Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk3 2.0 benzin - Ne gura benzin

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Mondeo mk3 2.0 benzin - Ne gura benzin

Poruka od van » utorak, 11. jul 2017. u 22:31h

Ако нема повратни вод , онда ради пумпа са модулацијама струјних пулсева (PWM), другим речима рачунар жонглира да струјом не би ли магистрала имала потребни притисак . Зато и постоји тај кондензатор пулсева

ilijar10
Poruka: 22
Član foruma od: nedelja, 3. jul 2016. u 16:49h

Poruka od ilijar10 » petak, 28. jul 2017. u 08:43h

Nisam vas zaboravio,samo nisam nista uradio do juce.
Juce stigao ulozak pumpe (magnetti mareli), namestio, sklopio sve, nagurao benzin prespajanjem zica direktno i upalio auto. Radi fino, pali fino, ali opet nisam zadovoljan. Onaj Fuel Pulse Dumper sam blindirao, prilicno je curilo goriva iz njega... Nisam puno vozio auto, mozda 2-3 km, ali sa autom se i dalje desava, ali znatno manje, Trokiranje i rupa u ubrzanju (odziv na gas).
Malo zatrokira ispod 2.000 obrtaja , i tesko prelazi 3.000 obrtaja, cak i u prvoj brzini (u leru bez problema).
Kada se stisne gas, polako ili naglo,svejedno, treba mu, mozda 1-2 sekunde da odreaguje....
Kaze dijagnosticar da Dijagnostika nista ne pokazuje, nikakav problem....

duratecHE
Poruka: 4277
Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
Kontakt:

Poruka od duratecHE » petak, 28. jul 2017. u 09:12h

Struja, u kakvom je stanju?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ilijar10

Poruka od ilijar10 » petak, 28. jul 2017. u 09:38h

Sta mislis pod tim, struja i kako u kakvom je stanju?
Svecice izvadio stare svecice i kablove, stavio druge.
Da se razumemo, sa starim je bilo katastrofa, toliko pucketaju od probijanja do je to cudo kako uopste radi auto, a radi na 2-3 cilindra, i katastrofalno.
Sada radi fino, lepo pali (na pola kruga), ali kada se vozi ispod 2.000 obrtaja (bilo koja brzina) i dodas gas da ubrzas, zatrokira koji put, dok ne dodje do 2.000 obrtaja.
Posle puni, ali preko 3000 obrtaja mnogo sporije dize...
Mislio sam da je to zbog pumpe (koja je crkla), ali sada pitanje, moze li biti da EGR ventil zeza (posto trosi malo ulje(i to planiram resavati, samo ne znam da li da odmah radim komplet motor ili je mozda problem samo u glavi, mozda ima neko ovde sa foruma da kaze sta im tako famozno odlazi, karike ili gumice ventila))))?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21580
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 28. jul 2017. u 10:13h

bobina miljenko.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

ilijar10

Poruka od ilijar10 » petak, 28. jul 2017. u 10:58h

moze li se istestirati i proveriti nekako, da budemo sigurni? Nije ona bas jeftina za kupiti, pa ako nije, nema veze, neka stoji za rezervu...?

duratecHE
Kontakt:

Poruka od duratecHE » petak, 28. jul 2017. u 11:21h

To prckanje na malim obrtajima obično je vezano za struju.

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » petak, 28. jul 2017. u 11:46h

proveri dzekove i instalaciju do bobine, vizuelno prvo, mozda ima oksidacije na dzekovima lii okrnjene izolacije na kablovima, potom mozes kablove proveriti unimerom... poprskaj dzekove kontakt sprejom, ili WD - om
bobinu nemozes proveriti, jedino da pozajmis od nekog pa da probas

duratecHE
Kontakt:

Poruka od duratecHE » petak, 28. jul 2017. u 12:17h

Ja sam imao sec na oko 2000 obr, jedva primetan zbog proboja kabla.
Inače, Ford je probirljiv sto se tiče svjećica i kablova.
Troskarenje ulja- ako masti svecice, "džabe kreciš"
Kolega Lucky možda najbolje poznaje duratecHE, rekao bih, oglasice se verovatno

van
VIP

Poruka od van » petak, 28. jul 2017. u 12:35h

То што ауто неће да вуче на вишим обртајима и јачем гасу је проблем лошег притиска горива у магистрали . Возим фокуса 1.8 бензинац зетек , и силиних перипетија са пумпом и цревима за гориво сам имао . Када све ради како треба , ауто иде приметно боље на бензин него на плин . Сада ми ауто иде боље на плин , а преко 4500 на пуном гасу само крене да се гуши . До 3000 обртаја са мањим гасом и може да се вози .
Укључи дијагностику и гледај FUEL TRIM . Ако скаче сумануто у плус , имаш проблем са количином горива која је потребна дизнама . Исто тако гледај и ламбда вредност , ако иде испод 0.2 волта то је недовољно горива . -на пуном гасу треба да иде преко 0.7 волти . Није дијагностика само изчитавање грешака . Читају се вредности па се на основу њих закључује шта рачунар ради и зашто то ради .

ilijar10

Poruka od ilijar10 » petak, 28. jul 2017. u 12:52h

Hvala svima na odgovorima, da se javim i Ja opet.
VAN - Ja nemam dijagnostiku, niti znam kako se koristi, a rekao sam ono sto je dijagnosticar meni rekao.
Pritisak goriva, nemam kako da izmerim, verovali ili ne, kod mene u Sivcu, nema majstora koji ima manometar za merenje pritiska goriva, bar ga nisam nasao... Kazu to se vidi na dijagnostici, a dijagnosticar rekao da nema problema...
To neko trokiranje na manjim obrtajima sam puno smanjio, mozda i eliminisao( lose selnice na crevu sa Pulse Dumpera na usisnu granu), i to sam slucajno primetio, kao da ne stisnu dobro, zamenio i sada je prilicno dobro. Moram ga testirati malo vise, kada se ugreje.

Primetio sam jos nesto, danas tokom cackanja i probavanja svega... Gas ne reaguje odma, ima malo lufta.
Kada pod haubom rukom pomeram polugu gasa (sto otvara leptir valjda), nekoliko milimetara ga pomeram rukom, i nista se ne desava, i tek posle nekoliko milimetara (mozda 5-6) pocinje da dize gas, i od to polozaja pocinje da reaguje.
Od toga se desava problem kada vozim, pa preko 2.000 obrtaja promenim brzinu, i bez davanja gasa pustim kvacilo, jako motorno kocenje, kao da ce se ugasiti, i onda opet nastavi iako ne dodam gas, a ako dodajem malo gasa dok menjam brzinu, nema trokiranja.
Ono sto me zanima da li je to normalno, ili je neki senzor za zamenu(mozda polozaja gasa)?
Board Computer prikazuje prosecnu potrosnju oko 16-17 litara... Videcu koliko kada izadjem na otvoreni put...
Poslednja izmena: ilijar10, na dan petak, 28. jul 2017. u 13:27h. Ukupno izmenjeno 1 put.

duratecHE
Kontakt:

Poruka od duratecHE » petak, 28. jul 2017. u 12:53h

Ja nisam registrirao da ne vuče u većim obr, sory

Aca06

 
Poruka: 3151
Član foruma od: sreda, 22. apr. 2009. u 11:57h

Poruka od Aca06 » petak, 28. jul 2017. u 13:22h

Posto vozimo auto sa istim motorom evo i ja da se oglasim.

Kada pod haubom rukom pomeram polugu gasa (sto otvara leptir valjda), nekoliko milimetara ga pomeram rukom, i nista se ne desava, i tek posle nekoliko milimetara (mozda 5-6) pocinje da dize gas, i od to polozaja pocinje da reaguje.

Posto si napisao da gas ne reaguje odmah proveri da ti se nije pojavio luft u samoj osovinici leptira ( osovinica-leptir-poluga na koju ide sajla moraju biti u krutoj vezi bez imalo lufta).
Takodje mozes na samom panciru sajle da stelujes odziv sajle na pedalu.
Proveri one plastike koje se nalaze na krajevima pancira sajle gasa jer je meni na starom mondeu bila pukla jedna strana i imao sam problema sa tim.
Taunus 1.3 Tc1 1974
Taunus 1.6 Tc2 1979
Orion 1.6 1986
Sierra 1.8Td Mk2 1989
Mondeo Mk2 1996 2.0i
Mondeo Mk3 2001 2.0i 107kW
Focus Mk1 2004 1.8 TDCi 74 kW restail
Fokus Mk2 2006 1.6 74 kW
Fokus MK2.5 2008 1.8 TDCI 85kW TITANIJUM S
Fusion 2006 1.4 TDCi aktuelan
Fokus mk1 2003 ST170 aktuelan
Fokus mk2 2007 ST aktuelan

ilijar10

Poruka od ilijar10 » utorak, 1. avg. 2017. u 08:56h

Dobar dan ljudi, jos nije resen problem u potpunosti.
Da li je moguce da bobina zeza, ali nekad radi odlicno, a nekad zeza? (nije bitno hladan, ili vruc motor)
Juce i prekljuce sve bilo odlicno, nikakva trokiranja, samo malo kasni sa reakcijom na gas, inace sve odlicno.
Jutros upalio, radi fino, ali se iz auspuha cuje pucketanje (detonacije), probam da vozim, trokira, trza.
Napravio nekih 5-6km, i prestalo je skoro skroz (eventualno jednom zatrokira kada je ispod 2000 obrtaja).

I Ja verujem da je problem struja (mozda bobina), jer smo menjali kablove i svecice, ali nemam kako da je probam. Nemam ni drugu da pozajmim, ne znam ko uopste ima benzinca mondea.

van
VIP

Poruka od van » utorak, 1. avg. 2017. u 10:56h

Ако немаш дијагностику да пратиш параметра рада мотора или на други начин да тестираш компоненте , овако преко пискарања можемо смао да бајемо у пасуљ . Ако бобина зеза , она или зеза нон стоп што се примети по неправилном раду мотора тр-тр-тр-тр звуку , или зеза на јачем гасу , јер је тада треба већа енергија да би се опалила свећица .
Остало све треба тражити у доводу горива , прљавим дизнама , филтеру , пумпи , цревима .
Код мене на фокусу када је малер са бензином , ауто само престаје да вуче , али не тресе и не трокира . Чим неће да вуче , ја га и не терам , опустим гас и чекам да се пребаци на плин .

ilijar10

Poruka od ilijar10 » subota, 2. sep. 2017. u 21:27h

Dobro vece. Posle duzeg vremena da se javim opet,auto nije namesten jos uvek.
Bio kod 2 mehanicara\dijagnosticara i sledece, stavimo nove svecice, upalimo i kratko radi lepo, i onda kao da ne radi 1 klip, izvrnemo svecice, jedna bude mokra,a kompjuter pokaze gresku P0135, sto valjda dodje lambda sonda, ali majstor kaze da ne moze zbog nje toliko puno da naliva cilindre gorivom. Oba majstora se uhvatila za onaj FUELPULSE DUMPER (ili regulator pritiska goriva)na samoj magistrali (posto sam ga zastopovo).
Stavimo drugu svecicu, opet malo radi lepo, i opet otkaze, neka druga, isto bude mokra i tako u krug....
Svecice koje prezive (ne budu mokre) nemaju ulja na sebi, ali budu crne garave od viska goriva.
Sada su u autu razne svecice (bosh,bosna,ngk) jer me strah vise da kupim svecice za 5-6000, i da ih sjebe za 10km
Kada se auto turira, na auspuh ide ogroman oblak sivo-crnog dima, mirise ulje i ziv benzin.
Auto trosi oko 2 deci ulja na 1000km.
Potrosnja prosecna po board-u ide od 20-40 litara
Kompresija merena ujutru na hladnom motoru oko 9.5 je na svim cilindrima (jednaka je)
Pri leru ili punom gasu, skinemo odusak sa glave (iberlauf) i izvadimo merac ulja, nigde ne prska ni kapi, niti ima nekog pritiska.
Ne trosi vodu
Ne mesa vodu i ulje
Skinut rail i dizne, noseno na proveru i ultrazvucno ciscenje, kaze majstor u dobrom stanju i jednako prskaju, licno sam gledao i uverio se.
EGR ventil - cist!
Predlog majstora, posto trosi ulje, moguce da je zastopovan katalizator, i da ne moze da izduva sve, i zato ostaje visak goriva u cilindrima i budu mokre svecice, i puno trosi a nikako ne ide. Kaze skidaj i bacaj.
Drugi misli da je ceo problem do potrosnje ulja i da se radi komplet motor.
A treci garantuje da ce biti posle problem sa paljenjem, jer zbog ravnanja glave (skidanja sloja) nece vise moci da se perfektno.

Sta Vi sada mislite na sve to? Kome se obratiti? Od cega poceti? Neki dobar majstor za DURATEC iz okoline Sombora? Posto ne mogu da teram auto van sela, necu stici nigde?

duratecHE
Kontakt:

Poruka od duratecHE » subota, 2. sep. 2017. u 21:36h

Tužna je priča sa sredjivanjem Durateca, za moj pojam, isto kao kod 1.8 b E46 BMW, ja ne znam da ga neko napravio da traje.
Ako ćeš da voziš taj auto i ako ne traži neka druga ulaganja, kupiš CEO motor. 2.0 može Ae nadje u solidnom stanju i resis se muka. Svalićes brdo love i živaca ovako, a rekao bih da si počeo da pucaš već :-)

ilijar10

Poruka od ilijar10 » nedelja, 3. sep. 2017. u 08:24h

Razmisljao o kupovini drugog motora, ali sta da radim sa onim sto kazusvi da pocne trositipuno uljapreko 150.000-180.000? Ako ne trosi,verovatno je radjen,a kako je to ispalo?

Danas sam mislio da skinem auspuh posle izduvne grane i probam bez katalizatora, da vidim hoce li opet biti mokre svecice.
Ako ne budu, sve dobro, vadim ga i gotovo.

Javim se sa rezultatima.

Pa namenjao sam se majstora.....

duratecHE
Kontakt:

Poruka od duratecHE » nedelja, 3. sep. 2017. u 09:02h

To je vise karakteristično za 1.8 duratec. Ja znam 2 primera sa 300 i vise hiljada bez povećane potrošnje.

ilijar10

Poruka od ilijar10 » nedelja, 3. sep. 2017. u 14:06h

Da se javim.
Na sondi iza katalizatora, su bile zice sa ispucalom izolacijom i oguljene, to sam izolirao i za probu odkacio sondu.
Skinuo sam katalizator za probu, i evo, auto radi fino za sada, prima gas, ide do crvenog, furnja i dalje crn dim, ali manje i samo na velikim obrtajima. Vozio se nekoliko kilometara,nije crkla svecica, ne trokira,bolje vuce. Radi u mestu lepo, ali hoce nekad ler da varira. Ne trokira, nego dize ga i spusta brzo.

Sta da radim sa katalizatorom i tom sondom iza njega?
Gledam na nekom americkom sajtu,da se javio lik koji je izbacio katalizator i da mu je auto posle istopio klipove zbog siromasne smese.
Da li je stvarno moguce da toliko utice katalizator na smesu?
Moze li se iskljuciti softverski?

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“