Resavanje softverskih problema i optimizacija Windowsa
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Re: Resavanje softverskih problema i optimizacija Windowsa
lepo receno... al kad bi ja to znao da uradim 

- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Pretpostavljam da si vec instalirao xp ili 7, imas korak kad ti nudi gde da instaliras sistem, tada mozes da menjas velicinu particija na nacin na koji sam ti rekao.
Probaj i ovo [youtube][/youtube]
Probaj i ovo [youtube][/youtube]
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
- miki023
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Upravo radim Format 1 particije
kad to odradi onda cu probati... pa javljam dal sam uspeo 

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Napravio sam novu particiju za win i sad cu ga instalirati u nju i to je to 

- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
FiestaRS postao pravi hacker 

F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
Nema zajebancije
sve sam lepo odradio... radi kao singerica 

- Djomla
Radi ko golf 

///Mandovchina.
///Mandovchina.

- miki023
- Djomla
NIsajednim verovatnomiki023 piše:Da vam dam podatke o mojoj konfiguraciji pa mi kazite sa kojim drajverima bih mogao imati problema prilikom instalacije 7.
P31 chipset, intel 6550, 9600gso, XFI-fidelity, 2gb ram.

Vidi sa ovim:miki023 piše:Cesto dobijam od yahoo mail failur notice, tj nesto mi pokupi mail kontakte i salje poruke, neki put te poruke prodju ali uglavnom ne. Pretpostavljam da je u pitanju neki spyware. Jedino nisam siguran da li mi se to desava na poslu ili kod kuce, tj koji komp mi je zarazen. od antivirusa imam nod32 i kaspersky 6(na poslu ali nije updejtovan duze vreme). Sta mi preporucujete da uradim.
http://fileforum.betanews.com/detail/Sp ... 43809773/1
Takodje toplo preporucujem tebi a i svima, firewall
http://personalfirewall.comodo.com/
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Miki023, uopšte ne mora da znači da je tebi komp zaražen... Bilo ko od ljudi sa kojima se dopisuješ je mogao da bude "opljačkan" za mail kontakte iz adresara, uključujući i tvoj - pa sada neki botnet računar, ko zna gde u svetu, šalje šatro sa tvoje adrese mailove za Viagru i milionska nasledstva u Nigeriji.
Naravno, kada to iz kojeg god već razloga ne uspe (pogrešna adresa, pun mailbox, antispam zaštita...), poruka o neuspešnoj isporuci stiže nazad tebi na mail. 
Sve u svemu, ako stvarno sumnjaš na to da imaš virus (pravi ti još neke probleme u radu), probaj da ažuriraš antivirusne programe i da skeniraš svoj računar. Možda to pomogne - a možda i ne, ali u svakom slučaju treba to odraditi pre nego što eventualno odlučiš da pozoveš u pomoć nekoga ko može da ti "ručno" odradi to sređivanje. Uvek ti kao opcija preostaje i čista instalacija sistema i instaliranje nekog krštenog i ažurnog antivirusnog softvera.
... + što i kolega pomenu, sveto trojstvo (antivirus, antispyware, firewall) je nezamenljivo.

Sve u svemu, ako stvarno sumnjaš na to da imaš virus (pravi ti još neke probleme u radu), probaj da ažuriraš antivirusne programe i da skeniraš svoj računar. Možda to pomogne - a možda i ne, ali u svakom slučaju treba to odraditi pre nego što eventualno odlučiš da pozoveš u pomoć nekoga ko može da ti "ručno" odradi to sređivanje. Uvek ti kao opcija preostaje i čista instalacija sistema i instaliranje nekog krštenog i ažurnog antivirusnog softvera.
... + što i kolega pomenu, sveto trojstvo (antivirus, antispyware, firewall) je nezamenljivo.

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- miki023
Stavljen nov Win na novom hardu, antivirus nod32, stavljen spyboot i comodo. Sad cemo videti sta se desava.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ljudi treba mi pomoć...
Imam trenutno u laptopu 2x1024 MB RAM memorije koja radi na 666 MHz, planiram da izbacim jednu od 1024 i kupim jednu od 2048 MB tako da ukupnu imam 3 GB RAM-a. No problem je što sve ovo što sam našao u prodaju radi na 800 MHz, pa me zanima da li će se slagati i da li će raditi jedna od 666 MHz, a druga na 800 MHz.
Imam trenutno u laptopu 2x1024 MB RAM memorije koja radi na 666 MHz, planiram da izbacim jednu od 1024 i kupim jednu od 2048 MB tako da ukupnu imam 3 GB RAM-a. No problem je što sve ovo što sam našao u prodaju radi na 800 MHz, pa me zanima da li će se slagati i da li će raditi jedna od 666 MHz, a druga na 800 MHz.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h
Tu od 800 samo spusti na 666 ( :-) ) Mhz...
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Miki, promeni šifru za e-mail nalog.
I meni se to isto dešavalo, promenio sam šifru i sad je sve uredu.
I meni se to isto dešavalo, promenio sam šifru i sad je sve uredu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Iosis
- VIP
Kako misliš 800 samo spusti na 666? To znači da će raditi? Zaboravio sam detalje oko te memorije, brzina i kompatibilnosti, znam da je drugar jednom izmjenjao 3-4 pločice dok nije upario da rade.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
Da bios ce sam da je spusti na manje Mhz ili ces ti morati da smanjis mnozioc za taj mem. slot.Obe procedure nisu strasne 

- Iosis
- VIP
Danas sam ga nosio u prodavnicu, ja sam htjeo da kupim i sam stavim ali tamo čovjek reče da ga donesem pa da vidimo hoće li raditi. Stavio je jedno od 2048 MB kingston isto kao i ova moja, ista brzina 667 MHz (ja sam mislio da je 666
) Ali neće da radi, BIOS prijavi da je ubačena nova, potvrdim sa F1 ali kad treba da pokrene windost tu se restartuje i neće dalje. Probali smo izvaditi onu od 1024 neće ni sama 2048 da radi, mjenjali slotove, ništa neće.
Ne mogu da vjerujem da ploča ne podržava modul od 2048 MB jer mislim da maksimalno može imati 4GB, a ima 2 slota to znači 2x2048 MB.
Potražit ću još negdje, ponjeti laptop pa isprobavat.

Ne mogu da vjerujem da ploča ne podržava modul od 2048 MB jer mislim da maksimalno može imati 4GB, a ima 2 slota to znači 2x2048 MB.
Potražit ću još negdje, ponjeti laptop pa isprobavat.
- dule0911
-
- Poruka: 13651
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ne znaci da ploca ne podrzava modul od 2gb ako ti taj konkretan modul od 2gb ne radi 
Jednostavno, neke ploce i neke memorije se ne slazu i ne mogu da rade zajedno (i ako prorade, brljave). Tako da pokusaj potrazi drugu marku/model memorije, mozda ces uspeti da nadjes ono sto trazis.

Jednostavno, neke ploce i neke memorije se ne slazu i ne mogu da rade zajedno (i ako prorade, brljave). Tako da pokusaj potrazi drugu marku/model memorije, mozda ces uspeti da nadjes ono sto trazis.
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
Tako sam i odlučio, tražiti pa koja bude htjela da radi tu uzeti.
- dule0911
-
- Poruka: 13651
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Samo obavezno probaj sa nekim test-programom kad je kupis, jer i da proradi moze da se desi da ce ti u nekom momentu praviti problem.
Npr moj drugar je imao zanimljivo iskustvo po tom pitanju. Skoro sve mu je radilo savrseno od kako je uzeo 4gb rama (desktop je doduse bio u pitanju). Ali nije mogao nijednu .rar arhivu da otpakuje, i neki test program (ako se dobro secam, burnintest) mu je pucao. Par meseci se tako mucio dok nije skapirao da je u pitanju memorija, a svasta je radio - drugi operativni sistem, razne verzije Winrara.... Na kraju zamenio memoriju i problemi nestali
Npr moj drugar je imao zanimljivo iskustvo po tom pitanju. Skoro sve mu je radilo savrseno od kako je uzeo 4gb rama (desktop je doduse bio u pitanju). Ali nije mogao nijednu .rar arhivu da otpakuje, i neki test program (ako se dobro secam, burnintest) mu je pucao. Par meseci se tako mucio dok nije skapirao da je u pitanju memorija, a svasta je radio - drugi operativni sistem, razne verzije Winrara.... Na kraju zamenio memoriju i problemi nestali

Fiesta!!
-
Memtest86+ i nema zime ;)
- miki023
Da li neko ima iskustva sa overclockom Phenoma II
-
Ako je BE (Black Edition) kod nij je najprostije - samo dizes mnozilac dok ne dobijes stabilan clock...Koji Phenom II je u pitanju?