Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Raspored kablova xr2i cvh-efi 90`

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
roberts981
Poruka: 2
Član foruma od: nedelja, 16. apr. 2017. u 10:56h

Raspored kablova xr2i cvh-efi 90`

Poruka od roberts981 » nedelja, 16. apr. 2017. u 11:32h

Da li moze neko da pogleda i da napise raspored kablova za svecice na \\\fiesti 1.6 xr2i CVH-EFI
auto je sa 8 ventila
1 svecica od leve strane br4 razvodna kutija
2 svecica od leve strane br2 razvodna kutija
3 svecica od leve strane br1 razvodna kutija
4 svecica od leve strane br3 razvodna kutija

Hvala unapred
Slika

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Re: Raspored kablova xr2i cvh-efi 90`

Poruka od stefan milanov » nedelja, 16. apr. 2017. u 13:28h

prvi klip, ujedno i prva svecica je ona najbliza zupcastom kaisu.. ovo sto si napisao lici na neki red paljenja, ali kablovi moraju na kapu ici onako kako je na kapi obelezeno -kabal sa svecice br 1 ide na oznaku br 1 na kapi i tako redom, drugi na dvojku, treci na trojku, cetvrti na cetvorku na kapi

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 16. apr. 2017. u 15:50h

Sa slike možeš da vidiš kuda idu dva kabla, za druga dva imaš dve kombinacije od kojih je jedna tačna. Probaš pa vidiš sa kojom će upaliti i raditi kako treba.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » nedelja, 16. apr. 2017. u 21:58h

na ovoj slici, po oznakama, samo je kabal br 2 na svom mestu.. sve ostalo-pomešano..
raspored mora biti
svecica br 1.... kabal.... bobina dzek br1
svecica br 2 ....kabal.....bobina dzek br2
svecica br 3.....kabal.....bobina dzek br3
svecica br 4.....kabal.....bobina dzek br4
drugaciji raspored je moguc jedino ako je auto pogresno uzubljen(za 180 stepeni, ako je to uopste moguce kod ovog motora)

dimges
Poruka: 631
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Poruka od dimges » utorak, 29. okt. 2024. u 20:53h

911s [SK] piše:
nedelja, 16. apr. 2017. u 15:50h
Sa slike možeš da vidiš kuda idu dva kabla, za druga dva imaš dve kombinacije od kojih je jedna tačna. Probaš pa vidiš sa kojom će upaliti i raditi kako treba.
Da ne otvaram novu temu, radi se o fiesti mk4, 1.3i/37kw, sa JEDNOM BOBINOM. Pre 15+ sam menjao kablove, onda je majstor bio u kanalu i vadio jedan po jedan kabel, a kalfa odozgo spuštao i nameštao ; pre 3 nedelje mi je majstor na dizalici zamenio te kablove i stavio grafitne , Lukas. Nisam puno vozio, ali mislim da od tada ujutru imam više problema i tresenje motora. Danas radili nešto na autu s drugarom, ja mu kažem da sumnjam da je majstor pogrešno povezao kablove na svećice za 2 i 3 cilindar, on zameni pozicije, nešto bolje motor radi, ali ću videti sutra ujutru. Pitao sam jednog starog majstora, on kaže da je na starim originalnim bobinama bilo oznaka za kablove, ali da zamenske nemaju. On tvrdi da nema ?? načina za ispitivanje dali su kablovi pravilno postavljeni, samo proba kako radi motor.. Buni me jer je vrlo mala razlika u radu motora za obe pozicije na svećici br.2 i 3, a motor kad je zagrejan može u lehru da radi i na 2 svećice ( br.1 i br.4)...
Probaću sutra hladan start, ako opet trese, i ići ću kod onog koji je menjao da digne auto i proveri dali ima oznake za kablove na Bobini, ja imam auto od 2002 i nisam menjao Bobinu, treba da je originalna. ...
Usput, slika u knjigi za fiestu 1.3 nema veze, kablovi se iz Bobine vode kroz držaće i uvrću...
Slika

mbole
Poruka: 14716
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 30. okt. 2024. u 12:35h

Logicno, posto ta fiesta kao i gomila drugih fordova ima "waiste spark", odnosto okida istovremeno po dve svecice bez obzira sto je samo jedan klip u poziciji za paljenje.
Okidaju se 1 i 4 odnosno 2 i 3 istovremeno.
Tako da kad zamenis kablove na 2 i 3.. ne desi se nista :)

E sad... to sto radi losije, moze da bude do samih kablova koji nisu kako treba, do toga da nisu dobri kontakti...
Djak pesak :)

dimges

Poruka od dimges » sreda, 30. okt. 2024. u 20:09h

hvala, primetio sam da je minimalna razlika, jedan stariji majstor za fordove, rekao mi probaj koji raspored za 2 i 3 kabel ti daje najbolji rad pri hladnom startu..
To što mi je tresao motor pri prvom paljenju smo donekle rešili zamenom loših creva na krstu ispod Usisne komore, sad mogu i iz prve da upalim, ali gasim nakon 2 minuta i ponovo palim, onda odmah startuje snažno, ali to nije od kablova i svečica već možda od benzinske ili Regulatora pritiska.
Došao mi naručeni Regulator 96MF-9C968-DA . Hteo sam najpre da mi mere pritisak benzinske, ali velike su gužve u servisima i dalje i nikako ne uspevam da zakažem, a Regulator je koštao samo 19 eur, a možda možemo i sami sa drugarom da ga zamenimo. Jedino me mući pitanje dali je kompatibilan za moju starudiju .
Slika
Slika

mbole
Poruka: 14716
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 30. okt. 2024. u 23:58h

Ocisti malo ovaj stari... mozda na njemu jos pise part no.
Djak pesak :)

dimges

Poruka od dimges » četvrtak, 7. nov. 2024. u 22:19h

probaću sutra, imam neke četkice s mesinganim žicama... ali ima drugi problem, čak i da ima borojeva, mnogi od njih su sad beskorisni... evo otvorili i UberLauf, odlepili poklopac, izvadili žičani sunđersti uložak, očistili sve a umesto prljavog žičanog filtera stavili novi žičani uložak od onih za ribanje sudova, stegnuli poklopac Uberlaufa sa crnim jakim selotejpom i zalepili okolo, sad auto radi mnogo bolje...Slikao sam UberLauf, odozdo ima Broj,130696, ali ovaj Broj ne nalazim na internetu, dali su to brojevi Prve ugradnje, ne znam...
Slika
Inače lokalni stariji majstor tza Ford mi je kazao da nismo trebali otvarati Uberlauf, samo držati ga u benzinu... možda, ali držati ceo dan, da imam 2 Uberlaufa, pa staviš novi a zaprljani ostaviš da kisne u benzinu...
Usput, ventil benzinskih para kod mene nema Broj, a Broj koji sam našao na jednoj slici je nepoznat, ne samo kod nas nego i na netu kaže da se NE proizvode takvi nove ventili za benzinske pare...
Vozim za sada dobro, samo nekad neće da pali iz prve, dali Nepovratni ventil na benzinskoj drži samo 20ak časova od zadnje vožnje ???

dimges

Poruka od dimges » sreda, 20. nov. 2024. u 15:23h

mbole piše:
sreda, 30. okt. 2024. u 23:58h
Ocisti malo ovaj stari... mozda na njemu jos pise part no.
Nema oznaka, nalazi SE na desnom kraju usisne komore, ispod throttle box I TPS..
Novije fieste imaju ulozak Koji SE stavlja u kucishte, a kucishte SE fiksira nekom ukosnicom, regulator je na sredini

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10 ... 8388681172
Kod mene ima 2 ushice za zavrtnje

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10 ... 8388681172

Odgovori

Povratak na „Instalacije“