Pa ovako,posto su sve prethodne slike umrle da se malo potsetimo.
Dakle originalna tema je vezana za ovu crnu 164-ku,koja je kod mene vec par godina,cucnuo je na nju i lip od lagune i Recaro enterijer i u sustini redovno odrzavanje a i male sitnice su resavane.
U toku prosle godine pocelo se desavati da radi na 5 cilindara,ali posle 30-ak sekundi proradi pa to nisam previse ozbiljno shvatao,zatim su se pocele desavati ozbiljnije stvari kao sto su pucanje raznih creva od rashladnog sistema,posude za antifriz,kabinskog hladnjaka.
Onda sam shvatio da je dihtung glave probio i gura kompresiju u rashladni sistem.
Onda je auto stajao jedno vreme,pa sam razmisljao sta da radim,da li da uradim samo glave i dihtunge,ili sta i kako cu.
Na kraju sam zaista skinuo glave a kasnije i izvadio motor i video da su i lezajevi radilice krenuli pa kad sam stavio sve na papir dosao sam do cifre od preko 1000 eur za generalisanje,sto mi je u tom momentu bilo neprihvatljivo.
A onda sam lezerno pregledao oglase i nasao ovu za upola manje para.
Isti motor,kod motora,kilovati,zapremina.
Sednem u auto,odem i kupim i dovezem na tockovima,realno auto prilicno zapusten,prljav ali sustina je zdrava,kompresija preko 10 na svim cilindrima,ne dimi,ne trosi ulje,ali ulje curi sa semeringa,dihtunga itd.
Motor izvadjen,i sada se sprema dalje.
A onda sam nasao ovo:
Talenti su stavili manju lamelu nego sto bi trebala da ide a uz to i losa korpa pa se lamela raspala.
I cela tabla mi treba pa je i to izvadjeno.
Part 2 stize uskoro.