Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Mondeo Mk4 prekidač za rikverc svetlo

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Jevta98
Poruka: 15
Član foruma od: nedelja, 16. jul 2023. u 10:19h

Ford Mondeo Mk4 prekidač za rikverc svetlo

Poruka od Jevta98 » utorak, 5. sep. 2023. u 19:44h

Pozdrav svima, odjednom su prestali da mi rade senzori za parking i rikverc svetla, pretpostavljam da je kvar na prekidaču za rikverc svetla, e sad me zanima gde se on tačno nalazi na ovom modelu? 2.0 tdci manuelni menjač sa 6 brzina model iz 2009te.
Tražeći novi sam naišao na prekidač fi16 i fi 14mm pa me interesuje i koji od ta dva ide. PS: pre 2 nedelje sam ugradio led rikverc svetla sa e bay-a, pa me interesuje da nije možda moguće da je i to problem?Slika

Послато са M2007J3SG помоћу Тапатока

Tomek5
Poruka: 43
Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h

Re: Ford Mondeo Mk4 prekidač za rikverc svetlo

Poruka od Tomek5 » sreda, 6. sep. 2023. u 17:19h

Na mjenjacu ako se nevaram. Vidite ćeš ga. Nemozes fulati

Jevta98

Poruka od Jevta98 » sreda, 30. okt. 2024. u 11:32h

Nastavak ove teme je da sam zamenio prekidac rikverc svetla, i dalje nije radilo i na kraju sam sasvim slucajno pronasao osigurac koji je crkao ocigledno tokom pranja auta jer mi je bio upaljen dok sam prao pa je izgleda voda preko senzora napravila neki spoj i da je vrisnuo. E sada imam muku sa upaljacima koji ne rade i sa corner lights-ima, koje takodje ne rade iako sam sijalice stavio nove.

mbole
Poruka: 14716
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 30. okt. 2024. u 11:43h

Najverovatije ti je jos neki osigurac zveknuo.

Posto upaljaci idu direktno iz kutije osiguraca, s tim da kod nekih modela postoji i relej izmedju (isto u kutiji osiguraca).
Djak pesak :)

Jevta98

Poruka od Jevta98 » sreda, 30. okt. 2024. u 20:48h

Rešio sam sve, Corner svetla problem je bio u džekovima, malo kontakt spreja i čišćenja lepo pozicionirao sve (prvo sijalica se ubacuje pa tek onda džek) i nove sijalice i proradilo je. Takodje neko se igrao sa instalacijom jer su bila neka improvizovana led dnevna svetla koja su bila unutar branika i to je krao iz kutije sa osiguračima, to sam počupao i sada je sve okej.

Za upaljač je bilo to što nikakav osigurač nije bio ni stavljen iz nekog razloga, sada rade oba sve u 16, samo ranije nisam imao šemu za osigurače pa nisam znao ni koji treba da bude na kom mestu.

U svakom slučaju hvala na savetima.

Ostaje da se vidi zašto desni far zeza AFS ali to je posao za nekog stručnijeg, vidi se motorić i sve ali je neprostupačno i dok se far otvori, preveliki posao sve u svemu.

Послато са motorola edge 50 pro помоћу Тапатока

Nedeljkovic
Poruka: 4701
Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h

Poruka od Nedeljkovic » petak, 1. nov. 2024. u 17:10h

Mislim da AFS ima i neke adaptacije preko dijagnostike

Послато са 22081212UG помоћу Тапатока

Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)

Tomek5
Poruka: 43
Član foruma od: nedelja, 3. sep. 2023. u 17:02h

Poruka od Tomek5 » nedelja, 3. nov. 2024. u 11:06h

Za afs obično zeza motoric koji zakrece leće. Korodira od vlage u facu. Možeš za izvaditi (bez rastavljanja fara patnja i obrusiti namotaje pa će raditi ako je oksidiran) ili preko ebaya naručiti drugi...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“