Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Koji je auto bolji od moskvica :)

Iliti uljezi foruma :)
zeteks
Poruka: 1296
Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h

Re: Koji je auto bolji od moskvica :)

Poruka od zeteks » ponedeljak, 11. jan. 2016. u 23:23h

Neki pravni subjekt je sigurno nasledio fabriku. Zastava grupa koja izdaje potvrdu o promeni motora u zastavi 750 sa motorom od Yuga 45 je planirana da ide u stecaj ove godine. Oni saglasnost o promeni motora daju bez problema. Ispada da posle njihovog stecaja ta konverzija nece biti moguca. Neko resenje ce postojati, ili ce se iznaci.

FiestaBG87

 
Poruka: 5869
Član foruma od: nedelja, 13. okt. 2013. u 20:25h

Poruka od FiestaBG87 » utorak, 12. jan. 2016. u 08:09h

Na to sam i ja mislio, skoro je počela prica da su Francuzi uzeli fabriku da bi pravili auta niskog budžeta, oni su imali ugovor sa renoom za motore i sa tim mislim da sto ti kazes postoji neko ko to moze da izda

van
VIP
Poruka: 9042
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 12. jan. 2016. u 08:49h

Ја сам пре пар година био у агенцији за безбедност и причао са човеком једно 2 сата , однео му нацрте и слике 7ице коју сам направио и објаснио му све .
Колико сам успео да схватим човека , тај дозвола произвођача се односи на заштиту ауторских права , јер ауто мора да се назове после преправке исто . Ако ти кажеш да после преправке твој ауто не мора више да буде москвич , него нпр. подмосковчић 1 или било које друго име , онда ти та потврда не треба . Код меен је конкретно било да сам ај преправио таунуса , јер има ту саобраћајну и одговарајући мотор из саобраћајне и прича је била да ако хоћу да је то таунус морам да прибавим одобрење , а ако хоћу да је супер 7 , онда не треба . Иначе члан тај правилника је и противуставан ,да не објашњавам сада зашто , даса ми је рекао да све то стоји , али док неко не потегне питање то пред уставним судом и то се обори , тај члан стоји .
На моје инсистирање , а шта ако произвођач не постоји , они су ми рекли онда ништа , не треба ти потврда .

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » utorak, 12. jan. 2016. u 18:34h

Ok, hvala, probaću nesto da nadjem

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » utorak, 12. jan. 2016. u 22:14h

Napravljen nosac i postavljen, sve leglo kako treba, jedan sam montirao da vidim jel sve ok i naravo jeste :) drugi nosim na plastifikaciju, upalio sam auto u garazi da vidim ima li razlike i ima, manje trese nego pre, na slikama se vidi i stari koji je bio kratkog veka.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

zeteks

Poruka od zeteks » utorak, 12. jan. 2016. u 22:32h

Bolje nego sto bi fabrika napravila.

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » utorak, 12. jan. 2016. u 22:45h

Napravila je kasnije bolje :)
pomerili su napred prema motoru, postavili po jedan levo-desno i tako su smanjili opterecenje, ovako sve trpi nosac posto je na kraju

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » ponedeljak, 15. feb. 2016. u 21:32h

Danas odradjen mali servis :D
U zadnje vreme je motor postao mnogo bucan, ima dubok zvuk kao kad vam sve iz auspuha-lonca ispadne a ostane oplata, preko 2500ob pozeljno je zapusiti usi da ne bi ogluveli :D
kopkalo me sta bi moglo biti, lanac zategnut, iz glave nije to taj zvuk, auspuh daleko posto buka dolazi od motora, ne pusta na grani, zapusim auspuh auto se ugasi, danas uhvatim vremena i poskidam obe grane, bregastu, kad sam skinuo bregastu i izvadio iz kucista imao sam sta da vidim, nesto zeznuto pliva po motoru :D kuciste bregaste unisteno, na zadnjoj strani kanal ko da je na cnc-u ukopan :D ostali ko da su se igrali sa smirglom 120, sama bregasta je lakse prosla posto je od celika al i ona je za otpis, bregovi su dobri, klackalice su onako al sam imao nove pa sam ih stavio, usisni ventili su od suve garzezi kao na auspuhu al zato izduvni su ko iz rudnika, zavarilo ulje za njih :D , vidi se po ventilima da ne ulazi na gumice, nego od cilindra, imao sam drugo kuciste koje moze jos da radi, kad sam sve sklopio reko aj izmerim i kompresiju posto mi buka licila kao da duva kompresiju, kad imam sta i da vidim, prva tri cilindra su od 8 do 9 bar a cetvrti je 6, sipam u njega malo ulja dosao je do 7 :D , kad sam se uverio sta je, dolio ulje i zatvorio haubu, nek izdrzi do juna ja cu da pevam :jeeej:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 15. feb. 2016. u 21:53h

Au bas bezveze :( Nisam uspeo da ispratim, jel si nasao uzrok za sve to?
Fiesta!!

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » ponedeljak, 15. feb. 2016. u 21:58h

Uzrok sam mu ja i predjeno preko 200 000km :D, nije to motor koji moze da trpi svaki dan voznju pod gasom, kopam rukam i nogama samo da vidim kako da ubacim drugi.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 15. feb. 2016. u 22:02h

Znaci slican slucaj kao kod mene, zet presao sa lancerom 330k bez problema, ja presao malo preko 30 i vec krecu problemi :doh: :rotfl:
Ne znam kako razmisljas, ali ja sam u fazonu da sam ja njega kupio a ne on mene, vozim onako kako mi se vozi i to je to, koliko traje trajace :)
Fiesta!!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 15. feb. 2016. u 22:07h

Uradi glavu, toliko ćeš para dati na povećanu potrošnju do juna.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » ponedeljak, 15. feb. 2016. u 22:10h

Odrzavam ga u zivotu dok ne vidim sta da radim, ako ne uspem sa drugim motorom, otvaram ovaj i ide puna generalna i dizanje snage pa kad se nase seti i vide da su se zeznuli sto su udarili zabranu onda cu ubacim nesto veselo :D
Nije glava, blok je otisao, kad sam sad uradio auto, ubacio sam karike cisto da preguram a ja pregurao 30 000 :D ubacio karike ono zazor 1mm i vise :D

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 15. feb. 2016. u 22:42h

Као да си имао песак у уљу . Неки метал се откачио па лудовао кроз уљне канале . Какви су ти тек лежајеви на радилици , могу мислити . Мотор мора да се чује као дизел и прави разне вибрације . Не мара да значи да су цилиндри поједени , могуће је да је глава у малеру , тј да су седишта и вентили за обраду . Ако ти је за утеху , комшија који вози мог бившег ескорта 1.4 , пожалио се на мотор , премеримо компресију , као код тебе. Од 8-9 , једна цилиндар на 6 . Сипамо уље , ништа . Скинемо главу , ставимо неку гумици и пиштољ за издувавање преко канала и пену преко вентила . Пустимо ваздух , пишти на све стране око седишта вентила , одувало пену. Поскидамо вентиле , ерозија по њима , седишта вентиал добра . Ставимо шмирглу 320 на седишта , кап уља , вентил вратимо у вођицу , ухватмо бушилицом и вртимо . Вентил се врти преко шмиргле и после 10 мин скроз се идстрани ерозија . После се полира пастом за метал и проба се поново са пеном и 10 бара приска да ли пушта . На крају поступка са силним корекцијама , није се надувала пена . Тај CVH има криминално лоше усисне портове и само смо заоблили оштре ивице да све под прстом буде глатко . Ништа нисмо приширивали или буџили. Вратисмо све назад са све старим дихтунгом главе , компресија мин 9.5 , макс 10.5 . Иде као да има 10 кс више , излази са 90 уз Бубањ поток . Тај мотор има 71 кс декларисаних и иде на обичан плин . Верујем да нема више од 60ак сада , и тако иде добро .
И теби не гине тако нешто

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » ponedeljak, 15. feb. 2016. u 22:52h

glavu sam odradio pre 30 000, pali normalno, radi mirno, skoro mi je palio lampicu od ulja na leru, sigurno je tada nesto uletelo, sad sve normalno, otisli su cilindri to znam od pre, sa novim karikom zazor je bio za veliki, nije meni tesko otvoriti motor i da ga uradim za dva dana al hocu neki normalan da se vrti kako treba bez muke, hocu da ubacim drugi al kao sto sam pre pisao ne mogu, cekam jos, ako nista ovaj napolje i na ful obradu sa novim delovima, dizanje snage i svega ostalog.

zeteks

Poruka od zeteks » utorak, 16. feb. 2016. u 00:22h

Drugi jaci motor novije konstrukcije bi bio pravo resenje za taj auto, kada si ga vec tako sredio.

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » utorak, 16. feb. 2016. u 12:31h

Fabricki od 93-god je isao renoov F3R, 2.0 112ks,

zeteks

Poruka od zeteks » utorak, 16. feb. 2016. u 17:45h

pa resenje ti se samo namece :)

F3R 2.0 L (1,998 cc or 122 in3), B x S: 82.7 by 93.0 millimetres (3.26 in × 3.66 in).

1994–2001 Renault Laguna I
1996– Renault Espace
1996– Renault Megane
1998– Moskvitch 214145 “Svyatogor” (Russia only)

Slika

F7R 2.0 L (1,998 cc or 122 in3), B x S: 82.7 by 93.0 millimetres (3.26 in × 3.66 in).

1993–1996 Renault Clio Williams
1996–1999 Renault Megane
1995–1999 Renault SPORT SPIDER
1999– Moskvitch 214242 “Ivan Kalita” (Russia only)

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » utorak, 16. feb. 2016. u 22:05h

To je to, Svyatagor ti je isto aleko samo sa prednjim drugacijim farovima i nista vise, Ivan Kalita je kako bi ti rekao luksuzna verzija, klima, koza i te fore al u osnovi je Aleko 2141, sliku sto si ubacio je aleko ili svyatagor, da bi ubacio ovaj motor, po sadasnjem bi mi trebalo odobrenje od fabrike koje vise nema :D blok motora sa kodom moskvica, ne mogu iz renoa, zvono menjaca, noseca greda ( moze i ova postojeca da se prepravi), instalacija motora, hladnajk, ostalo se sve da resiti, Rus kada hoce da ubaci ovaj motor izadje oko 500eura, meni treba minimum 700 eur da uradim ovaj moj kako treba i opet je macka u dzaku.
Poslednja izmena: FiestaBG87, na dan petak, 12. avg. 2016. u 23:20h. Ukupno izmenjeno 1 put.

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 18. feb. 2016. u 13:38h

Могу ти само рећи моје искуство током протеклих 41. годину битисања на планети Земљи на некој недефиносаној територији која се назива Република Србија : Живот је много кратка појава да би се оптерићивао атестима и осталим глупостима ... Ако ти се вози други мотор , стави и вози и не секирај се много шта ће бити .
Пс. и конкуриши за аустралиску визу док си још млад .

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » četvrtak, 18. feb. 2016. u 17:34h

Hahahaha, volim da bude sve kako treba, auto se vozi po Bosni, mislio sam i jos neke granice da predjem ove godine al ispade da je motor los, imam jos vremena da vidim sta cu da radim, rado bi ja preko kad bih znao da me tamo ceka fotelja kao i ovde :)

dax92

 
Poruka: 7620
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 18. feb. 2016. u 19:38h

Dok god auto nije upecatljiv i izdvaja se negde (u smislu "idenja"), nece se plavci cimati sa proveravanjem motora i slicno..
Ja se ne bih tako cimao oko atesta :D
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 18. feb. 2016. u 20:04h

Sve zavisi od persone i slučaja. Rizik postoji, neko će zarad uživanja u vožnji 200 konja rizikovati da ostane bez auta jer mu sam taj auto nije toliko bitan.
Letos sam gledao da kupim jednu lepu Sierru, NI tablice kojoj su prilikom rutinske kontrole u Kraljevu utvrdili da nema atestiran plin i skinuli su joj tablice. Pitam prodavca jel ima auto nekih mana, kaže ne radi na benzin jer je skinut rezervoar i umesto njega (sa donje strane vozila) stavljena točak boca. Pitam kako su onda videli da auto ima plin? Za neverovati kaže, zaustavio ga saobraćajac, uzeo saobraćajnu, gleda je i kaže "vi imate PUS, ajde dignite haubu da vidimo taj PUS i da niste možda nešto muvali... opa imate i raspršivač, zašto niste atestirali plin?". Ovaj probao na blef, kao nemam plin, to je ostalo od starog sistema, evo da vidite u gepeku da nema nigde boce... Nije hteo pandur ni da razgovara, "ajte vi na vanredni tehnički pa nek tamo vide šta imate a šta nemate, a i da provere malo vozilo".
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

FiestaBG87

 

Poruka od FiestaBG87 » četvrtak, 18. feb. 2016. u 21:21h

Dax ja gde god da prodajem neko primeti, policija me uvek zaustavlja, imam i ja PUS, sve papire imam sa sobom, atestiran plin od prvog dana, volim da je sve cisto, tata mi je bio policajac, otisao je u penziju pre 10god i dan danas pricaju za njega da je najposteniji, imam fore jos neko vreme da vidim sta cu, ako nista ne uradim sa drugim motorom ovaj ide napolje i polako da se napravi zver :) 99% ljudi kaze da sam lud al ja sam takav, ne radim sta drugi rade, vozio sam razna auta ovako, sve to lepo al mene to ne privlaci, da imam para kupio bih bez razmišljanja mustanga, neku stariju macku i pevao bi :)

zeteks

Poruka od zeteks » četvrtak, 18. feb. 2016. u 22:52h

Otidji do agencije za bezbednost saobracaja i trazi da razgovaras sa nekim ko je upucen u proceduru stavljanja motora koji se nije fabricki ugradjivao u auto. Mozda i nije nemoguca misija. Resices dileme sta i kako. Pa i zastava je u Yuga posle dvadeset godina ugradila na kraju Peugeov motor koji se pe toga nije nikada ugradjivao u Yuga.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova koji nisu Ford“