Gasi se pojacalo
- paun1
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h
Gasi se pojacalo
E ovako imam problem sa pojacalom Us Blaster 400w..Kada vise pojacam muziku Woofer se ugasi i pojacalo upali zastitu.Inace woofer je Blaupunkt gt 12' bazooka.????? Kablovi su svi dobri,sta mu moze biti??? 

- shomicus
- Poruka: 675
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Re: Gasi se pojacalo
meni to lici na slabu struju,tj.slabu dolaznu struju na player,pa kad povuce bass player ti u sekundi ostane bez struje a samim tim i pobuda pojacala pa predje na zastitu,jel imas booster kondenzator?
- paun1
Nemam kondenzator,ali evo bas malo pre kad sam cackao nesto,pustio sam 1 pesmu i auto nije hteo da upali posle,to mi se vise puta desavalo...Dali je akumulator slab pa zbog toga se i gasi pojacalo???ali i u voznji se desava isto to,kada se akumulator puni,isto se gasi bas kada pojacam??? I jos jedno ne gasi se CD player on nastavi da radi samo se bas ugasi.....
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ako je akumulator skroz umro onda napon dosta opadne čak i kad auto radi i kad je pod gasom.
Uzmi meri napone u raznim režimima pa okači ovde.
Uzmi meri napone u raznim režimima pa okači ovde.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- paun1
Ajde videcu to pa cu da javim....Hvala pozz
- paun1
Evo sad sam spojio jos jedan akumulator na kablove isti slucaj.Akumulator je dobar.Videcu sve kablove da proverim pa javljam.Ima li nekakve veze kako je pojacalo nasterlovano..Msm koliko je boost odvrnut?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21563
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Proveri masu od pojačala... tj minus da li je dobro povezan.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Nemoj na kablove nego skini taj i stavi drugi.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- paun1
Videcu sutra,sve cu da rasturim pa da proverim sve detaljno......
- shomicus
- Poruka: 675
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
proveri ti punjenje alternatora,booster kondenzator i sluzi da ti sacuva alternator jer se prazni u trenutku kad je basu potrebna najveca snaga,tako da ne vuce struju direktno sa akumulatora.U svakom slucaju proveri i kakav je kontakt na masi pojacala.Meni to vise lici na player posto pojacalo ima pobudu sa njega,moguce je pre da ti player ostane bez struje ili smanji napon sto moze da izazove i gasenje pojacala,kao kad odvrnes player dosta a display ti treperi zbog padova u naponu,a pojacalo vuce struju direktno sa acu,tako da sumnjam da je to u pitanju.
- magnat
- Poruka: 591
- Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
- Kontakt:
Najcesci razlozi gasenja pojacala su:
1. Tanki Kablovi (tu treba koristiti 100% bakrene kablove bez ikakvih primesa aluminijuma )min. debljine 15-20 kadvrata
2. Kondenzator ne mora da spreci gasenje jer on je dodatni kapacitet za struju a ako su kablovi tanki on ne moze da da vise struje negu sto taj presek kabla moze da prenese do krajnjeg korisnika.
3.neispravnost pojacala moze biti uzrok gasenja kao i preopterecenje
4.visoke vanjske temperature utjecu takodje na rad pojacala
5.polozaj ili dali je pojacalo postavljeno tako da se cirkulacijom vazduha samohladi tj da nije zatvoreno u nekom cosku automobila
6.sam kvalitet pojacala jer bez obzira na cenu neka pojacala ne mogu da teraju wufere nego su predvidena za sisteme bez obzira na njihovu snagu
5.Alternator i akumulator tj njihova ispravnost
I ovde bi se sad moglo pisati u nedogled
1. Tanki Kablovi (tu treba koristiti 100% bakrene kablove bez ikakvih primesa aluminijuma )min. debljine 15-20 kadvrata
2. Kondenzator ne mora da spreci gasenje jer on je dodatni kapacitet za struju a ako su kablovi tanki on ne moze da da vise struje negu sto taj presek kabla moze da prenese do krajnjeg korisnika.
3.neispravnost pojacala moze biti uzrok gasenja kao i preopterecenje
4.visoke vanjske temperature utjecu takodje na rad pojacala
5.polozaj ili dali je pojacalo postavljeno tako da se cirkulacijom vazduha samohladi tj da nije zatvoreno u nekom cosku automobila
6.sam kvalitet pojacala jer bez obzira na cenu neka pojacala ne mogu da teraju wufere nego su predvidena za sisteme bez obzira na njihovu snagu
5.Alternator i akumulator tj njihova ispravnost
I ovde bi se sad moglo pisati u nedogled
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
- paun1
Kablovi su bakarni,sem onih sto spajaju woofer i pojacalo(jel treba i njega da promenim???)) Pojacalo je marke US BLASTER 400w(na njemu pise 800w
) msm da je 4 kanala..Cd player je Sonny gt200 ...Prvo sto su da uradim je da stavim drugi akumulator i da vidim,pa cu onda da proverim alternator...Juce sam kupio Blaupunkt 12' Gt serija Bazooku,i nije da je jak bas za pojacalo,gasio se i pre na onoj staroj kutiji Salovoj 10' znaci ima neki drugi problem sa Pojacalom.... Nastelujem ja pojacalo slabije smanjim ga i onda tera do 25-26 volume moze da se pojaca,ali cim ga odvrnem malo na pojacalu maximum je 21 i odma se gasi...

- magnat
- Poruka: 591
- Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
- Kontakt:
koliki ti je presek naponskog kabla koje napaja pojacalo.Ako si kupio neki kit sa kablovima i rca a nije ditz sve je to sranje tanko cak stovise pretanko ispod 10 kvadrata i nema dosta struje
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
- cvilijams
- Član foruma od: utorak, 23. feb. 2010. u 15:55h
- Kontakt:
Mogu da budu kablovi,mozda cak i samo pojacalo jer znam da na Blaupunktu GT4 series je tako zajebavalo a onda se jedan dan upalio protect i nije vise radilo na kraju se ispostavilo da napojna dioda nije bas bila sasvim sama sa sobom,posle zamene je radilo kao novo dok nije doslo do pogresnog povezivanja od strane ortaka pa je gorelo i to dobro ali to nije ni bitno.
Proveri jos i masu kakva je zna da zeza,akumulator mada ne bi trebao da zeza on ako je alternator dobar i puni normalno(naravno kada je auto upaljen).Ako budes i dalje imao problema javi se pa da se detaljno to sve pogleda.
Koji je poprecni presek kablova???Masa mora da bude istog preseka kao i napojni kabl!!!
POZZZ
Proveri jos i masu kakva je zna da zeza,akumulator mada ne bi trebao da zeza on ako je alternator dobar i puni normalno(naravno kada je auto upaljen).Ako budes i dalje imao problema javi se pa da se detaljno to sve pogleda.
Koji je poprecni presek kablova???Masa mora da bude istog preseka kao i napojni kabl!!!
POZZZ
CarSoundSystem
- paun1
Ljudi ja kad sam kupovao pojacalo,to sam uzeo od coveka koji se bavi time,on mi je nabavio kablove sve(onaj kabal sto ide od akumulatora je dosta debeo i kostao je oko 370din metar nisam siguran bas,Onaj sto ide na masu je iste debljine,u pocetku cinc kabal sam imao onaj tanak i on je izgoreo,pa privremeno resenje mi je bila Y veza,pa sam onda uzeo Cinc kabal dosta deblji kostao je oko 700din,Kabal za REM je tanak,kabal za Woofer je isto tanak) Na kablu sto ide ka akumulatoru stoji osigurac stavljen je kod akumulatora.....
- cvilijams
- Kontakt:
Onda je mozda do samog pojacala ili playera a to mora da se vidi "uzivo" pa da se otkrije problem.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- paun1
Videcu sutra sa ovim covekom,zvao sam ga danas reko mi je da prvo ja isproveravam sve kablove,pa ce on kad ima vreme da pogleda..... Danas sam probao vezao sam dva akumulatora na kablove i upalio auto isto pustio muziku i ugasilo se pojacalo,zato vise ne sumljam na akumulator.....
- cvilijams
- Kontakt:
Ako ne budes skontao o cemu se radi cimaj me na PP pa da pogledam,imam dosta iskustva sa pojacalima sto se tice popravki.
POZZZ
POZZZ
CarSoundSystem
- paun1
Brate ja zivim u despotovcu..... thumbdown thumbdown
- cvilijams
- Kontakt:
- paun1
Sutra rasturam sve pa ce da vidimo i da se cujemo..Pozz i hvala puno 

- paun1
Danas sam sve kablove poskidao pregledao(Inace debljina kablova je 8 ),dobri su,i vratio na svoje mesto,isto se desava....cim ga pojacam vise odma se ugasi Woofer i pali zastitu....Neznam sta da mu radim vise????
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ili ti je akumulator/alternator crkao ili pojacalo,ne gubi vreme sa tim kablovima.. Najbolje bi bilo da probas u nekom drugom autu,pa ako isto radi znaci da je do pojacala,ako ne,onda je do aku/alt...
- paun1
Da probam sa drugim akumulatorom????? Vezivao sam dva akumulatora na kablove i isto je bilo....
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Zato sto ti kablovi nisu nizasta. Ali to ne iskljucuje alternator. Ne mogu da zamislim sta bi trebao da uradis dobrom akumulatoru da ga skroz ispraznis...