Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Iosis » petak, 6. dec. 2013. u 16:12h

A tebi komunalci, jesu li išta pisali baljezgali?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 6. dec. 2013. u 16:14h

Nadam se da ti je zapisao tablice i da će te prijaviti.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » petak, 6. dec. 2013. u 16:22h

Ne komunalna policija je bila tu iza mene i videla je sta se desilo. LJubazno su me zamolili da pomerim auto. A sto se tice pesaka, njegova obaveza je da NE UGROZAVA druge ucesnike u saobracaju. U sustini, ja nisam ni bio ugrozen...nego je bio on. Da ga je podkacio ovaj sa astrom meni bi pravo pod tockove. Znaci, o nje krenuo sa pocetka pesackog da pretrcava ulicu, noseci u rukama neke stvari sa pijace. Sto se mene tice, mogli su samo da zovu klasicnu policiju...bolje u zatvror 10 dana za samaranje budale, nego 2-5 godina za gazenje iste. Nisam isao brze od 40km/h jeste pesacki ali...
Kao sto sam negde napisao, pre dva dana, na kruznom toku Topciderska zvezda, izbio je manji lancani sudar koji je prouzrokovao pesak. On je naumio istog trenutka da predje preko pesackog. I bum...prvi auto zakocio....dva se zakucala iza....a pesak ode lepo svojim putem i nikom nista.
A ovi sto me osudjuju, neka lepo procitaju ZOBS pa neka onda sude. Sta, pesak nije kriv nikada??? Objasnjavaj ti posle sudiji da li je on trcao ili ne... da li je pricao na mob ili slao sms. Dobijo je jedan vaspitni (laki) samar i iskreno mene bas briga da su zapisali tablice.Edukativno, sledeci put nece pretrcavati, to je sigurno...

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4944
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » petak, 6. dec. 2013. u 16:26h

e i ako si ga klepio...ponasaju se tako drsko i bezobrazno u fazonu sta pesacki je,mora da stane...a ne razmislja da li moze,da li je opazen,itd...
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

alekco

Poruka od alekco » petak, 6. dec. 2013. u 16:28h

E da, svaka stoka koja ima za uzrecicu da spominje neciju majku, sitnu decu...blizu i dalju porodicu...ja to tako...ili prevaspitam ,ili mene prevaspitaju da ne guram nos u tudja posla :D Nista od ovoga ne bi bilo da covek tj stoka nije poceo da me psuje.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 6. dec. 2013. u 16:50h

Od svih tih što su se naredjali lančano ispred pešačkog niko nije niti imao prilagodjenu brzinu kretanja, ko zna da li je uopšte bila ispod ograničenja, niti su držali rastojanje, zevaju, ne razmišljaju o vožnji, a verovatno i telefoniraju. Zanimljivo ti je to kontra uzročno-posledično razmišljanje "da ga nisam našamarao zgazio bi ga". Garantovano kao pešak dnevno predješ jedan pešački, a možda i nijedan, verovatno si jedan od onih koji se parkiraju u ulaz i iz sedišta udju u ulaz i nemaš pojma kako je to biti pešak. Pre par dana cupkam na pešačkom nekoliko minuta po snegu i kiši, na malo iznad nule, neće niko da stane, prošlo je bar 100 vozila, niko sporije od 40, a onda ovde čitam proseravanja kako pešaci trebaju da poštuju vozače. Dobar vozač će se staviti nekad i u kožu pešaka, pa će razmisliti, a onaj loš će samo da kenja "jao pa ja ne mogu da se zaustavim, ne mogu da predvidjam, nije prelazio onako kako se meni svidja, a ja toliko vodim računa o njihovoj bezbednosti".... Sramota. Ništa vi nadobudni vozači niste bolji od pešaka koji ne razmišljaju, čak štaviše i gori ste, jer vam je branik vredniji od nečije noge ili kuka. Mentalitet vam je isti. Tirada "on je mogao sebe da ugrozi" je notorna laž i glumljenje lažne brige da bi ste opravdali svoj postupak. Toliko tražite evrospke puteve i evropske zakone, a krajnje licemerno žmurite na onaj deo koji bi vas vozače disciplinovao. Ništa vozači nisu manja stoka od pešaka.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

alekco

Poruka od alekco » petak, 6. dec. 2013. u 17:17h

Tacno tako, pesak je i ovde u pravu. Ne osudjuj sve prerano i ne misli da si u pravu, jer ja svoje komplekse (ako ih i imam) ne lecim za volanom. Sam sebe (a i vecina) smatram za savesnog vozaca. Kao pesak sam savestan vozac a ne pesak. Ima u postovima kako se ponasam kao pesak. Prelazim ulicu na pesackom i podignem ruku, i pozdravim vozaca koji je stao. Ne istrcavam ispred kola. A ovi koji su sisli sa neke planine, koji prde, smrde, voze sa GPS i tresu nos na pod autobusa, takve i treba prevaspitavati. Opet napominjem NISTA od toga se ne bi ni desilo da je covek produzio dalje, a nije njegovo pravo da me vredja i psuje. Ja sam covek koji se ne svadja koji ne voli da vredja nekoga a ne poznaje ga. Takav asm i za volanom i u privatnom zivotu. Ako je stao da bi se svadjao i vredjao me, na pogresnu osobu je naisao. Ja nisam od onig koji ce na takve stvari produziti dalje.
Prvenstveno, ja njega nisam ucio kako se prelazi pesacki (ima 40ak godina), valjda to zna..nego sam mu pokazao da ne moze biti stoka i da vredja nekoga koga ne poznaje. Kao sto kazem, da je on meni udario samar, ja bih se opet podsetio da nisam JA taj koji treba da podseca druge kako da se ponasaju...i u saobracaju i privatnom zivotu.
Ja ne pijem dok vozim, svaki auto je u ispravnom stanju, vezan sam sigurnosnim pojasem, postujem pesacke prelaze i crvena sveta...sa 35-40 000 km godisnje i 14godina za volanom sebe smatram sasvim pristojim vozacem. Ako placam najskuplje gorivo u regionu, skupa osiguranja i registracije , 24 gume... jos da budem tolerantan na svaku budalu koja ce da me psuje i vredja....tesko...to nisam ja...

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » petak, 6. dec. 2013. u 17:42h

Nikada mi nece biti jasna tuca zbog psovke. Ko te opsuje, opsuj i ti njega, i to dva puta ako je potrebno. Ovamo se hvalimo kako nam je recnik bogat psovkama (a nije), a kad cujemo neku onda bi da bijemo. Po meni psovanje nije merilo kulture. Mnogi najpoznatiji glumci, pisci, slikari, ..., najveci su psovaci koji se mogu zamisliti. Mnogo je gora stvar tuci (se) na ulici zbog banalnosti.

Sent from VladanMovies using Tapatalk

alekco

Poruka od alekco » petak, 6. dec. 2013. u 17:50h

Ostalo kao posledica iz detinjstva. Kada sam rekao komsinici da jede g***, majka me je istukla da to pamtim ceo zivot :D

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 6. dec. 2013. u 18:08h

Пешачки је светиња , а ко није научио да вози и да гледа 100 метара унапред , да ли ће пешак да пређе или не , не треба да вози ауто .
Исто важи и за ситуацију да комби или камион у поред тебе коче испред пешачког , ти пешака и не видиш од њих а ни он тебе , па наставиш право истом брзином и налетиш на пешака који је изашао иза комбија .
То су ситуације које би морале да се уче у ауто школи . Ја сам се пар пута опекао , па сам кочио , оштро , сва срећа па не возим брзо .
Сада ми је постала рутина да предвиђам такве ситуације . Када неко кочи у траци до мене , а ја нема преглед целог пута , кочим и ја .

Што се тиче пешак и њима мањка саобраћајна култура култура . Довољно је да се стане на ивицу тротоара , спусти једна нога , на коловоз , ма макар врх прстију , и свако ко неће да стане учинио је прекршај . Када видим да пешак стоји поред пешачког и гледа у правцу одакле долазим ја успорим и дам му знак руком и блицањем да порђе , и тако не морам да станем , успорим са 50 на 30 он прође , ја наставим пут срећан што нисам морао да станем скроз и утрошим поново гориво да се дођем до 50 км .

Што се тиче псовања и то разумем . Ако хоћеш неког да вређаш ту су лични епитети , пајсер , ћускија , буква, ... а не чланови фамилије у садо мазо радњама

alekco

Poruka od alekco » petak, 6. dec. 2013. u 18:44h

Zato se desilo to sto se desilo. Da nije zastao da mi poredja familiju....nista od toga ne bi bilo. A za one koji tvrde da poznaju zakon...prepisano iz ZOBS-a
boldirano ono najbitnije...
Члан 97.
На пешачком прелазу, на коме је саобраћај пешака регулисан светлосним саобраћајним
знацима, пешак је дужан да поступа у складу са тим знацима.
На пешачком прелазу, на коме је саобраћај пешака регулисан знацима које даје полицијски
службеник, пешаци могу да прелазе коловоз само кад је датим знаком дозвољен прелаз.
На пешачком прелазу, на коме саобраћај није регулисан светлосним саобраћајним знацима
ни знацима које даје полицијски службеник, пешак је дужан да се пре ступања на пешачки
прелаз, претходно увери да може да пређе на безбедан начин, тако да ступањем на коловоз
не угрожава безбедност саобраћаја.

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 6. dec. 2013. u 19:55h

Па да је тако онда код Ерпорт ситија нико не би ни прешао улицу .
Пешачки постоји да би ти пешак имао предност . Једно је бацити се под ауто који теоретски не може да стане од тренутка када је пешак почео да се реће по коловозу а друго је када човека нико не жели да пропусти а он пола сата чека да прође колона , јер нико неће да му стане .

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 6. dec. 2013. u 19:56h

van piše:Пешачки је светиња , а ко није научио да вози и да гледа 100 метара унапред , да ли ће пешак да пређе или не , не треба да вози ауто.

Da, a šta ćemo sa onim kada si ti već na 20 m od pješačkog, a pješak hoće da pređe, nemaš vremena za neko pretjerano reagovanje. Ne možemo svaliti sve na vozače, samo da oni paze i gledaju ponašanje drugih, tj. pješaka. Bilo kiša, snjeg, suvo vrjeme lakše je uvjek pješaku da se zaustavi nego autu.

To što kažeš usporiš sa 50 na 30, koristim i ja, samo što imaš pajsera koji čekaju da staneš skroz, pa još bi trebalo i da ih uvatiš za ruku i prevedeš. A tek što mrzim one koji su sposobni da idu brže, ali jok, oni se vuku ko sline preko prelaza. OK izašao čovjek u šetnju, ali pruži tih 10 koraka preko prelaza.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Vladan

Poruka od Vladan » petak, 6. dec. 2013. u 20:16h

Alekco, nije te tukla komsinica sto si je psovao, vec te je tukao roditelj zato sto je mislio da ga sramotis, da ce okolina misliti kako te nije vasputao. Da je kojim slucajem nisi opsovao, nego da si je udario, verovatno bi te tukle zajedno.

Van, psovka je odusak. Psuje se situaciono a ne personalno. Cak i kad mi neko vredja rodbinu, ja znam da ne misli tako, ec da hoce mene da uvredi. Koga god da mi pomene, zna se ko je bio prava meta, ako sam i bio, jer kao sto rekoh, taj koji me psuje, narocito u saibeacaju, niti poznaje mene, niti moju rodbinu. Psuje da bi se resio stresa. I sad ja, em sam ga stresirao, em da ga bijem?

Sent from VladanMovies using Tapatalk

alekco

Poruka od alekco » petak, 6. dec. 2013. u 20:25h

Moram i ja sebi da dam malo odsuka :D Aman sta se prepirete, vazno je da pesak nije nastradao...sad sto je dobio cusku...da je cutao ne bi dobio. Ja kad sam pod stresom zapalim cigaru :D

RSS
Poruka: 193
Član foruma od: utorak, 16. apr. 2013. u 13:59h
Kontakt:

Poruka od RSS » subota, 7. dec. 2013. u 00:14h

alekco piše:Zato se desilo to sto se desilo. Da nije zastao da mi poredja familiju....nista od toga ne bi bilo. A za one koji tvrde da poznaju zakon...prepisano iz ZOBS-a
boldirano ono najbitnije...
Члан 97.
На пешачком прелазу, на коме је саобраћај пешака регулисан светлосним саобраћајним
знацима, пешак је дужан да поступа у складу са тим знацима.
На пешачком прелазу, на коме је саобраћај пешака регулисан знацима које даје полицијски
службеник, пешаци могу да прелазе коловоз само кад је датим знаком дозвољен прелаз.
На пешачком прелазу, на коме саобраћај није регулисан светлосним саобраћајним знацима
ни знацима које даје полицијски службеник, пешак је дужан да се пре ступања на пешачки
прелаз, претходно увери да може да пређе на безбедан начин, тако да ступањем на коловоз
не угрожава безбедност саобраћаја.
Isto tako negde i pise da pesak nije obavezan da poznaje saobracajne propise.
Nase zakone niko pismen niti strucan ne pise pa ima mnogo nepravilnosti.

Ja sam se ranije tukao, lomio retrovizore, brisace ali mislim da to ne treba.

Prvo Beograd je ogroman. Ti mozes jednu budalu, nema veze sta je uradio, da isamaras i opet nisi nista uradio jer ima jos 500.000 takvih. Da zivis u selu od 500 stanovnike, pa isamaras budalu onda bi se to pricalo po selu u to ne bi radio niko vise.

Drugo, ne znam koliko imas godina, da li imas porodicu i sl, ali sta da je taj lik nesto ogorcen, ljut, dobio otkaz, zena mu se taslaci sa komsijom i sl. Da ima pistolj, noz?!
Mogla je prica da ima drugi zavrsetak. U moje vreme kad si se preterano kurcio, mogao si samo pesnicu da dobijes i to nije strasno, boli malo pa prodje. Sada je drugo vreme...
Ja imam zenu, 2 deteta pa imam i odgovornosti i obaveze prema njima.
Mozda sam opet ja samo starili, oprezniji. Sto kaze moj kum:
Iz godine u godinu sam sve veca pi*ka.

Trece, ne znam za tebe ali kada ja ulazim u konflikt mene to posle mnogo dugo drzi, pa ja te konflikte izbegavam. Necu da mi budala obelezi dan. Njemu je ipak najgore, ti si se susreo sa njim na 15 sek, a on sa sobom leze i ustaje.

Nekulture ima, svakakve, nemoj ti da postajes taj koji psuje vredja i to je dosta.
Misli globalno, deluj lokalno
Hokus Fokus...
Frojd Focus Sexy Wagon

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 7. dec. 2013. u 00:25h

Neću da osporavam ceo post, samo...
RSS piše:Isto tako negde i pise da pesak nije obavezan da poznaje saobracajne propise.
Gde konkretno?

Nepoznavanje (bilo kog) zakona ne oslobađa te odgovornosti po istom tom zakonu.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 7. dec. 2013. u 01:32h

jelchica piše:Šipak, bato, do 3 minuta je zaustavljanje.
http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_bezb ... evima.html
I ne samo 3 minuta, vec vozac mora da bude u autu.
71) заустављање возила је сваки прекид кретања возила на путу у трајању до три минута, при чему возач не напушта возило, осим прекида ради поступања по знаку или правилу којим се регулише саобраћај,

Sto se tice pesackog i pretrcavanja... tesko je dati bilo kakav sud ako neko neutralan nije video konkretnu situaciju.
Tacno je i jedno i drugo, to jest da ti moras da propustis pesaka, ali da i on mora da vodi racuna. A kako je to konkretno izgledalo, niko od nas ne zna a alekco je subjektivan po definiciji. Razlika od 10 metara moze da bude dovoljna da se nesto okarakterise kao greska vozaca ili kao greska pesaka.

Ne zaboravite i da to sto neko drugi krsi propis, ne daje vama pravo da ga i vi krsite.
Daklem, ne mozete da ne propustite pesaka zato sto on prica mobilnim telefonom, ako ste imali dovoljno vremena i mogucnosti da se zaustavite. On pravi svoj prekrsaj, ali to ne daje vama za pravo da ga i vi napravite nekaznjeno.

No sto se tice drugog dela (psovanje, samaranje), jako dobro si prosao. Imao si sve sanse (ustvari imas ih jos uvek ako taj podnese prijavu), da te opletu po krivicnom zakonu za tucu. Kazne nisu nimalo naivne. Ne lezi ti se 6 meseci u bajboku.
Znam da je ureda na ovim prostorima oduvek bila dovoljan uzrok za fizicki obracun, i da je dugo vremena to tolerisano i pored zakona koji takvo nesto sankcionise. Ni sam nisam bas imun na to, ali stvari su se promenile, i moracemo da se tome prilagodjavamo.
Djak pesak :)

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8314
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » subota, 7. dec. 2013. u 02:18h

mbole piše:I ne samo 3 minuta, vec vozac mora da bude u autu.
71) заустављање возила је сваки прекид кретања возила на путу у трајању до три минута, при чему возач не напушта возило, осим прекида ради поступања по знаку или правилу којим се регулише саобраћај,
Tolerišu i da ne budeš u vozilu a uredno zakače na brisač rešenje u kome stoji vreme kad je odštampano, koja lokacija, registarski broj vozila, koji polcajac i br. njegove značke, te da ukloniš isto u roku od 3 miunta.
Druga stvar je što ta 3 minuta je mnogo malo vremena da bilo šta uradiš i ne gine ti odnošenje vozila kao i kazna. U mom slučaju za ta 3 minuta nema šanse da mogu da mi otvore vrata preko interfona, da sačekam lift, odem na 6. sprat, da uzmem nešto što sam zaboravio i vratim do kola.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

mbole
Poruka: 14987
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 7. dec. 2013. u 03:04h

Mi brkamo odnosenje vozila i mandatnu kaznu za pogresno parkiranje.
To su dve razlicite stvari.

Cim si napustio vozilo, pa makar na 2 sekunde, ti si parkiran a ne zaustavljen. Sleduje ti kazna za nepropisno parkiranje. Da li i koliko to policija na terenu tolerise, druga je prica.

To dodatno cekanje je zbog odnosenja vozila, i nema veze sa samom kaznom za nepropisno parkiranje.
Djak pesak :)

alekco

Poruka od alekco » subota, 7. dec. 2013. u 17:21h

32 godine, dete, zena...stresan posao. I nije mi praksa da se redovno peglam po ulici. Smirio sam ja svoje zivce i to dobro sam ih smirio. Vadili si bejzbol palce, jednom i noz....do sada niko nije potegao vatreno oruzije,ali mislim da bi mu bilo pametnije tada da puca. Vadili su mene iz kola njih 4, a meni trudna zena u autu. Ma svega je bilo tu.
Nepoznavanje zakona i propisa ne oslobadja odgovornosti. Tipa, nisam znao da moram da stanem na STOP ili crveno...nisam znao da ne smem da telefoniram...ja samo kazem da ni pesaci nisu zasticena vrsta ako su na pesackom prelazu....
Ali jedna prica...vozac ne propusti pesaka koji prelazi dok je bilo crveno na semaforu. Policajac zaustavlja vozaca i kaznjava ga...A vozac napominje da je pesak kriv, na sta policajac kaze...on je napravio prekrsaj...ali njega ne mogu da zaustavim niti da zapisem broj tablica :D

Vladan

Poruka od Vladan » subota, 7. dec. 2013. u 20:01h

Ta prica je besmislena, jer je policajcu mnogo lakse da zaustavi pesaka i zapise podatke nego da zaustavlja, auto. Ali dobro, verovatno je policajac to nekom stvarno rekao, da ga skine s vrata i skrati besmislenu diskusiju.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 7. dec. 2013. u 21:16h

budalastina je da pesakov zivot zavisi od predvidjanja vozaca..

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 7. dec. 2013. u 21:43h

Zavisi, zavisi, vozači od sada moraju da budu vidoviti. Ja nisam, nije me niko načinio, ne znam kako ću u saobraćaj. :D

alekco

Poruka od alekco » subota, 7. dec. 2013. u 23:27h

Ostavljam svoj posao i otvaram novu firmu. Iznajmljujem vidovite suvozace.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“