Ford Mondeo Mk4 prekidač za rikverc svetlo
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: nedelja, 16. jul 2023. u 10:19h
Ford Mondeo Mk4 prekidač za rikverc svetlo
Pozdrav svima, odjednom su prestali da mi rade senzori za parking i rikverc svetla, pretpostavljam da je kvar na prekidaču za rikverc svetla, e sad me zanima gde se on tačno nalazi na ovom modelu? 2.0 tdci manuelni menjač sa 6 brzina model iz 2009te.
Tražeći novi sam naišao na prekidač fi16 i fi 14mm pa me interesuje i koji od ta dva ide. PS: pre 2 nedelje sam ugradio led rikverc svetla sa e bay-a, pa me interesuje da nije možda moguće da je i to problem?
Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока
Tražeći novi sam naišao na prekidač fi16 i fi 14mm pa me interesuje i koji od ta dva ide. PS: pre 2 nedelje sam ugradio led rikverc svetla sa e bay-a, pa me interesuje da nije možda moguće da je i to problem?
Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока
-
- Poruka: 43
- Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h
Re: Ford Mondeo Mk4 prekidač za rikverc svetlo
Na mjenjacu ako se nevaram. Vidite ćeš ga. Nemozes fulati
-
Nastavak ove teme je da sam zamenio prekidac rikverc svetla, i dalje nije radilo i na kraju sam sasvim slucajno pronasao osigurac koji je crkao ocigledno tokom pranja auta jer mi je bio upaljen dok sam prao pa je izgleda voda preko senzora napravila neki spoj i da je vrisnuo. E sada imam muku sa upaljacima koji ne rade i sa corner lights-ima, koje takodje ne rade iako sam sijalice stavio nove.
- mbole
- Poruka: 14716
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Najverovatije ti je jos neki osigurac zveknuo.
Posto upaljaci idu direktno iz kutije osiguraca, s tim da kod nekih modela postoji i relej izmedju (isto u kutiji osiguraca).
Posto upaljaci idu direktno iz kutije osiguraca, s tim da kod nekih modela postoji i relej izmedju (isto u kutiji osiguraca).
Djak pesak
-
Rešio sam sve, Corner svetla problem je bio u džekovima, malo kontakt spreja i čišćenja lepo pozicionirao sve (prvo sijalica se ubacuje pa tek onda džek) i nove sijalice i proradilo je. Takodje neko se igrao sa instalacijom jer su bila neka improvizovana led dnevna svetla koja su bila unutar branika i to je krao iz kutije sa osiguračima, to sam počupao i sada je sve okej.
Za upaljač je bilo to što nikakav osigurač nije bio ni stavljen iz nekog razloga, sada rade oba sve u 16, samo ranije nisam imao šemu za osigurače pa nisam znao ni koji treba da bude na kom mestu.
U svakom slučaju hvala na savetima.
Ostaje da se vidi zašto desni far zeza AFS ali to je posao za nekog stručnijeg, vidi se motorić i sve ali je neprostupačno i dok se far otvori, preveliki posao sve u svemu.
Послато са motorola edge 50 pro помоћу Тапатока
Za upaljač je bilo to što nikakav osigurač nije bio ni stavljen iz nekog razloga, sada rade oba sve u 16, samo ranije nisam imao šemu za osigurače pa nisam znao ni koji treba da bude na kom mestu.
U svakom slučaju hvala na savetima.
Ostaje da se vidi zašto desni far zeza AFS ali to je posao za nekog stručnijeg, vidi se motorić i sve ali je neprostupačno i dok se far otvori, preveliki posao sve u svemu.
Послато са motorola edge 50 pro помоћу Тапатока
- Nedeljkovic
- Poruka: 4701
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Mislim da AFS ima i neke adaptacije preko dijagnostike
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
-
- Poruka: 43
- Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h
Za afs obično zeza motoric koji zakrece leće. Korodira od vlage u facu. Možeš za izvaditi (bez rastavljanja fara patnja i obrusiti namotaje pa će raditi ako je oksidiran) ili preko ebaya naručiti drugi...