Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Da častiš! 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
vozio bez tablica
imam i ja jednu
stiglo mi 10.02.2014.

imam i ja jednu

stiglo mi 10.02.2014.

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- zokkii
- Poruka: 296
- Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h
Sreća nije splav, a daščara se čujem proširuje. 

- ljmilica
- Oficijalni fotograf
- Poruka: 133
- Član foruma od: utorak, 1. sep. 2009. u 19:17h
- Kontakt:
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Česta situacija, neko je išao malo više brže nego što bi trebalo, a neko je oduzeo pravo prvenstva...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
e aci sam kasno rekao da slika ovo, znaci vi ste slikali 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
[youtube][/youtube]
- milan_gt
da li je zabranjena voznja bez prednjeg branika? tablica je na mestu, farovi/migavci..sve..
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Cenim da jeste, mada sam ja dobrih mesec dana vozio tako, sa tablicom unutar auta, migavci - visile dve sijalice, al niko me nije dirao, a prolazio sam pored njih. Cimali su me na kraju kad sam namontirao, sto tablica nije na braniku.
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Sto bi bilo zabranjeno? Mislim kad je banana drzava i auto moze da bude banana
Da imamo neke regulative za pesake i bezbednost istih, ovako ne vidim po cemu neko moze da te kazni sto nemas branik.

Fiesta!!
- milan_gt
pa jes al reko da pripitam..
- zokkii
- Poruka: 296
- Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h
Kako romobil ?
Mada koliko znam vozilo bi trebalo da ima sve delove karoserije na sebi, lako može da te pošalje na tehnički i da tamo konstatuju nedostatke.
Mada koliko znam vozilo bi trebalo da ima sve delove karoserije na sebi, lako može da te pošalje na tehnički i da tamo konstatuju nedostatke.
- milan_gt
a na osnovu cega da padnem na tehnickom, mozda zbog lepote 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Na osnovu toga što ti vozilo nije kompletno. Čisto kao informacija, kad bi neko terao mak na konac (a ima takvih), primera radi: vozilo koje je registrovano (odnosno homologovano) sa 5 sedišta nije "tehnički ispravno" ako je jedno od tih sedišta van vozila. Imam ja u društvu primere da su ljudi imali bespotrebne polemike sa panduracijom, zbog različite boje jednog krila, ili zbog toga što je suvozačevo sedište bilo izvađeno iz kola. Normalno, tražila se dlaka u jajetu, moguće radi popunjavanja stomaka u obližnjoj kafani ili kako god...
Kao kontra-primer, mene je zaustavila policija kad nisam imao zadnju klupu, nikakve tapacire u zadnjem delu auta, još par elemenata provizorno postavljenih itd.... pogledao čika 'cajac, nasmejao se i pitao "imaš li svu potrebnu opremu, auto ti je kompletan", ja rek'o "da, naravno", vrati čovek dokumenta uz "srećan put" i hvala doviđenja.
Doduše, šta se sve vozi, sumnjam da će ti neko nešto reći, mada bi tehnički mogli da se pozovu na član 246. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, a u vezi sa članom 100. Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima. Ne znam da li su i koje zaprećene kazne.
Kao kontra-primer, mene je zaustavila policija kad nisam imao zadnju klupu, nikakve tapacire u zadnjem delu auta, još par elemenata provizorno postavljenih itd.... pogledao čika 'cajac, nasmejao se i pitao "imaš li svu potrebnu opremu, auto ti je kompletan", ja rek'o "da, naravno", vrati čovek dokumenta uz "srećan put" i hvala doviđenja.
Doduše, šta se sve vozi, sumnjam da će ti neko nešto reći, mada bi tehnički mogli da se pozovu na član 246. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, a u vezi sa članom 100. Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima. Ne znam da li su i koje zaprećene kazne.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pravilnik o podeli...
Clan 5 stav 2
Delovi vozila od posebnog značaja za bezbednost saobraćaja su: karoserija,
kabina za vozača i prostor za putnike, blatobrani, branici, zaštitnici od podletanja
pod vozilo, priključci za sigurnosne pojaseve, priključci za vuču, uređaji za
obezbeđenje vozila od neovlašćene upotrebe, uređaji za pogon na sabijeni ili tečni
gas, uređaji od kojih zavisi sastav i obojenost izduvnih gasova.
Član 100.
Branici na vozilima vrste M1 i N1 moraju biti ugrađeni i izvedeni na prednjoj i
zadnjoj strani vozila, a na drugim motornim vozilima na četiri ili više točkova
najmanje na prednjoj strani tih vozila.
Branici ne smeju imati oštre ivice i moraju biti postavljeni tako da predstavljaju
najisturenije delove vozila.
Tako da i te kako si tehnicki neispravan, a to samo po sebi vuce kaznu. Posto su to "delovi od posebnog znacaja za bezbednost...", moguce je da cak ima i kvalifikovani oblik prekrsaja (mrzi me da sad prekopavam zakon).
Kad smo vec kod boje:
Član 91.
Vozilo može biti višebojno, bojeno ili prelepljeno folijom. Vozilo može biti i
bojeno/prelepljeno na način koji predstavlja sliku odnosno totalni reklamni dizajn.
U slučaju prelepljivanja celog vozila, boja vozila je preovlađujuća vidljiva boja.
Clan 5 stav 2
Delovi vozila od posebnog značaja za bezbednost saobraćaja su: karoserija,
kabina za vozača i prostor za putnike, blatobrani, branici, zaštitnici od podletanja
pod vozilo, priključci za sigurnosne pojaseve, priključci za vuču, uređaji za
obezbeđenje vozila od neovlašćene upotrebe, uređaji za pogon na sabijeni ili tečni
gas, uređaji od kojih zavisi sastav i obojenost izduvnih gasova.
Član 100.
Branici na vozilima vrste M1 i N1 moraju biti ugrađeni i izvedeni na prednjoj i
zadnjoj strani vozila, a na drugim motornim vozilima na četiri ili više točkova
najmanje na prednjoj strani tih vozila.
Branici ne smeju imati oštre ivice i moraju biti postavljeni tako da predstavljaju
najisturenije delove vozila.
Tako da i te kako si tehnicki neispravan, a to samo po sebi vuce kaznu. Posto su to "delovi od posebnog znacaja za bezbednost...", moguce je da cak ima i kvalifikovani oblik prekrsaja (mrzi me da sad prekopavam zakon).
Kad smo vec kod boje:
Član 91.
bojeno/prelepljeno na način koji predstavlja sliku odnosno totalni reklamni dizajn.
U slučaju prelepljivanja celog vozila, boja vozila je preovlađujuća vidljiva boja.
Djak pesak 

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
za romobile ne važi zakon.
ti lanmi viči da si gay rom ako te zaustavi pandur i ne mož ti ceo svet ništa.
ti lanmi viči da si gay rom ako te zaustavi pandur i ne mož ti ceo svet ništa.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- totti
Ako gledaju lepotu, padaš 100%milan_gt piše:a na osnovu cega da padnem na tehnickom, mozda zbog lepote

- dragan.pv
- Poruka: 407
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h
Markedjani piše:viči da si gay rom ako te zaustavi pandur i ne mož ti ceo svet ništa.

istina, nazalost... eno kod mojih u selu ganci svi odreda furaju neke raspale stojadine, tablica ni od korova, totalno neispravni, i niko im nista. za neke kradje dodju da ih kao apse, ovi samo predju kod belca komsije u sljivik i panduri im ne mogu nista... a i dolaze tako neprimetno ubilo se, samo jos i telefonom da se najave...
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Jeste... osim što nije bilo prelepljeno folijom/reklamom, niti je u saobraćajnoj navedeno da je vozilo višebojno. Tehnikalije su čudo, a 10e je 10e.mbole piše:Kad smo vec kod boje:
Član 91.
pozdrav, Bojan

- dule0911
-
Situacija od malopre.
Ćelije, ukljucenje na ibarsku iz pravca Valjeva/Lajkovca. Iz pravca Ljiga kolona vozila, njix XY svi voze jedan drugom u zadnjici, niko nece da pusti, sto nije neobicno. Primetim prostor izmedju vozila od nekih (po slobodnoj proceni) oko 10 duzina vozila (50-100m). Krenem malo ranije, posto je ibarska siroka na tom mestu a nije nikog bilo u suprotnom smeru. Da ubrzavam na kratko paralelno da ne bi niko morao da koci, a i da se lakse ukljucim. Medjutim cim sam krenuo da se ukljucujem lik sa stilom, koji je bio iza, doda pun gas (oblak dima iza stila) i krece da skracuje taj prostor uz ablendovanje i sviranje, dok sam ja stigo do 60-70 (koliko su se kretali automobili ispred) prostor je bio za mozda dva-tri vozila i ubacim se, znaci nije bilo potrebe da uopste koci (stilo je svo vreme bio iza mene dok sam ubrzavao).
Posle mi se nabija, pretice na punoj i mase kroz prozor, onda naglo koci ispred mene i hoce da me isece, mase rukama, zena sa zadnjeg sedista mase sa mobilnim nesto. Posle ga preteknem, on opet mase rukama, koci, cima volanom i dere se. Cale i ja se slozimo da je bolje da stanem da mi budala ne zvekne auto, ocigledno nije cist
Stanem na pumpu, on stane i jos neki auto, ispostavilo se njegov ortak/brat/sta god. Tu krece paljba cim sam spustio prozor, oni se deru, psuju, unose glavu do prozora, njegova zena izasla iz auta cima dete po rukama kao da je lopta... Smireno pokusavam da mu kazem da saceka, da kazem i ja nesto, ali on nastavlja da se dere, psuje, objasnjava koliko nesreca ima dnevno u Srbiji
Cale sedi pored mene pokusava da ih smiri u fazonu dobro izvinite oni odma sta bre izvini p ti m, itd... Tako dok su se drali, vidim da nema razgovora i kad su se malo odmakli krenuh, dok sam dizao prozor opet cujem dernjavu i psovanje...
Tuzno mi je bilo dok ih gledam, jer su ocigledno bolesni i nemaju uopste samokontrolu
Cini mi se da je to sve posledica divnog nam stanja u drzavi, ljudi prenose svoje dnevne frustracije u saobracaj. Drugacije ne mogu da objasnim da bi neko normalan doveo sebe i svoje dete/porodicu u opasnost, time sto dodaje pun gas (drugacije ne mogu da objasnim oblak dima iza stila) i ne daje mi da se ukljucim. Jos me i cale pitao prilikom ukljucivanja "sta, ovaj iza dodaje gas", posto je primetio da sam krenuo da zatezem Mondea.
Neko drugi na mom mestu bi se verovatno pobio sa njima samo zbog psovki (to im je ocigledno bila namera). Srecom pa sam poceo u zadnjih nekoliko meseci manje da se nerviram oko situacija u saobracaju. Zbog toga sam posle toga nastavio da vozim kao da se nista nije desilo
Ćelije, ukljucenje na ibarsku iz pravca Valjeva/Lajkovca. Iz pravca Ljiga kolona vozila, njix XY svi voze jedan drugom u zadnjici, niko nece da pusti, sto nije neobicno. Primetim prostor izmedju vozila od nekih (po slobodnoj proceni) oko 10 duzina vozila (50-100m). Krenem malo ranije, posto je ibarska siroka na tom mestu a nije nikog bilo u suprotnom smeru. Da ubrzavam na kratko paralelno da ne bi niko morao da koci, a i da se lakse ukljucim. Medjutim cim sam krenuo da se ukljucujem lik sa stilom, koji je bio iza, doda pun gas (oblak dima iza stila) i krece da skracuje taj prostor uz ablendovanje i sviranje, dok sam ja stigo do 60-70 (koliko su se kretali automobili ispred) prostor je bio za mozda dva-tri vozila i ubacim se, znaci nije bilo potrebe da uopste koci (stilo je svo vreme bio iza mene dok sam ubrzavao).
Posle mi se nabija, pretice na punoj i mase kroz prozor, onda naglo koci ispred mene i hoce da me isece, mase rukama, zena sa zadnjeg sedista mase sa mobilnim nesto. Posle ga preteknem, on opet mase rukama, koci, cima volanom i dere se. Cale i ja se slozimo da je bolje da stanem da mi budala ne zvekne auto, ocigledno nije cist

Tuzno mi je bilo dok ih gledam, jer su ocigledno bolesni i nemaju uopste samokontrolu

Neko drugi na mom mestu bi se verovatno pobio sa njima samo zbog psovki (to im je ocigledno bila namera). Srecom pa sam poceo u zadnjih nekoliko meseci manje da se nerviram oko situacija u saobracaju. Zbog toga sam posle toga nastavio da vozim kao da se nista nije desilo

Fiesta!!
- totti
Bio si sa ćaletom, pa je ok tvoja reakcija... Ali ako se sledeći put zatekneš u takvoj situaciji sa nekim ortakom - udri stoku i gazi dok se ne usere od batina... Treba ga tući k'o vola u kupusu.
Sent from Sony Xperia M2
Sent from Sony Xperia M2

- dule0911
-
Ma daleko mu lepa kuca, da je pipnuo nekog od nas onda bih se branio ali ovako nema poente. Posto mi je sve to izgledalo jadno, zasto da trosim energiju na debile. Cale mi je bio najjaci kad sam izlazio sa pumpe "za ovakve situacije treba imati pistolj u kolima"

Fiesta!!
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Lud narod.