Ja ne znam da li jos neko od vas ima problem kao ja sa vozacima punta? Ali apsolutno svaki je operisan od voznje i poznavanja saobracajnih propisa. O brzini i spretnosti istih da ne govorim....Cedo piše:Evo malo generalizacije...
Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Situacija od jutros, Trošarina (raskrsnica Bulevara Oslobođenja, Crnotravske i Save Maškovića), sudar Ford KA i Reno Laguna. Prilično žestok sudar, jer su oba automobila značajno oštećena (na Laguni se otvorili i sve begovi). Mada, mislim da je Laguna mnogo gore prošla (bar vizuelno), verovatno zbog ugla pod kojim su se sudarili. Na licu mesta je bilo čak troje kola saobraćajne policije. Pretpostavljam da je uzrok bio nepoštovanje prednosti prilikom skretanja, što je u toj rasksrnici čest slučaj (a i nepregledna je).
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ja sam stigao u trenutku kada su sklanjali KA. A Laguna je bila na travi, nije mi bas jasno sta se desilo.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Rumljani su posebna priča, kad ih vidiš bjeeeeežiii od njih, jer su nepredvidivi, urade nešto ne moguće! Fenomeni u saobraćaju!
Ja ne znam kako se kod njih dobija vozačka, da li na lijepe oči ili se ipak mora polagati vožnja.
A što se tiče Punta, tu spadaju i vozači Dačije, ja koliko sam primjetio, kada je počela prodaja Punta iz Zastave i Dačije, bili su relativno jeftini, pa su pokupovali oni koji ne voze svaki dan i auto im treba svake druge prestupne godine, ali samo je ako Zemlja poravnata sa Marsom i Jupiterom i onda eto jeftin nov auto pa kupili. Iskustvo u vožnji 0!
Ali posebna priča je saobraćaj u Doboju, nekada sam volio da vozim, ali sad kad treba negdje autom, padne mi mrak na oči!
Zeleno ne možeš uhvatiti ni da vozič 20 na sat, ni 40, ni 50, ni 150! Od 6 semafora u gradu, ni jedan nije sinhronizovan! Ljudi voze 25-30 (ne znam koja je svrha ići autom, kad i pješke prečicama stigne za isto vrjeme), samo jednom ulicom voze 40-50! Parkiranje se rešava sa 4 žmigavca, a isti žmigavci se ne upotrebljavaju pri skretanju ili se upotrebe na milisekundu prije skretanja, valjda skupa struja pa da ne troše!
Za sada najbolja situacija koju sam vidio, Banja Luka i Sarajevo ili ja nisam naletio na gluposti, mada sam bio često u oba grada.
Ja ne znam kako se kod njih dobija vozačka, da li na lijepe oči ili se ipak mora polagati vožnja.
A što se tiče Punta, tu spadaju i vozači Dačije, ja koliko sam primjetio, kada je počela prodaja Punta iz Zastave i Dačije, bili su relativno jeftini, pa su pokupovali oni koji ne voze svaki dan i auto im treba svake druge prestupne godine, ali samo je ako Zemlja poravnata sa Marsom i Jupiterom i onda eto jeftin nov auto pa kupili. Iskustvo u vožnji 0!
Ali posebna priča je saobraćaj u Doboju, nekada sam volio da vozim, ali sad kad treba negdje autom, padne mi mrak na oči!
Zeleno ne možeš uhvatiti ni da vozič 20 na sat, ni 40, ni 50, ni 150! Od 6 semafora u gradu, ni jedan nije sinhronizovan! Ljudi voze 25-30 (ne znam koja je svrha ići autom, kad i pješke prečicama stigne za isto vrjeme), samo jednom ulicom voze 40-50! Parkiranje se rešava sa 4 žmigavca, a isti žmigavci se ne upotrebljavaju pri skretanju ili se upotrebe na milisekundu prije skretanja, valjda skupa struja pa da ne troše!
Za sada najbolja situacija koju sam vidio, Banja Luka i Sarajevo ili ja nisam naletio na gluposti, mada sam bio često u oba grada.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ee i Dacia, bravo!
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4945
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
sale verujem da ih lako preskaces pa ne bi trebao da ti budu neki problem 

- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
To za vozače Punta i Dacia-e se slažem 150%.
Generalno vozače delim na tri kategorije:
1. Oni koji vole da voze, naravno ne zaglavljeni u koloni u Kneza Miloša u BG-u ili u Doboju npr. Njima je vožnja više od pukog prevoza od tačke A do tačke B. Verujem da većina ljudi ovde sa foruma upada u ovu kategoriju.
2. Oni koji ne vole da voze i kojima je vožnja samo prevoz od tačke A do tačke B. Voze OK, da li zbog talenta ili su se potrudili da nauče.
3. Oni koji ne vole da voze i kojima je vožnja samo prevoz od tačke A do tačke B. Uz to nemaju talenat za vožnju i nemaju pojma da voze, a baš ih briga da nauče da voze ili su nesposobni da nauče da voze kako treba.
Ovih koji spadaju u kategoriju pod 3, na žalost znam par komada i generalno bi im svima oduzeo vozačku doživotno.

Generalno vozače delim na tri kategorije:
1. Oni koji vole da voze, naravno ne zaglavljeni u koloni u Kneza Miloša u BG-u ili u Doboju npr. Njima je vožnja više od pukog prevoza od tačke A do tačke B. Verujem da većina ljudi ovde sa foruma upada u ovu kategoriju.
2. Oni koji ne vole da voze i kojima je vožnja samo prevoz od tačke A do tačke B. Voze OK, da li zbog talenta ili su se potrudili da nauče.
3. Oni koji ne vole da voze i kojima je vožnja samo prevoz od tačke A do tačke B. Uz to nemaju talenat za vožnju i nemaju pojma da voze, a baš ih briga da nauče da voze ili su nesposobni da nauče da voze kako treba.
Ovih koji spadaju u kategoriju pod 3, na žalost znam par komada i generalno bi im svima oduzeo vozačku doživotno.

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Ne ne, imaju dve vrste vozaca, oni koji misle da su sami na putu i oni koji to ne misle 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Popravio sam ti to što si nakucao.milan_gt piše:Ne ne, imaju dve vrste vozaca, oni koji misle da su sami na putu i oni koji to znaju
Sent using Tapatalk
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Golf II je na posebnom spisku...kak'i bolan punto, dacija, bakraci....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4945
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
uu ja kad vidim tu bedu kako prvo izbaci oblak dima bilo od nafte ili ulja nervni slom dobijam....
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- nikola
Čovek pored 27 komunalnih prijava, nakon godinu dana i dalje ilegalno taksira, prolazeći pored komunalnog policajca koji ga ni ne konstatuje (a 200% se i znaju). Koga briga za to? Važno je da 5 komunalnih policajaca uspeva da nasrne i savlada ženu koja nije imala kartu u GSP-u, strpaju je u vozilo komunalne policije kao džak i odvedu sudiji za prekršaje.
- Iosis
- VIP
Takav je moj komšija, čovjek se vratio iz Amerike, hoće da se pokaže da ima para, pa kupio Mečku ML, a ne zna ni da ga parkira. Ispred garaže hoće da ima 15 m slobodno, jer ne zna da izađe drugačije. Zna samo napred da vozi, ali kada izlazi iz garaže, obavezno mu je tu navigator žena!Sharpshooter piše: Ovih koji spadaju u kategoriju pod 3, na žalost znam par komada i generalno bi im svima oduzeo vozačku doživotno.

Ja ne znam kako bi izašao da parkira na jednom mjestu u Doboju, gdje je ultra gužva i tjesno, gdje treba manevrisati kao da šleper parkiraš, vjerovatno ne bi izašao dok se ne bi razišli svi.

Imaš i one koji misle da su sami na putu ili da je put samo njihov, ali ne da voze bahato, nego idu sporo i baš ih briga da li nekoga iza sebe zadržavaju. Ne kažem da treba da voze 120 tamo gdje je 50 ograničenje, ali ni 20 na sat nije u redu!
Vozači Golfa i generalno VAG grupe su posebna grupa na putu!
Svi su im spori i sve moraju da preteknu, ali kada dođe ležeći policajac, onda prelaze jedan po jedan točak, kako ne bi oštetili svoj ultra kvalitetan njemački auto!
Ne kažem da treba preletjeti sa 60, ali ovi ga pretjeraše, čak i preko onih blagih ležećih, idu kao preko minskog polja!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Sharpshooter
- Poruka: 5111
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Pa ako pređu brže ima da se raspadne, jer jedino što ga drži na okupu, je git i farba.Iosis piše: Svi su im spori i sve moraju da preteknu, ali kada dođe ležeći policajac, onda prelaze jedan po jedan točak, kako ne bi oštetili svoj ultra kvalitetan njemački auto!
Ne kažem da treba preletjeti sa 60, ali ovi ga pretjeraše, čak i preko onih blagih ležećih, idu kao preko minskog polja!

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Koliko se secam, komunalna policija nema pravo privodjenja. Moraju da pozovu regularnu policiju da uradi tako nesto. Jedino mogu da zadrze lice dok regularna policija ne dodje.nikola piše:...Važno je da 5 komunalnih policajaca uspeva da nasrne i savlada ženu koja nije imala kartu u GSP-u, strpaju je u vozilo komunalne policije kao džak i odvedu sudiji za prekršaje.
Mozda se nesto promenilo?
Djak pesak 

- nikola
Na nekoliko snimaka se vidi kako putnike bez karte iz GSP-a trpaju u auto komunalne policije (više puta se digla frka u medijima oko toga). E sad, možda ih nisu provodili sudiji za prekršaje, već su samo trpanjem "prekršioca" u auto sprečavali da isti ode (dok ne dođe regularna policija). Što se tiče tvog poslednjeg pitanja - http://www.blic.rs/vesti/drustvo/sira-o ... di/ccbjvnh
- Iosis
- VIP
Ma idu mi na živce, pričam s drugarom koji vozi vagena, to je kvalitet, to je ovo, to je ovako, onako, nema boljeg. Pa kako je to jeftino za održavanje, a i nema šta mnogo da se održava.Sharpshooter piše:Pa ako pređu brže ima da se raspadne, jer jedino što ga drži na okupu, je git i farba.Iosis piše: Svi su im spori i sve moraju da preteknu, ali kada dođe ležeći policajac, onda prelaze jedan po jedan točak, kako ne bi oštetili svoj ultra kvalitetan njemački auto!

A onda kada dođe do rupa ili ležećeg, onda ga prelazi kao preko jaja, jer će da stradaju valjda ramena ili tako nešto, objašnjavao mi je, ima nekih 6 stvari, ne sjećam se najbolje, a to kada strada, to je mnogo skupo!
Pa kako će da strada tako lako i kako je skupo, kada je održavanje vagena jeftino?
Isto imam drugara koji ima Golf 4, toliko se kvario i dao para na popravku, da je mogao još jednog da uzme, vazda je kod majstora, svaki put drugi kvar, već se zezamo u društvu na fazon: Vozi on Golfa, vozi ga majstoru!

Ne mislim da preleće sa 60 preko ležećeg, ali sa 10-20 se može proći, a ne sa 1,000112 km/h!
Ne znam kako ti prelaziš, da kada prelazim preko ležećeg, uglavnom je to oko 20-30, zavisi koliko su žestoki, jedino idem 5-10 ako je baš neki gadan, tj. nije čestito zaobljen, nego više ćoškast kao greda.
Ali kada prelazim, ne kočim dok mu ne dođem na metar - dva, ona kočim jače, tako da napred legne, i neposredno prije ležećeg pustim kočnicu, tako da prednji kraj malo odskoči, pa je rasterećen, zadnji isto tako, samo što je brzina manja, pa manje odskoči, ali kada je prazan nema neke veze, jedino kada je pun auto onda idem sporije.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8315
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Promenilo se mbole http://www.blic.rs/vesti/drustvo/komuna ... ve/e710hyp
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
-
Kaze jedan moj kolega "Voziti VW i voljeti ga je siguran znak poremecenog uma!"
Mi smo svi na Balkanu u mitovima i legendama, a VW je najveci mit. Nit' je najbolji, nit' je najkvalitetniji, nit' je najjeftiniiji za odrzavanje, nit' je najjednostavniji, nit' je najrobusniji, nit' se ne kvari, nit' najmanje trosi (99% ljudi vjeruje da je on nesto najblize perpetu mobilu jer toliko malo trosi da nizbrdo pretvara energiju u gorivo)...sve je domen mitologije, a sve sto je mitologija mi jednostvano obozavamo i ne mozemo da mu odolimo.
Mi smo svi na Balkanu u mitovima i legendama, a VW je najveci mit. Nit' je najbolji, nit' je najkvalitetniji, nit' je najjeftiniiji za odrzavanje, nit' je najjednostavniji, nit' je najrobusniji, nit' se ne kvari, nit' najmanje trosi (99% ljudi vjeruje da je on nesto najblize perpetu mobilu jer toliko malo trosi da nizbrdo pretvara energiju u gorivo)...sve je domen mitologije, a sve sto je mitologija mi jednostvano obozavamo i ne mozemo da mu odolimo.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- Iosis
- VIP
Ma nema perfektnog auta, svaki se kvari i svaki ima troškove.
Ja sam prije nekih 15ak godina navaljivao na ćaleta da kupi BMW, a naložio i djelom zbog toga što svi su bili, ma to je odličan auto, sve najbolje.
Onda sam pričao s čovjek čija je sestra u Njemačkoj kupila novu 5-icu, poslje 6 mjeseci crko mjenjač, poslje toga pobrljavila elektronika i još neki kijamet problema. Sreća pa u garanciji bilo pa nije boljelo.
Bojicstv vidim da si iz Banja Luke, kakva je tamo situacija u saobraćaju? Bio sam više puta u BL, nisam vidio da imate pajsera ili sam imao sreću pa nisam naletio ni na jednog. Svidjelo mi se to kako ljudi voze, ne kilave, na semaforu se kreće ekspresno i to ga baš gaze, kao da se trkaju
Kružni prolaze bez mnogo razmišljanja, nisu izgubljeni kao Fata u Merkatoru. Nisam vidio ni parkiranih na kolovozu da smetaju. I takođe zeleni talas me oduševio, kad kreneš nigdje se skoro ne zaustaviš dok god ideš pravo. Baš mi je bilo zadovoljstvo voziti.
Ja sam prije nekih 15ak godina navaljivao na ćaleta da kupi BMW, a naložio i djelom zbog toga što svi su bili, ma to je odličan auto, sve najbolje.
Onda sam pričao s čovjek čija je sestra u Njemačkoj kupila novu 5-icu, poslje 6 mjeseci crko mjenjač, poslje toga pobrljavila elektronika i još neki kijamet problema. Sreća pa u garanciji bilo pa nije boljelo.
Bojicstv vidim da si iz Banja Luke, kakva je tamo situacija u saobraćaju? Bio sam više puta u BL, nisam vidio da imate pajsera ili sam imao sreću pa nisam naletio ni na jednog. Svidjelo mi se to kako ljudi voze, ne kilave, na semaforu se kreće ekspresno i to ga baš gaze, kao da se trkaju

- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ovo je tek nacrt zakona, daklem nije se jos promenilo, ali rade na tomeFM III piše:Promenilo se mbole http://www.blic.rs/vesti/drustvo/komuna ... ve/e710hyp

Generalno, ne bih imao nista protiv. Posto kakva je to policija koja ne sme nekoga da legitimise? Cemu onda uopste sluzi? I kako neko zamislja po tekucem zakonu da te komunalac zadrzi, a da te pri tom ne lisi slobode? Po definiciji, cim ne mozes slobodno da se kreces, ti si lisen slobode. Ovako kako trenutno izgleda, njima je u sustini nemoguce da na zakonit nacin obavljaju svoj posao, pa i cela ideja komunalne policije pada u vodu.
Al ko i obicno, ideje nam nisu lose, samo nam "izvjedba" malo (vise) skripi.
Komunalci su prilicno razuzdano drustvo, skupljeno na brzinu, sa smesnom obukom, bez dovoljno provere... na to dodas gore pomenute besmislice iz tekuceg zakona, i dobijes bas lepu papazjaniju.
Djak pesak 

-
@iosis
Nije toliko losa situacija kakva je znala biti. Malo su sa kruznim tokovima poboljsali stvar ali daleko je to od idealnog. Problem je sto je grad lose projektovan u smislu veza izmedju naselja. Zgrade se prave na samim kolovozima skoro. U svakom slucaju nije ni doboj los. Cesto sam bio tamo dok sam radio kao komercijalista.
Nije toliko losa situacija kakva je znala biti. Malo su sa kruznim tokovima poboljsali stvar ali daleko je to od idealnog. Problem je sto je grad lose projektovan u smislu veza izmedju naselja. Zgrade se prave na samim kolovozima skoro. U svakom slucaju nije ni doboj los. Cesto sam bio tamo dok sam radio kao komercijalista.
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Ovako se vrsi kontrola na tajlandu.
Turisticka policija, policija, I vojska.
Svi imaju svoj budzet ali kada su kontole u pitanju nema zezanja. Policija znam da je prljava I visoko korumpirana Ali koliko Sam video I gledao ovde svakome su pisali kazne ko nije imao papirologiju. Uglavnom je bila kontrola vozaca motora I taksista
Ovako bi trebalo I nasi taksisti da se kontrolisu a ne da I dalje voze nelegalno

Svaka cast
Turisticka policija, policija, I vojska.
Svi imaju svoj budzet ali kada su kontole u pitanju nema zezanja. Policija znam da je prljava I visoko korumpirana Ali koliko Sam video I gledao ovde svakome su pisali kazne ko nije imao papirologiju. Uglavnom je bila kontrola vozaca motora I taksista
Ovako bi trebalo I nasi taksisti da se kontrolisu a ne da I dalje voze nelegalno

Svaka cast
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.