nema potrebe da te pitaju da li jesi počinio prekršaj (kao što apsolutno obavezno uvek pitaju na svakom ročištu) jer dokaz sve govori. Ali i za rešenje doneto na osnovu kamere važe rokovi zastarelosti.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Ne moraju, to je odbrana okrivljenog (vlasnika vozila). Vlasnik može podneti žalbu sa dokazom o tome ko je upravljao, odnosno sa priznanjem tog što je upravljao. Ovim su maksimalno pojednostavili proces. Kao što i kaže Aca06. Kada bi morali i da zbog kamera otvaraju postupke i održavaju ročišta, pa to bi bilo efikasno kao i da imaju nekoga fizički na licu mesta koji piše zapisnik, pa šalje sudiji, pa se ovaj što je prekršio ne odaziva, pa kad se odazove traži suočavanje, pa se proces razvlači...
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/re ... pisu-kazne
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/re ... pisu-kazne
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
Nemoj ni da vadis licnu kartu , cekaj da vidis sta ce biti
u sustini ne poznajem dobro zakon ali., gde je njima dokaz da su te pozivali i da si ti izbegavao?? (sto nisu poslali policiju da ti uruci poziv??)
tako po tome ispada da ti ne mozes biti kriv za nista vise sem prekrsaja...ako nije zastareo slucaj.
niti moze neko za to (da ti prethodno nije uruceno resenje) da kad mu se ceifne lisi te slobode i u zatvor

u sustini ne poznajem dobro zakon ali., gde je njima dokaz da su te pozivali i da si ti izbegavao?? (sto nisu poslali policiju da ti uruci poziv??)
tako po tome ispada da ti ne mozes biti kriv za nista vise sem prekrsaja...ako nije zastareo slucaj.
niti moze neko za to (da ti prethodno nije uruceno resenje) da kad mu se ceifne lisi te slobode i u zatvor

- mbole
Na nasu zalost moze. Objavi se presuda na oglasnoj tabli suda i smatra se da si obavesten.
Dostavljanje odsutnom licu
Član 160
Ako se na adresi gde se dostavljanje ima izvršiti niko ne zatekne, ostaviće se u poštanskom sandučetu ili pribiti na vrata obaveštenje da lice kome je pismeno upućeno treba da ga preuzme u sudu u roku od 15 dana od dana pokušanog dostavljanja.
Po proteku roka iz stava 1. ovog člana, pismeno će se istaći na oglasnoj tabli i internet stranici suda, ako za to postoje tehnički uslovi. Dostavljanje se smatra izvršenim po isteku roka od osam dana od dana isticanja pismena na oglasnoj tabli i internet stranici suda.
Daklem, ako je sud poslao recimo poziv ili resenje, a on ti iz bilo kog razloga nije urucen (za sta imaju dokumentaciju, posto se salje preporukom, pa se zavodi u knjigu poslate poste), okace na oglasnu tablu i nakon 8 dana smatra se da ti je resenje dostavljeno, i pocinju da teku rokovi za zalbu, koji kad isteknu, presuda postaje pravosnazna. Ako po toj presudi ne izvrsis uplatu u roku (najcesce 15 dana), sud moze da donese resenje da se novcani deo kazne menja kaznom zatvora. Posle toga sledi izvrsenje kazne kao i svake druge, tj. stize ti poziv da se dana tog i tog javis u KP ustanovu na izdrzavanje, a ako se ne pojavis, dolaze da te apse.
Dostavljanje odsutnom licu
Član 160
Ako se na adresi gde se dostavljanje ima izvršiti niko ne zatekne, ostaviće se u poštanskom sandučetu ili pribiti na vrata obaveštenje da lice kome je pismeno upućeno treba da ga preuzme u sudu u roku od 15 dana od dana pokušanog dostavljanja.
Po proteku roka iz stava 1. ovog člana, pismeno će se istaći na oglasnoj tabli i internet stranici suda, ako za to postoje tehnički uslovi. Dostavljanje se smatra izvršenim po isteku roka od osam dana od dana isticanja pismena na oglasnoj tabli i internet stranici suda.
Daklem, ako je sud poslao recimo poziv ili resenje, a on ti iz bilo kog razloga nije urucen (za sta imaju dokumentaciju, posto se salje preporukom, pa se zavodi u knjigu poslate poste), okace na oglasnu tablu i nakon 8 dana smatra se da ti je resenje dostavljeno, i pocinju da teku rokovi za zalbu, koji kad isteknu, presuda postaje pravosnazna. Ako po toj presudi ne izvrsis uplatu u roku (najcesce 15 dana), sud moze da donese resenje da se novcani deo kazne menja kaznom zatvora. Posle toga sledi izvrsenje kazne kao i svake druge, tj. stize ti poziv da se dana tog i tog javis u KP ustanovu na izdrzavanje, a ako se ne pojavis, dolaze da te apse.
Djak pesak 

- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Kako su donele ove zakone tacno da ne mozes da pobegnes od njih.
Ali zalba sve resava verujte mi 80% zalbe se prihvati ako su dobro napisane a za to vam ne treba advokat.
Problem je sto neko gore rece ljudi nisu dobro obavesteni.A samo treba vremena da se malo prelista internet.
Ja kada sam procitao na sta sve gradjani imaju pravo bas sam se prijatno iznenadio.
Ali zalba sve resava verujte mi 80% zalbe se prihvati ako su dobro napisane a za to vam ne treba advokat.
Problem je sto neko gore rece ljudi nisu dobro obavesteni.A samo treba vremena da se malo prelista internet.
Ja kada sam procitao na sta sve gradjani imaju pravo bas sam se prijatno iznenadio.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8315
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Na internetu piše svašta ko i na tarabama.
I zašto bi bežao od zakona? Ako si napravio prekršaj odgovaraj.
I zašto bi bežao od zakona? Ako si napravio prekršaj odgovaraj.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!