Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Znači i ti voliš 30 na sat?
U gradu vozim 30 tamo je je usko i stvarno ne može brže, ali čemu ograničenje 30 na bulevaru? Jer ima budala koje su za to da se na bulevarima ograniči na 30!!! EEEE 30!!!
U stranim zemljama teže da to povećaju, samo kod nas idemo nazad.
U gradu vozim 30 tamo je je usko i stvarno ne može brže, ali čemu ograničenje 30 na bulevaru? Jer ima budala koje su za to da se na bulevarima ograniči na 30!!! EEEE 30!!!
U stranim zemljama teže da to povećaju, samo kod nas idemo nazad.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Ne treba menjati zakon, mozda je najbolja varijanta ona kamera, gde ce se videti jel pesak iskocio na kolovoz ili je vec debelo zakoracio..
Samo ne znam dal' bi taj snimak bio validan tj jeli dokazni materijal.
Samo ne znam dal' bi taj snimak bio validan tj jeli dokazni materijal.
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Pre neki dan da nisam bio obazriv, odmoran u 21h, i dobri farovi/kocnice, pokupio bih jednu zenu tako. Pesacki je od stanice udaljen mozda 30m, ona krenula da prelazi ulicu kad sam ja bio blizu pesackog, znaci 50tak metara od mene. 2 trake u svakom smeru, a ona gleda da li iz suprotnog smera ide neko, a prve dve trake joj nisu bitne, uopste se ne okrece! Naglo kocenje, sviranje, ona se tek kod bele linije okrenula na kratko u fazonu ko te jebe sto sviras.
I posle se razmisljam, kad novine pisu, vozac isao neprilagodjenom brzinom udario pesaka.
I posle se razmisljam, kad novine pisu, vozac isao neprilagodjenom brzinom udario pesaka.
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Baš to, koja je to prilagođena brzina? Po mom zaključku koliko se daje slobode pješacima prilagođena brzina bi bila 5 km/h, jer nikad ne znaš koja će kokoš/pjetlić izletiti, koliko sam ih samo vidio da ide trotoarom i samo odjenom skrene na kolovoz bez gledanja.
Predprošle godine je autobus udario djevojku, naravno vozač kriv, a to što je djevojka pisala poruku i njemu na 20 m izletila pred autobus bez gledanja to nikom ništa.
Danas ne vezana situacija za ovo.
Jedna od ulica u NSu koja je jako uska, iza televizije. Parirana auto sa obe strane, jedva se provlači i auto, a komoli autobus. Još gore što je jedan od parkiranih 307ice policije, a policajac izaša van, stao na po kolovoza i priča sa onim koji je parkiran ispred 307ice. Tačno se vidi da ga nije zaustavio zbog kontrole/kazne tj. službeno, nego da su poznanici.
Predprošle godine je autobus udario djevojku, naravno vozač kriv, a to što je djevojka pisala poruku i njemu na 20 m izletila pred autobus bez gledanja to nikom ništa.
Danas ne vezana situacija za ovo.
Jedna od ulica u NSu koja je jako uska, iza televizije. Parirana auto sa obe strane, jedva se provlači i auto, a komoli autobus. Još gore što je jedan od parkiranih 307ice policije, a policajac izaša van, stao na po kolovoza i priča sa onim koji je parkiran ispred 307ice. Tačno se vidi da ga nije zaustavio zbog kontrole/kazne tj. službeno, nego da su poznanici.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- alekco
- Poruka: 178
- Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h
Pun grad ludaka i ja poludeo sa nima 

- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Ovako. Parking servis odnosi kola po prijavi. Da li postoji prekršaj (osnov za odnošenje) utvrđuje saobraćajna policija. Saobraćajna policija to utvrđuje na osnovu tumačenja zakona. Zakon propisuje da se prati plan/mapa (recimo) zavoda za puteve koji je definisao da li je npr. nešto parking pa tu ne sme parkirati.
El mi ima negde greška u logici/informisanosti?
- dule0911
-
Rezon ti jeste ok, ali zivis u Srbiji gde je sve moguce. Taj isti parking servis naplacuje doplatne karte za koje nema pravo po zakonu, pa to rade svaki dan.
Fiesta!!
- jelchica
Ako provrtim da su mi danas odneli kola bez osnova, mislim se da im namestim klopku, a presuda (u moju korist) kad stigne, stigne
P.S. Valjda više nisu "kazne" nego "doplatne karte"?
P.S. Valjda više nisu "kazne" nego "doplatne karte"?
- dule0911
-
Ja te podrzavam, posto mrzim pljackanje na "legalan" nacin koji rade vec godinama po BGu.
Fiesta!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Netacno. Ti generalno mozes da se parkiras svuda, ali nije svuda dozvoljeno. Zabranjeno je parkiranje na trotoaru, blokirala pesake ili ne. Druga je stvar to sto oni selektivno primenjuju, jer da primenjuju za sve svakog dana bi mogli da odnesu stotine svih automobila parkiranih uz npr Vojvode Stepe.jelchica piše:Zakon propisuje da se prati plan/mapa (recimo) zavoda za puteve koji je definisao da li je npr. nešto parking pa tu ne sme parkirati.
I jedno je kazna za nepropisno parkiranje (na ulici, trotoaru, kontejneru, zelenoj povrsini, povrsini gde je zabranjen saobracaj za motorna vozila, za invalide, ispred garaze-kapije, i tu je kazna 5000. Doplatna karta Parking servisa je nesto sasvim pedeseto.
Primer - u ovoj mojoj selendri se ja mogu parkirati ispred sopstvene kapije i onda zvati da prijavim samog sebe. Odnece me i naplatiti 5000 + pauk, cak iako im dokazem da sam to ja opet bih morao da platim.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Da li smes ili ne smes da parkiras, definisano je opstim pravilima saobracaja i saobracajnom signalizacijom.
Sekretarijat za saobracaj u odredjenom gradu, postavlja signalizaciju, ali ne postoji nikakva "mapa/plan" koga ti treba kao vozac da se pridrzavas. (naravno postoji katastar saobracajne signalizacije, i u Bg ga vodi preduzece za puteve)\
Tvoje je da se pridrzavas POSTOJECE saobracajne signalizacije. To sto negde treba da bude znak, ali nij epstavljen, ili ga je neko srusio, tebe ni najmanje ne interesuje.
Ako ne postoji znak, vaze opsta pravila saobracaja.
Daklem:
71) заустављање возила је сваки прекид кретања возила на путу у трајању до три минута, при чему возач не напушта возило, осим прекида ради поступања по знаку или правилу којим се регулише саобраћај,
72) паркирање возила је сваки прекид кретања возила, осим прекида ради поступања по знаку или правилу којим се регулише саобраћај, које се не сматра заустављањем,
13. Заустављање и паркирање
Члан 62.
Возач не сме да заустави, односно паркира возило на месту на коме би оно угрожавало безбедност других учесника у саобраћају или представљало сметњу за нормално одвијање саобраћаја или кретање пешака.
Члан 64.
На јавном путу ван насеља, возач који зауставља или паркира возило дужан је да увек кад за то постоји могућност, заустави или паркира возило ван коловоза.
Возач који зауставља или паркира возило на јавном путу дужан је да га заустави, односно паркира, непосредно уз десну ивицу коловоза, а на јавном путу на коме се саобраћај одвија само у једном смеру, сме да га заустави, односно паркира, уз десну или леву ивицу коловоза.
Уколико се уз десну ивицу коловоза налазе трамвајске или друге шине, возач не сме да заустави или паркира возило.
Возач може да заустави или паркира возило на местима која се налазе на средини коловоза, само ако су та места обележена саобраћајним знаком као места за паркирање возила.
Члан 65.
Приликом паркирања возач је дужан да возило паркира на једном паркинг месту предвиђеном за паркирање те врсте возила.
На заустављеном или паркираном возилу не смеју да се отварају врата, ако се тиме омета кретање других учесника у саобраћају или угрожава безбедност саобраћаја.
Члан 66.
Возач не сме да заустави или паркира возило:
на пешачком прелазу и на прелазу бициклистичке стазе преко коловоза као и на одстојању, односно растојању мањем од пет метара од тих прелаза,
на прелазу пута преко железничке пруге, односно трамвајских шина и на растојању, односно одстојању мањем од пет метара од прелаза, као и у близини железничке пруге, односно трамвајских шина, ако се тиме спречава саобраћај возила која се крећу по шинама,
на раскрсници и на одстојању, односно растојању мањем од пет метара од најближе ивице попречног коловоза,
у тунелу, у подвожњаку, у галерији, на мосту, на надвожњаку,
у близини врха превоја или у кривини где је прегледност пута недовољна или се обилажење возила не може извршити без опасности,
на делу пута где би ширина слободног пролаза од заустављеног или паркираног возила до неиспрекидане уздужне линије на коловозу, супротне ивице коловоза или препреке на путу била мања од три метра,
на месту на коме би заклањало саобраћајни знак,
на бициклистичкој стази, односно траци,
на стајалишту за возила јавног саобраћаја и на одстојању, односно растојању мањем од 15 метара испред и иза ознаке на коловозу којим је стајалиште означено,
на путу на коме су коловозне траке физички одвојене, осим ако је то дозвољено саобраћајним знаком,
изнад прикључка на водоводну мрежу и улаза у канализацију или другу мрежу комуналних служби,
на месту на коме би се онемогућио приступ другом возилу ради паркирања или излазак неком већ паркираном возилу,
на тротоару, осим ако је то дозвољено (регулисано) саобраћајном сигнализацијом, и ако на тротоару, када је возило паркирано, остане слободан пролаз за пешаке најмање ширине 1,60 метара, који не сме бити уз ивицу коловоза,
на пешачкој стази, односно на делу тротоара који је намењен за кретање лица са посебним потребама,
на трговима, на пешачкој зони и противпожарном путу,
на приступној саобраћајници, колском пролазу између стамбених зграда, односно пролазима у блоковима насеља,
на саобраћајницима ван уличних паркиралишта које повезују паркинг просторе и стамбене зграде са другим саобраћајницама,
на колском улазу, односно излазу из зграде, дворишта или гараже,
на саобраћајној траци за укључивање, искључивање, зауставној траци, саобраћајној траци за возила јавног превоза и трамвајској баштици,
на паркинг месту које је допунском таблом саобраћајног знака или ознаком на коловозу обележено као место за паркирање за возила за особе са инвалидитетом, ако на возилу не поседује одговарајућу ознаку,
на паркинг месту које је допунском таблом саобраћајног знака или ознаком на коловозу означено као место резервисано за возила одређених корисника, када возило којим управља не припада тим возилима,
на површинама на којима је саобраћајним знаком забрањен саобраћај возила.
Изузетно, возач возила којим се обавља ауто такси превоз путника може зауставити возило на местима из става 1. тач. 6), 9), 10), 11) 12), 13) и 18) овог члана, као у саобраћајној траци за возила јавног превоза којом се не крећу трамваји, и то само за време потребно за улазак, односно излазак путника.
Sekretarijat za saobracaj u odredjenom gradu, postavlja signalizaciju, ali ne postoji nikakva "mapa/plan" koga ti treba kao vozac da se pridrzavas. (naravno postoji katastar saobracajne signalizacije, i u Bg ga vodi preduzece za puteve)\
Tvoje je da se pridrzavas POSTOJECE saobracajne signalizacije. To sto negde treba da bude znak, ali nij epstavljen, ili ga je neko srusio, tebe ni najmanje ne interesuje.
Ako ne postoji znak, vaze opsta pravila saobracaja.
Daklem:
71) заустављање возила је сваки прекид кретања возила на путу у трајању до три минута, при чему возач не напушта возило, осим прекида ради поступања по знаку или правилу којим се регулише саобраћај,
72) паркирање возила је сваки прекид кретања возила, осим прекида ради поступања по знаку или правилу којим се регулише саобраћај, које се не сматра заустављањем,
13. Заустављање и паркирање
Члан 62.
Возач не сме да заустави, односно паркира возило на месту на коме би оно угрожавало безбедност других учесника у саобраћају или представљало сметњу за нормално одвијање саобраћаја или кретање пешака.
Члан 64.
На јавном путу ван насеља, возач који зауставља или паркира возило дужан је да увек кад за то постоји могућност, заустави или паркира возило ван коловоза.
Возач који зауставља или паркира возило на јавном путу дужан је да га заустави, односно паркира, непосредно уз десну ивицу коловоза, а на јавном путу на коме се саобраћај одвија само у једном смеру, сме да га заустави, односно паркира, уз десну или леву ивицу коловоза.
Уколико се уз десну ивицу коловоза налазе трамвајске или друге шине, возач не сме да заустави или паркира возило.
Возач може да заустави или паркира возило на местима која се налазе на средини коловоза, само ако су та места обележена саобраћајним знаком као места за паркирање возила.
Члан 65.
Приликом паркирања возач је дужан да возило паркира на једном паркинг месту предвиђеном за паркирање те врсте возила.
На заустављеном или паркираном возилу не смеју да се отварају врата, ако се тиме омета кретање других учесника у саобраћају или угрожава безбедност саобраћаја.
Члан 66.
Возач не сме да заустави или паркира возило:
на пешачком прелазу и на прелазу бициклистичке стазе преко коловоза као и на одстојању, односно растојању мањем од пет метара од тих прелаза,
на прелазу пута преко железничке пруге, односно трамвајских шина и на растојању, односно одстојању мањем од пет метара од прелаза, као и у близини железничке пруге, односно трамвајских шина, ако се тиме спречава саобраћај возила која се крећу по шинама,
на раскрсници и на одстојању, односно растојању мањем од пет метара од најближе ивице попречног коловоза,
у тунелу, у подвожњаку, у галерији, на мосту, на надвожњаку,
у близини врха превоја или у кривини где је прегледност пута недовољна или се обилажење возила не може извршити без опасности,
на делу пута где би ширина слободног пролаза од заустављеног или паркираног возила до неиспрекидане уздужне линије на коловозу, супротне ивице коловоза или препреке на путу била мања од три метра,
на месту на коме би заклањало саобраћајни знак,
на бициклистичкој стази, односно траци,
на стајалишту за возила јавног саобраћаја и на одстојању, односно растојању мањем од 15 метара испред и иза ознаке на коловозу којим је стајалиште означено,
на путу на коме су коловозне траке физички одвојене, осим ако је то дозвољено саобраћајним знаком,
изнад прикључка на водоводну мрежу и улаза у канализацију или другу мрежу комуналних служби,
на месту на коме би се онемогућио приступ другом возилу ради паркирања или излазак неком већ паркираном возилу,
на тротоару, осим ако је то дозвољено (регулисано) саобраћајном сигнализацијом, и ако на тротоару, када је возило паркирано, остане слободан пролаз за пешаке најмање ширине 1,60 метара, који не сме бити уз ивицу коловоза,
на пешачкој стази, односно на делу тротоара који је намењен за кретање лица са посебним потребама,
на трговима, на пешачкој зони и противпожарном путу,
на приступној саобраћајници, колском пролазу између стамбених зграда, односно пролазима у блоковима насеља,
на саобраћајницима ван уличних паркиралишта које повезују паркинг просторе и стамбене зграде са другим саобраћајницама,
на колском улазу, односно излазу из зграде, дворишта или гараже,
на саобраћајној траци за укључивање, искључивање, зауставној траци, саобраћајној траци за возила јавног превоза и трамвајској баштици,
на паркинг месту које је допунском таблом саобраћајног знака или ознаком на коловозу обележено као место за паркирање за возила за особе са инвалидитетом, ако на возилу не поседује одговарајућу ознаку,
на паркинг месту које је допунском таблом саобраћајног знака или ознаком на коловозу означено као место резервисано за возила одређених корисника, када возило којим управља не припада тим возилима,
на површинама на којима је саобраћајним знаком забрањен саобраћај возила.
Изузетно, возач возила којим се обавља ауто такси превоз путника може зауставити возило на местима из става 1. тач. 6), 9), 10), 11) 12), 13) и 18) овог члана, као у саобраћајној траци за возила јавног превоза којом се не крећу трамваји, и то само за време потребно за улазак, односно излазак путника.
Djak pesak 

- RSS
- Poruka: 193
- Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
- Kontakt:
Pre X godina su mi podigli auto bez osnove, parkiran sam bio na Banovom brdu, uvek ostavim mesto za kolica na trotoaru + ne volim da mi se auto grebe tako sto ce ga svako ko prolazi zakaciti.
Kada sam otisao po auto, rekli su mi da nisam ostavio dovoljno mesta za pesake i ako hocu da uzmem auto moram platiti kaznu i pauka. Kako mi auto treba to sam uradio i nastavio dalje.
Uzas jedan. Sto kaze covek selektivno se vrsi naplacivanje kazni i sl pa covek i ne moze da zna sta sme a sta ne sme, mislim znamo, svi smo polagali, ali nismo videli primenu zakona pa nismo ni svesni da to ne treba.
Kad vodim klinke u vrtic na 80 parking mesa je 40 vozila i svi listom parkirani na po 2 parking mesta, kako udju tako ostanu. Parking mesto za invalide se naravno koristi kao obicno.
Tako je svuda, uvek nalazim na tako parkirana kola, u vecem ili manjem broju.
Ja bih pre to kaznjavao nego da merim da li ima 1.2m ili 1.5m od ivice trotoara.
Meni je zao sto su ti podigli auto, ali nema tu 'leba. Nista neces postici.
Kada sam otisao po auto, rekli su mi da nisam ostavio dovoljno mesta za pesake i ako hocu da uzmem auto moram platiti kaznu i pauka. Kako mi auto treba to sam uradio i nastavio dalje.
Uzas jedan. Sto kaze covek selektivno se vrsi naplacivanje kazni i sl pa covek i ne moze da zna sta sme a sta ne sme, mislim znamo, svi smo polagali, ali nismo videli primenu zakona pa nismo ni svesni da to ne treba.
Kad vodim klinke u vrtic na 80 parking mesa je 40 vozila i svi listom parkirani na po 2 parking mesta, kako udju tako ostanu. Parking mesto za invalide se naravno koristi kao obicno.
Tako je svuda, uvek nalazim na tako parkirana kola, u vecem ili manjem broju.
Ja bih pre to kaznjavao nego da merim da li ima 1.2m ili 1.5m od ivice trotoara.
Meni je zao sto su ti podigli auto, ali nema tu 'leba. Nista neces postici.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon
Frojd Focus Sexy Wagon
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Pre par godina su mi odneli iako nije bilo znaka za zabranjeno I ostavio sam 1.6m, pa sam se strasno naljutio jer su panduri tvrdili kako mora da stoji I znak P, a ja im nisam verovao.mbole piše:... на тротоару, осим ако је то дозвољено (регулисано) саобраћајном сигнализацијом, и ако на тротоару, када је возило паркирано, остане слободан пролаз за пешаке најмање ширине 1,60 метара, који не сме бити уз ивицу коловоза,
...
- jelchica
Namet na vilajet.
"Hoćeš da se parkiraš besplatno u krugu dvojke? Teško.. Jedino što možemo da ti ponudimo je odloženo plaćanje, 9,45 hiljada nešto kasnije u Parking servisu".
"Hoćeš da se parkiraš besplatno u krugu dvojke? Teško.. Jedino što možemo da ti ponudimo je odloženo plaćanje, 9,45 hiljada nešto kasnije u Parking servisu".
- Vladan
1. Nisu ti auto odneli zbog neplacanja vec zbog nepropisnog parkiranja. Ako si nekom stala pod prozor, pa te taj prijavio, sta da se radi? Mrzi ga iz sve snage.
2. Moze besplatno, I to:
a. Na obelezenom parking mestu, u zoni, do 15minuta. Ako ne mozes da zavrsis to nesto za to vreme, onda je verovatno vazno, pa I nije steta isprsiti se sa manje od 100din. Ja se uvek, ajde, ne uvek, ali u 99% slucajeva parkiram na obelezenim mestima u zonskom sistemu, a to je svakodnevno, po nekoliko puta.
U 80% od toga ne placam, jer da nesto kupim, uzmem ili ostavim obicno traje krace.
Zanimljivo, od onih 20% kad ostanem duze pa placam, u 50% zaboravim da uplatim u prvih 15min, obicno se setim posle vise od pola sata, a doplatnu mi okace svaki 15ti put. Zapravo, samo jednom su mi okacili, za takav slucaj, I jos jednom, ali van kruga dvojke. Popio sam I jedno 5 komada ispred kuce, kad sam zaboravio da produzim mesecnu pretplatu, ali su mi od toga oprostili bar 2, kad sam se zalio.
b. po stazama I improvizovanim parkinzima izmedju zgrada
c. Na sred kolovoza,ali onda se svrstas medju "one"
2. Moze besplatno, I to:
a. Na obelezenom parking mestu, u zoni, do 15minuta. Ako ne mozes da zavrsis to nesto za to vreme, onda je verovatno vazno, pa I nije steta isprsiti se sa manje od 100din. Ja se uvek, ajde, ne uvek, ali u 99% slucajeva parkiram na obelezenim mestima u zonskom sistemu, a to je svakodnevno, po nekoliko puta.
U 80% od toga ne placam, jer da nesto kupim, uzmem ili ostavim obicno traje krace.
Zanimljivo, od onih 20% kad ostanem duze pa placam, u 50% zaboravim da uplatim u prvih 15min, obicno se setim posle vise od pola sata, a doplatnu mi okace svaki 15ti put. Zapravo, samo jednom su mi okacili, za takav slucaj, I jos jednom, ali van kruga dvojke. Popio sam I jedno 5 komada ispred kuce, kad sam zaboravio da produzim mesecnu pretplatu, ali su mi od toga oprostili bar 2, kad sam se zalio.
b. po stazama I improvizovanim parkinzima izmedju zgrada
c. Na sred kolovoza,ali onda se svrstas medju "one"
- RSS
- Poruka: 193
- Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
- Kontakt:
Nisam znao da moze da se parkira u zoni do 15min i da se ne plati.
Kako onaj majstor sto kontrolise naplatu parkinga moze znati da li si tu 15min ili koliko vec?!
Ili nisam razumeo.
Kako onaj majstor sto kontrolise naplatu parkinga moze znati da li si tu 15min ili koliko vec?!
Ili nisam razumeo.
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon
Frojd Focus Sexy Wagon
- mhetlerovic
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Pa to je mali bag u sistemu - parking kontrolor prvi put prodje i pribelezi tablice svih novih vozila koje je opazio. E sad, posto ti ne moras da platis parking sms-om nego u teoriji mozes da kupis i parking kartu na trafici i stavis na soferku (mada ne znam nikoga ko to radi) on mora da ti ostavi prostor od 15 minuta da ti to odes do trafike i obavis. Ranije je na kaznama i pisalo to nekako jedno vreme kao "opazen", a drugo vreme kad se pisala kazna izmedju kojih je 15-20 minuta, ne znam da li i dalje to pise. On zapravo tek kada drugi put prodje i ponovo upise tvoju tablicu i vidi da je proslo vise od 15 minuta od toga kada te je prvi put zapisao moze da ti pise kaznu. Sad u zavisnosti od toga koliko je njemu veliki krug i da li zabusava ili ne to vreme moze biti i duze, ali je 15 minuta garantovano.
U sustini to znaci da ako znas da ces se zadrzati kratko negde nema potrebe da placas parking.
U sustini to znaci da ako znas da ces se zadrzati kratko negde nema potrebe da placas parking.
- Vladan
Otprilike tako, samo sto ja nisam shvatio kao bug u sistemu vec da, po ZOBSU, je do 15 minuta zaustavljanje, a tek posle toga parkiranje, tako da ne mogu da ti naplate parking ako si se samo zaustavio. Moraju da sacekaju da postanes parkiran. Nesto je sad u ZOBS menjano na 3 minuta, ali mislim da je to za posebne slucajeve, a da uopsteno jos uvek vazi granica os 15 min.
Kad sam poslednji put video doplatnu, pisalo je opazen ..., i bilo je 20min razlike.
Kad sam poslednji put video doplatnu, pisalo je opazen ..., i bilo je 20min razlike.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Meni se jednom desilo da mi je napisao ticket tačno okruglih 16 minuta od kad sam se parkirao.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- jelchica
Šipak, bato, do 3 minuta je zaustavljanje.
http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_bezb ... evima.html
http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_bezb ... evima.html
- Vladan
Znaci ipak je skroz promenjeno. Ok. U svakom slucaju, 15min free je garantovano, kao sto je kolega gore napisao.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Zato ti pauk daje 2 minuta fore dok te ne dignu 

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- alekco
Imao sam danas susret sa pesakom. Na pesackom prelazu kod buvljaka na NBG. Ja u levoj traci u desnoj neka crvena astra. I lik krene da pretrcava preko pesackog, ispred astre, pa na mene. Ovaj sa astrom svira, ja na kocnicu i stanem. Sav alat se rasuo po kolima. Stanem ja , i nista ne bi bilo da nije poceo da se** kako je na pesackom. Otvorim ja prozor, kad one meni..."Je*em ti mat*** vidis da je pesacki." Ja kazem radniku da me saceka. Izadjem iz auta i nemam ja njemu sta objasnjavam da ne treba da pretrcava. Malo, ali samo malo sam ga prevaspitao. Sviraju..ne obracam ja paznju...kada sam se okrenuo kad ono patrola komunalne policije. I kao, molim Vas pomerite auto. 

- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Јел му је било зелен или црвено на пешачком прелазу ?
- alekco
Nije regulisan semaforom. U svakom slucaju...ne sme da pretrcava...a drugo...mogao je da izgine...jel se kombi zaustavio na 10cm iza ovog sa astrom