Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pao i III mondeo MK3

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
zoki51
Poruka: 324
Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h

Re: Pao i III mondeo MK3

Poruka od zoki51 » četvrtak, 20. dec. 2012. u 00:25h

Prvo iskrene cestitke na kupovini da sto vise KM predjes bez popravki......... :D thumbsuph
Za kuku moram da se nadovezem na postove,,,,,,,,kako sam ja planirao bio prilikom kupovine auta da kupim i gliser trebala mi je i kuka za Mondea i dobrooooooo sam se raspitao.......dobivsi odgovor u inostranstvu ali i kod nas (prijatelji mi neki rade u Repu.Saob.policiji) da mora ici euro kuka jer........moze se desiti da pandur mrzovoljan ipak trazi da postojecu koja nije Euro skinem sto je naravno jako tesko .....ili da platim kaznicu lol zatim u Inostranstvu su upisivane kuke sa Tivom......al i po njihovom te starije kuke se vise ne smeju korstiti vec iskljucivo EURO kuke i ne smeju da budu aktvine na vozilu ;) :/ ako nema prikljucenog (prikolica..ili nesto drugo) znaci mora biti skinuta .

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » četvrtak, 20. dec. 2012. u 05:20h

Hvala na cestitkama thumbsuph
Mozda negde u inostranstvu osim nemacke.Ovde ima auta previse sa kukom.Samim tim auto je u septembru dobio TÜV bez mane odnosno valjda mu nisu kocnice valjale,i neka creva od kocnice pa je to sve promenjeno imam racune.Kostalo ga je oko 350€.Da je kuka ovde zabranjena auto nebi dobio tüv sigurno.Jer su mnogo teski kada je ispravnost auta u pitanju.Kao sto sam i rekao vracen je sa tüv-a dok nije sredio to sa kocnicama.Vidim da je i kupio nove gume.Jer ovde neces dobiti tüv ako ti gume nisu u granicama normale.Uostalom kupljen od nemca prva ruka,deckoje kupio S MAX thumbsuph nekako mu je firma kupila pa on sada to isplacuje na kredit.Sta vise nije hteo da mi proda niti mi je rekao da mogu da dodjem jer ga je pre mene neko zvao i bio je zainteresovan za auto pa mu je rekao ok doci ci da ga vidim.
Kada sam ga ja bio zvao da dodjem da vidim auto rekao mi je jedan treba da dodje da ga vidi.Zvacu ga da vidim da li ce doci da ga gleda i da li je zainteresovan ako nije onda cu te zvati.Sutra dan me je zvao rekao mi je da onaj vise nije zainteresovan i da odem da ga pogledam ja.Tako da kada ti nemac nesto obeca to je amin.Mada nisu svi nemci takvi.Ovi sa sela jesu.A ovi vec gradjani oni su drugaciji.Sta vise bio sam kod njega kuci sto je ovde u nemackoj to retkost.
A imam jos jedno pitanje zadnja 2 puta sipano mu je pogresno ulje.Odnosno 10w40 :zuti: :( .
Znam da na ovim motorima ide 5w30 kao sto sam ja i oduvek sipao,pa da pitam da li moze nesto motoru da smeta ili sta ja znam.
Danas cu mu ja staviti original fordovo 5w30 i original filter naravno sa onim aditivom za ciscenje motora iznutra pa ce se nadam se oprati to sranje od 10w40.
Pitao sam ga zasto mu je to sipano on kaze ne znam ja im dam samo auto i oni menjaju. :(
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

zoki51
Poruka: 324
Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h

Poruka od zoki51 » četvrtak, 20. dec. 2012. u 13:09h

poznato mi je dobro kakve su svabe jer sam radio u Bremenu i Hanoveru.......mada turci i nasi su ih iskvarili debelo lol ustvari naucili ih da muvaju hahahaha
to sto su sipali 10/40 nemoze da mu skodi siguran sam 100 % TAKO DA NEMOJ PANICITI PO TOM PITANJU thumbsuph

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » četvrtak, 20. dec. 2012. u 15:37h

Bas lep karavan i boja mu dobro stoji thumbsuph

Ulje i filter samo zameni i nista se ne brini.

Ja stvarno neznam sto trujete coveku temu uhvatili ste se za tu kuku koja je nebitna stvar,jos moze da posluzi ko parking senzor :) Verovatnoca da ce ga policajac kod nas kazniti zbog kuke je nikakva,ljudi se i za zimske gume cimaju bezveze. Uglavnom kazne za prek.brzine,alkohol,pojas i poneki put za svetla.
A mala je i verovatnoca i da te uopste i zaustavi policajac i to ako te zaustavi samo pogleda dokumenta i to je to.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

shakal_86

Poruka od shakal_86 » četvrtak, 20. dec. 2012. u 16:09h

Mene srpki policajac i ne moze da zaustavi jer zivim u nemackoj :)

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 20. dec. 2012. u 16:33h

vidis shale, nisi ni ti blesav osim sto mozda tako izgledas.. :D

shakal_86

Poruka od shakal_86 » četvrtak, 20. dec. 2012. u 17:56h

Planiram u februaru da sidjem dole i da auto prebacim na srpske pa zato nisam reagovao na ono sa kukom jer sta ja znam sta su sve oni nasi menjali u zakonu a poznato je da je ceo nov SOBZ cudan i nelogican.
Nego danas sam primetio da mi ne svetli onah deo gde pokazuje radnu temperaturu.Pa da pitam da li ima neki osigurac ili je crkla cijalica unutra?

Neša
VIP

Poruka od Neša » četvrtak, 20. dec. 2012. u 23:09h

Crkla sijalica. Ja sam dve zamenio. Idu velike ubodne od 3w. Moraš da odšrafiš plastiku ispod volana da bi došao do table.
Duratorq DI 16v

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8307
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » petak, 21. dec. 2012. u 00:02h

Ko što reče Neša, crkla sijalica.
Evo ti MALA POMOĆ ako želiš sam da radiš.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » petak, 21. dec. 2012. u 07:00h

Stavi kvalitetne LED i miran si.Kad već skidaš promeni ih sve.
Slika Slika

shakal_86

Poruka od shakal_86 » petak, 21. dec. 2012. u 07:05h

Toga sam se i plasio jer sam tvoju temu video jos davno i video sam da treba dosta vremena da se ta sijalica zameni.Zato sam i pitao i nadao sam se da mi je neki osigurac mada sam 90% bio siguran da je sijalica jer da je neki osigurac ako ga uopste i ima ne bi svetlela cela tabla.
U svakom slucaju nervira me to sranje sto ne svetli tako da cu je zameniti danas ili sutra.
@lale koja je razlika u ledu mislim znam sta je LED ali da li ce imati neka razlika ako stavim njih ?
P.S.Hvala svima na odgovorima i fm-u svaka cast na slikovitom objasnjenju. thumbsuph :beer:

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » petak, 21. dec. 2012. u 08:48h

Dugotrajne su i ne greju nosač u kom su usađene kao ni instrument tablu.Ja sam moje zamenio i prezadovoljan sam.Stavio sam ih i za osvetljenje zadnje tablice, gepek prostora i prednju poziciju.
Slika Slika

shakal_86

Poruka od shakal_86 » petak, 21. dec. 2012. u 08:49h

Ok hvala :beer:

shakal_86

Poruka od shakal_86 » petak, 21. dec. 2012. u 18:35h

Danas promenio sijalicu
@fm hvala thumbsuph
Idemo dalje moram da popravim sve mane koje ima auto.
Imam jedan cudan problem.Gepek se ne otvara na centralno sa svim vratima.Znaci kada otkljucam sva vrata gepek je i dalje zakljucan.
Otkljucava se samo kada pritisnem ono dugme za gepek.Samo tako se otkljucava ovako nikako.Nece cak ni kada pritisnem ono dugme za gepek u autu.
Zna li neko sta bi to moglo da bude???

Neša
VIP

Poruka od Neša » subota, 22. dec. 2012. u 00:15h

Žica za bravu gepeka negde ima prekid.
Duratorq DI 16v

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 22. dec. 2012. u 02:45h

Ako sam ja dobro razumeo shakala, otvara se samo kad pritisne dugme na kljucu, u ostalim slucajevima ne radi. Sto znaci da vrv nema prekid do same brave (jer da ima onda ni preko kljuca ne bi mogao da ga otvori - ne bi imao signal iz "centrale", ko god to bio dal GEM ili ko vec, ne znam).
Proveri za pocetak dal je prekidac u unutrasnjosti ispravan/povezan, meni se cini da zeza i on i mikroprekidac u vratima. Ovo drugo, moze da bude da je ili pomeren od prejakog stiskanja bravice (sto je kod mene normalna pojava), ili da je crko.
Fiesta!!

shakal_86

Poruka od shakal_86 » subota, 22. dec. 2012. u 03:23h

Upravo takootvara se samo na onom dugmetu za gepek na kljucu kada otvorim sva vrata tada gepek ne reaguje.
Na sta mislis kada kazes proveri unutrasnjost u samoj bravi ili??

shakal_86

Poruka od shakal_86 » subota, 29. dec. 2012. u 11:57h

E ovako cackao sam tamo nesto,gledao kod brave gepeka ali na nista nisam naisao.Ne znam kako da popravim to sranje.Sa kljucem kada se otvara gepek(mislim manuelno kada se kljuc stavi u bravu ono otvara gepek ali na onom dugmetu kod centralne table pored esp nece nikako ne reaguje dugme.A ne otvara se ni gepek kada otvaram sa kljucem kada otvaram sva vrata kao sto sam i ranije rekao.
Znaci sada otvara samo sa kljucem manuelno i sa kljucem kada pritisnem dugme za gepek.
Normalno treba da otvara kada se otvore sva 4 vrata a meni ne otvara.
Ima li neki osigurac za to ili sta vec.Gledao sam sa na onoj tabli od osiguraca ali nema nikakva slika za to.

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“