@st220
Predvidjen interval za zamenu lanca je 250k km, tako da znas da imas jos malo vremena do zamene, zavisi koliko prelazis godisnje

Zato je na Mondeu pojam "veliki servis" dosta relativan. Posto se svi ostali kaisevi i roleri/zatezaci menjaju po potrebi, a lanac na odredjenoj kilometrazi, nikad ne radis iste stvari na velikom servisu.
Moj savet, proveri stanje PK kaisa i svega oko njega i zameni ga ako treba, remenicu radilice proveri kakva je i isto zameni ako treba (za ovo idi kod Gagija jer ima bolju varijantu od fabricke). Kais koji pogoni servo pumpu promeni po potrebi, ako je los, roler za taj kais nemoj originalni da kupujes vec isto idi kod Gagija da ti stavi umesto njega lager (originalni roler je tipa 250e a od plastike je, dok se uz prepravku nosaca stavi lager i traje mnogo duze - ovo je uradjeno kod mene i odlicno radi

)... Itd, uglavnom sve kaiseve menjas po potrebi, a ako hoces da se osiguras promeni PK i sve oko njega.
Ostale stvari koje ti preporucujem da proveris: stanje kocionog ulja - imaju testeri za ovo, koji pokazuju da li je ulje za zamenu ili nije. Mada nije skupo ulje, zameni ga. Ulje u menjacu pitanje isto kad je zadnji put menjano, ako nemas nikakve evidencije oko toga, savetujem i njega da zamenis (valjda se menja na 100k nisam 100% siguran oko toga). Ja kod mene cekam vec 25k da zamajac skroz crkne ali nece jos, pa kad budem skidao menjac i ulje da promenim

Tecnost za servo proveri samo da li je na odgovarajucem nivou i to je to. Antifriz takodje, njegovu starost najbolje mozes da vidis po boji, ako je poceo da dobija neku kaki-boju vec je za zamenu. Ni on nije skup pa isto savetujem da ga promenis.
Ostale stvari spadaju pod manje vise redovnu kontrolu, proveri plocice i diskove napred/nazad, trap, mozes da pogledas i da li su hladnjaci prljavi (od klime i glavni), ako jesu skini i operi. Ovo poslednje ti kazem jer ja nisam proveravao pa sad imam problem jer su prljavi i ECU mi stalno gasi kompresor klime posto nema snage da ohladi motor

A da sam ih na vreme ocistio ne bih morao sad da se kuvam u gradu, jer mi tad ne radi klima kad idem sporo i nema dovoljno vazduha za hladnjake
Za sada ne mogu nicega vise da se setim, ali eto naveo sam po redosledu bitnosti sta treba da radis pa ti resavaj jedno po jedno koliko ti finansije dozvoljavaju