Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
Moderator: ace1
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Fordova konkurencija(uporedna kroz vreme)
mislim da mogu da se porede jer imaju istu zapreminu motora i skoro isto ks..dok ce RS verovatno imati neki veci motor jer se iz 2.0 ne moze izvuci vise od 350ks, jer novi RS mora biti malo jaci od predehodnog..
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Da li je neko vozio Mazdu RX-8? Bilo bi fino da čujemo iskustvo iz prve ruke.
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Meni je na ST-u uzasna ova velika maska kao kod Peugeot-a 407 a vidim da ce po svemu sudeci takva biti i na Mondeu, i dio haube koji ide oko znaka Ford, kao da je neka Toyota
Na prvi pogled me podsjetilo na ta dva automobila. Inace, zadnji kraj je odlican, negdje sam vidio slike ST-a u tamno plavoj boji, super mu stoji 

Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14229
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Ali RS ne postoji vise i pitanje je hoce li ikada opet postojati ...dule0911 piše:Ali opc nema sta da trazi pored RSa, tako da ovaj uporedni test i nema previse smisla.
Sto nebi moglo? Mitsubishi Lancer Evo FQ-400 razvija 403 hp iz 2.0L motora.milan_gt piše:jer se iz 2.0 ne moze izvuci vise od 350ks
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- knez
- Poruka: 234
- Član foruma od: subota, 4. apr. 2009. u 19:03h
I ima kolosalnu turbo rupu 

The 105-hp version of the 1.8L develops maximum power at 5,500 rpm and 113 ft.-lbs. (153 Nm) of peak torque at 4,000 rpm. It exceeds 90% of that torque peak from 1,800 rpm to 5,300 rpm and sustains 85% of peak torque from 1,150 rpm to 5,700 rpm.
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
I to moze da se resi,velika turbo rupa je zbog velike turbine,samo dodati nesto da puni dok se ta turbina ne zaleti,kompresor npr 

- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ford Focus RS MK3 ce imati motor 2.3 sa 320 KS, poreklom iz Mazde. Cela prica oko ST/OPC je jasna. OPC je top varijanta, a sto se tice Focusa, ceka se RS pa da vidimo.
- Talladega_500
- Yankee
Neveruj sve sta procitas u Auto Expressu (za sledeci Focus RS), to su mediji koji su potvrdili novi Capri barem 5-6 puta u zadnjih 10-ak godina.
Inace, taj 2.3L EcoBoost motor koji se spominje (koji ce pokretati 2015 Mustang SVO) nije Mazdin, vec samo prosirena verzija sadasnjeg Fordovog 2.0L motora. Nije povezan sa 2.3L Mazdinim motorim koji se ugradjivao u nekoliko Fordova u poslednjih 10-ak godina (ja imam taj motor u svom Fusionu).
Inace, taj 2.3L EcoBoost motor koji se spominje (koji ce pokretati 2015 Mustang SVO) nije Mazdin, vec samo prosirena verzija sadasnjeg Fordovog 2.0L motora. Nije povezan sa 2.3L Mazdinim motorim koji se ugradjivao u nekoliko Fordova u poslednjih 10-ak godina (ja imam taj motor u svom Fusionu).
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- popovicvl
Koncept novog Focusa RS je predstavljen i nema sumlje da ce izaci na svetlo dana, bice masina 2.3, dok se oko snage jos spekulise 320-340 KS. RS uvek izlazi u poslednjih dve godine postojanja modela.
- Talladega_500
- Yankee
Mozda sam ja nesto propustio, ali kad je koncept predstavljen?
- darioculibrk
Nema DVDmilan_gt piše:krenulo se sa probavanjem/kupovinom..2010. 2.0 cdti 160ks kupljena kod nas, prvi vlasnik, u garanciji jos, oko 70k predjenih..

Jel automatik ili manuelni mjenjac? A rucna?
- popovicvl
Preturi internet ima vec prvih rendera, izgleda slicno kao prosla generacija, napadna zelena boja sa crnim spojlerom. Generalno do sad se nije desilo u 40 godina da se ne pojavi RS u toj klasi auta, nema razloga da se ne pojavi i ova. Pojavljivao se i kad je bio daleko skuplji od prodajne cene, bar tako kazu. Da je ovo vrhunac Focusa, vec bi se zvao RS.
- milan_gt
dario ima ekran..ne znam za DVD..samo da nije ko u fordu da 'ekran' cita samo mp3, manuelni je, nisam rucnu probavao 

- darioculibrk
Znam da imaju neke dvije vrste navigacije, kod sestre je DVD800, nisam probao al vjerovatno cita DVD, ne vjerujem da moze reprodukovati video...
- Talladega_500
- Yankee
To sto ima na netu su photoshops slike kako bi Focus RS mogao da izgleda kad bi imao iste karakteristike kao modeli iz proslosti. Ali Ford jos uvek nije potvrdio Focus RS i pitanje je hoce li ga uopste proizvoditi, jer postoje prica da bi sledeci RS mogao da bude Fiesta.popovicvl piše:Preturi internet ima vec prvih rendera, izgleda slicno kao prosla generacija, napadna zelena boja sa crnim spojlerom. Generalno do sad se nije desilo u 40 godina da se ne pojavi RS u toj klasi auta, nema razloga da se ne pojavi i ova. Pojavljivao se i kad je bio daleko skuplji od prodajne cene, bar tako kazu. Da je ovo vrhunac Focusa, vec bi se zvao RS.
Jer kao sto sam spomenuo gore, internet je pun rendera kako bi mogao i novi Capri da izgleda pa Ford i ne razmislja da ga proizvodi. Samo zato sto ima gomila photoshopova novog Focusa ne znaci da ce ga Ford proizvoditi.
A razloga ima nekoliko zasto ga Ford nebi proizvodio ... Pre svega ekonomska kriza na Evropskom trzistu (glavno trziste Focusa), Fordu je znacajno opala prodaja u Evropi, gubi pare i nema novca za proizvod koji nece financiski opravdati ocekivanja. Isto tako FWD ima limit, prosli Focus RS je izvlacio 300 hp na prednjim tockovima, sto je previse, to je vec prelazilo granicu ...
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- popovicvl
Dobro kod vas u Americi je internet daleko brzi, dobijete informacije pre nas. Mi i dalje furamo 56k i seremo u poljskom WCu. Inace, puce Ford, dobro si nas na vreme obavestio, narode gasite forum. Generalno me bole qrc, mozda ima neka photoshop slika kako to u praksi izgleda.
- Talladega_500
- Yankee
Anytime. 
Poenta je da Ford nije potvrdio Focus RS i da nema svrhe pricati "sta ce biti kad bude". Cak i da je sve istina ono sta se pise po internet blogovima - Focus RS se nece pojaviti u prodaji minimalno do 2015 godine, tj. kad sadasnja generacija pocne da prilazi kraju (a posto je novi model predstavljen ove godine, kraj mu skoro nece doci). A do tada se mnogo toga moze promeniti kod konkurencije.

Poenta je da Ford nije potvrdio Focus RS i da nema svrhe pricati "sta ce biti kad bude". Cak i da je sve istina ono sta se pise po internet blogovima - Focus RS se nece pojaviti u prodaji minimalno do 2015 godine, tj. kad sadasnja generacija pocne da prilazi kraju (a posto je novi model predstavljen ove godine, kraj mu skoro nece doci). A do tada se mnogo toga moze promeniti kod konkurencije.
- knez
- Poruka: 234
- Član foruma od: subota, 4. apr. 2009. u 19:03h
Jos jedan
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
The 105-hp version of the 1.8L develops maximum power at 5,500 rpm and 113 ft.-lbs. (153 Nm) of peak torque at 4,000 rpm. It exceeds 90% of that torque peak from 1,800 rpm to 5,300 rpm and sustains 85% of peak torque from 1,150 rpm to 5,700 rpm.
- milan_gt
knez redovno prati sve naj jutub kanale 

- dragan.pv
- Poruka: 407
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h
pa, ovaj klip ima logican zakljucak, astra je ocekivano brza iz vise razloga, opel puca na visoko sa ovim modelom i sto se tice izrade i performansi, cak su jedno vreme najavljivali da ce biti brzi i od megana rs trophy, ali su se te izjave ( verovatno sa napretkom testiranja automobila ) polako izgubile...kako god, u nju je spakovano dosta tehnologije, motor je od mocnijih u klasi i ocekivano je da ce biti brza...
fokus je sa druge strane model koji nece biti sam vrh ponude, kao i do sada...
sto se tice motorizacije, mislim da je ford na dobrom putu, ecoboost generacija motora trenutno obezbedjuje najvecu specificnu snagu u vise klasa i to je za respekt...iskreno, mislim da im ne bi bio problem ni da ponove 300nak ks iz 2l motora, pa i da premase tu snagu, s tim sto bi taj novi rs bio laksi i izbalansiraniji auto, i samim tim brzi od starog modela, koji se i pored svoje ubedljive nadmoci u snazi nije proslavio nicim posebno...tako da ni ona izjava da opc nema sta da trazi pored rs-a ne stoji bas...
od forda u ovoj generaciji fokusa moze dosta da se ocekuje...
fokus je sa druge strane model koji nece biti sam vrh ponude, kao i do sada...
sto se tice motorizacije, mislim da je ford na dobrom putu, ecoboost generacija motora trenutno obezbedjuje najvecu specificnu snagu u vise klasa i to je za respekt...iskreno, mislim da im ne bi bio problem ni da ponove 300nak ks iz 2l motora, pa i da premase tu snagu, s tim sto bi taj novi rs bio laksi i izbalansiraniji auto, i samim tim brzi od starog modela, koji se i pored svoje ubedljive nadmoci u snazi nije proslavio nicim posebno...tako da ni ona izjava da opc nema sta da trazi pored rs-a ne stoji bas...
od forda u ovoj generaciji fokusa moze dosta da se ocekuje...
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
S obzirom da RS znaci Rallye Sport, a da od 2011 u WRC ucestvuje Fiesta, a ne Focus, pitanje je sta ce biti i da li ce biti.
- dragan.pv
- Poruka: 407
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h
ok, to stoji, ali mislim da ford moze da napravi brzi auto od ovog st-a...
prednost st-a je sto ima vecu svakodnevnu upotrebnu vrednost od hard core hot hatcheva u klasi tipa astra opc ili megan rs...mekse je podesen, ima 5 vrata itd, jednostavno ima prostora za jos okoreliju verziju...
prednost st-a je sto ima vecu svakodnevnu upotrebnu vrednost od hard core hot hatcheva u klasi tipa astra opc ili megan rs...mekse je podesen, ima 5 vrata itd, jednostavno ima prostora za jos okoreliju verziju...
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
- Talladega_500
- Yankee
Shelby je danas objavio da ce u buducnosti raditi na Focusu, pa ce tako sigurno biti mocnija verzija od ST.
- Talladega_500
- Yankee
Nova Mazda 6.