Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo Mk3 sitni problemcici

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
i_eagle
Poruka: 25
Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 22:10h

Mondeo Mk3 sitni problemcici

Poruka od i_eagle » ponedeljak, 17. maj 2010. u 11:34h

Cao, imam par problemcica:
- Ajde da krenem od gepeka, dugme na gepeku za otvaranje vise nece da radi a radilo s vremena na vreme, otvara se bez problema preko daljinskog i kabine, da li postoji neka mogucnost da se programira i da se ubaci u funkciju ili mora da se otvara i na neki nacin popravlja.

-Centralna na vozacevim vratima nekad nece da otkljuca i zakljuca, uglavnom vise radi nego sto ne radi ali zna da naleti neki period kada nije za saradnju, skidao sam tapacirung, elektromotor je skroz zatvoren, pa da ne bi ja to rasturao i petljao treba mi prvo savet

-Pokazivac goriva kad je na polovini zna da luduje, nekad pokazuje tacno a nekad skace za crtu vise ili cak pokazuje pun rezervoar, cim nivo gorivo sidje za 2 milimetra nize od polovine dalje pokazivac radi normalno

-I problemcic koji mi se skoro javio jer je cale menjao akumulator a nije je pre toga obavestio da ce da ga skida. Prvo me zanima da li sme da se vadi akumulator i da se skidaju kleme a da se pre toga ne obezbeti napajanje ne klemama da ne bi komjuter izgubio totalno naoajanje? Da li je potrebno da se racunar resetuje kada se desi da izgubi napajanje?
Nakon sto je cale ostavio komp bez napajanja i stavio drugi akumulator javio mi se problem sa podizacima, prozore mogu da podizem i da spustam ali vise ne mogu da kad podizem prozor tako da pipnem jednom prekidac i da se prozor sam zatvori do kraja, spustanje radi noramlno, ali podizanje ne. Samim tim mi ne radi ni opcija podizanja svih stakala na daljinskom pri zadrsci tastera za zakljucavanje kada su mi prozori otvoreni

to bi bile neke sitnice koje me malko nerviraju, pa ako je neko imao slicne probleme bio bi mu zahvalan da me posavetuje

pozdrav

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Re: Mondeo Mk3 sitni problemcici

Poruka od Cedo » ponedeljak, 17. maj 2010. u 12:21h

Pozdrav..kao sto kazes sitni problemcici,da se to resiti ;) ..evo odmah da ti dam link da namestis prozore da se zatvaraju jednim pritiskom na zatvaracu ili sa daljincem da ih otvaras i zatvaras.. http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... f=58&t=865 to ti je ovo resetovanje pocetne pozicije prozora a imas i jos neke opcije ako ih vec nisi namestio..sto se tice gepeka verujem da je neki los kontakt,ja ga ionako uvek otvaram sa daljincem mrgreen ,desilo se i meni mozda 2 puta da kad otkljucam sva vrata vozaceva se ne otvore odnosno kad povucem kvaku osecam kao da se nesto zaglavilo,otvorio sam ih onda iznutra i sve je posle bilo ok,ima tu neki gremlin jer sam cuo i od drugih vlasnika da im se to ponekad desi..tebi je to,kazes cesto pa bi mogao do majstora a kontam da ce ti se neko ovde javiti..za merac ti ne mogu puno pomoci,mozda je zaprljan ili tako nesto,bice jos odgovora ne brini..pozzz
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

i_eagle
Poruka: 25
Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 22:10h

Poruka od i_eagle » ponedeljak, 17. maj 2010. u 12:46h

Super, hvala puno za ove informacije, i naravno sto vise znam o svom autu vise cu uzivati u njemu zato pisite :D
zanima me gde mogu da nabavim user manual za njega?

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » ponedeljak, 17. maj 2010. u 12:55h

Evo pogledaj ovde http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =87&t=1100 ,tu imas link prema rapidshareu,mada je uputstvo na engleskom jeziku..samo pitaj,a ima svasta zanimljivo skontaces i sam thumbup ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

alexht40
Poruka: 29
Član foruma od: subota, 17. avg. 2013. u 17:07h

Poruka od alexht40 » petak, 22. nov. 2013. u 20:05h

Da li moze neko da mi kaze sta znaci kada se upali ona pahuljica na instrument-tabli? Radi se o ford mondeu 2.0 tdci 2004. godiste. Kada se upalila, prvo je bila zuta, pa onda pocrvenela, kao kada se da kontakt. To se desilo kada sam ovih dana rano ujutro upalio grejanje auta, naravno preko klime... Kada sam ga u toku dana drugi put upalio, uredno se ugasila nakon kontakta, i nije se ponovo palila. Takodje me zanima da li nakon davanja kontakta instrument tabla treba da ''zuji'', isto kao i nekoliko sekundi nakon gasenja auta... :lele:

zelimir
Poruka: 85
Član foruma od: nedelja, 3. maj 2009. u 00:53h

Poruka od zelimir » petak, 22. nov. 2013. u 20:16h

Zuta pahuljica oznacava da je spoljna temperatura izmedju 1 i 4 C, kada pocrveni temperatura je 0 ili u minusu.Zujanje na startu je ok.,kada se ugasi cuje se sustanje ali ono dolazi iz instalacije za klimatizaciju a ne iz table.

alexht40
Poruka: 29
Član foruma od: subota, 17. avg. 2013. u 17:07h

Poruka od alexht40 » petak, 22. nov. 2013. u 22:47h

Hvala Zelimire!! Nisam znao ovo za pahuljicu, posto nemam prirucnik, a nisam ga jos skinuo. A cuje se zujanje, mozda sekund nakon gasenja, a takodje i sustanje, koje si pomenuo... :jeeej:

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“