Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zadnja desna vrata problem

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » subota, 7. jan. 2012. u 08:26h

Kao sto sam naslov teme kaze imam problema sa vratima tj nece da se otvore sa unutrasnje strane kada neko hoce da izadje napolje.Ne znam da li je to ukljucena decija sigurnost ili ne ali nece nikako da se otvori a posto imam auto samo 3 dana ne znam ni kako to moze da se iskljuci i ne znam da li je mozda uopste i pokvareno ili ne.
A da ne otvaram i novu temu kada vozm auto celim putem non stop mi svetli zuta pahuljica.Znam da to znaci da je klizavo na putu i procitao sam da se ona pali kada je temperatura oko od 1 do 4 stepena u plusu i imam letnje gume pa mislim da je normalno da se pali ali hteo sam ovde da pitam da budem siguran.
I da li tamo gde pokazuje koliko stepena ima onaj mali bord kompjuter da li mogu tu da menjam npr video sam na nekim modelima da se menja da tamo pise i koliko mozete jos km da vozite i tako te informacije.E meni tamo stoji samo koliko ima stepeni.Moze li to da se menja i ako moze gde se menja gde stoji to dugme.
Hvala
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

batarihter
Poruka: 473
Član foruma od: utorak, 5. okt. 2010. u 17:38h

Re: Zadnja desna vrata problem

Poruka od batarihter » subota, 7. jan. 2012. u 10:01h

Sto se tice vrata,nisi napisao,da li mogu da se otvore sa spoljne strane???Ako se spolja normalno otvaraju,onda su ti vrata 99,9% stavljena na "child lock" tj.da se ne otvaraju iznutra,samo spolja!!E sad,kad otvoris vrata,malo ispod brave na vratima treba da ti stoji "malo" dugmence,koje se pomera ili "gore-dole" ili "levo-desno".To mrdni u kontra stranu od koje stoji,i trebalo bi da se vrata normalno otvaraju!Ovo za vrata kol'ko-tol'ko znam,a za board-comp.cekaj da ti neko drugi javi!Jbg,ja ipak vozim Sierru!! :jeeej: :ford:
Ford Sierra 2.0i DOHC
...kakvih ljudi ima na planeti - dobro se i vrti...

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 7. jan. 2012. u 10:05h

Pošto je kod Focusa aktiviranje Child locka na ključ, verovatno je i kod njega, tj nema dugmence (da se ne zbuni čovek).
Slika

shakal_86

Poruka od shakal_86 » subota, 7. jan. 2012. u 10:12h

Vrata se normalno sa spoljasne strane otvaraju samo sa unutrasnje nece.
Milsio sam i ja na tu deciju sigurnost ali nisam znao da li je pokareno ili ne pa samo zato napisao ovo pitanje.
Kako mislis to na kljuc??Kako se to radi??
Jer meni na kljucu dugme za otkljucavanje je pokvareno ne funkcionise uopste jer je dugme meko tj nije onako tvrdo kao za gepek i za zakljucavanje koji rade.
Mozes li malo vise objasniti kako se tak child lock otvara posto vidim da imas focusa.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 7. jan. 2012. u 10:16h

Imaš na samim vratima (kad ih otvoriš) bravicu u koju ulazi tvoj ključ od auta, pa kad ga ubaciš, okretanjem ključa aktiviraš/deaktiviraš tu opciju thumbsuph
Slika

shakal_86

Poruka od shakal_86 » subota, 7. jan. 2012. u 10:32h

E svaka cast uradio sam kako si mi i rekao i uspelo je :jeeej: :bravo:
E sada mi ostaje jos samo za taj bord kompjuter video sam da se se to menja na zmigavcima na vrhu ima kao dugme da se to menja ali kod mene na zmigavcu to nema. :'(
Ali mora da ima negde neko dugme jer na displayu se vidi one cifre kao samo sto ne svetle.Ako neko zna neka pise.
Hvala thumbsuph
Sto se pahuljice zute tice citao sam na malopre da se ona pali kada je temperatura od 1-4 stepena jer moze da bude klizavo a kada je vise onda ne svetli.
I sada sam bio da probam video ono 6 stepeni i ugasila se :woohoo:
Tako da sam 2 problema resio jos samo za display

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » subota, 7. jan. 2012. u 13:37h

Jel pokazuje ista na tom displeju, jel imas dugmence pored njega..inace ako nemas dugme na polugi migavca onda nema ni borda :( , stranica 78 manuala ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » subota, 7. jan. 2012. u 14:01h

Za pahuljicu nebrini. Zuta se pali izmedju 1-5 stepeni i znaci da postoji mala mogucnost za klizav put, a ispod 1stepen se pali crvena i znaci da je veca mogucnost poledice

Sent from my iPhone using Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

shakal_86

Poruka od shakal_86 » subota, 7. jan. 2012. u 18:49h

cedo86 piše:Jel pokazuje ista na tom displeju, jel imas dugmence pored njega..inace ako nemas dugme na polugi migavca onda nema ni borda :( , stranica 78 manuala ..
Ima dole kod njega dugmence i kada ga pritisnem on promeni sa stepena na ono americko merenje temperature a kod zmigavca nemam taj sa strane.Zar je nemoguce da to nemam???? :(
I da li mogu to da ugradim nekako???
ssf01 piše:Za pahuljicu nebrini. Zuta se pali izmedju 1-5 stepeni i znaci da postoji mala mogucnost za klizav put, a ispod 1stepen se pali crvena i znaci da je veca mogucnost poledice
Da znam provalio sam to danas prvo sam procitao u upustvu a posle sam to i ispraksirao.Jer se temperatura podigla sa 4 na 9.I odmah se pahuljica izgubila.A da li je to samo upozorenje ili je isto i kao opcija za proklizavanje.Znam da je opcija za proklizavanje EPS ali mozda i ova pahuljica pokazuje da ce kao da odradi EPS.??
Poslednja izmena: dule0911, na dan subota, 7. jan. 2012. u 20:15h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne pisi postove jedan za drugim u tako kratkom vremenskom periodu. Sad sam ja spojio ali za ubuduce da znas.

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » subota, 7. jan. 2012. u 18:58h

Ne, samo vizuelno i psiholoski ;) , bord jbg nemas, dolazili su i tako osakaceni, procitaj ovde o naknadnoj ugradnji http://www.talkford.com/topic/123796-tr ... -retrofit/ ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

bokins
Poruka: 29
Član foruma od: utorak, 24. jan. 2012. u 21:48h

Poruka od bokins » subota, 25. feb. 2012. u 19:00h

totti piše:Imaš na samim vratima (kad ih otvoriš) bravicu u koju ulazi tvoj ključ od auta, pa kad ga ubaciš, okretanjem ključa aktiviraš/deaktiviraš tu opciju thumbsuph
Imao i ja isti "problem" ali sa levim vratima koja nisu htela da se otvore iznutra. Ja trazio child lock kontam ima ono malo plasticno kde se aktivira ili deaktivira i naravno nista nisam nasao :D Vec sam se polako pripremao da skidam tapacirung i vidim sta je problem sa bravom i slucajno naleteh na ovu temu :bravo:

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“