Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Buduci Mondeo

Ovde dobijate savete za kupovinu Forda... koji Ford,do koliko para,vredi li taj auto itd itd.
Odgovori
djomla82
Poruka: 9
Član foruma od: sreda, 25. jul 2012. u 21:08h

Buduci Mondeo

Poruka od djomla82 » sreda, 25. jul 2012. u 23:25h

Evo otvaram posebnu temu samo za mene hehe. posto sam malo lenj uradicu copy /paste
planiram da kupim mondea (onog malo novijeg 2003 god pa na gore a ovde sam saznao da mu je oznaka MK3, a vi me ispravite ako gresim). posto jako malo znam o samim fordovima iako imam opasnog mehanicara za ta vozila, voleo bih da cujem vasa misljenja o tom autu kao neko ko sigurno ima i dobrih i losih iskustava sa istim.
sto se motora tice ja sam od onih ekoomicnijih. voleo bih 1.8 benzinac ili neki slicni dizel. cisto zbog registracije. nista drugo. citao sam malo o ovom modelu a i moj mehanicar ga dosta hvali. hvale sam cuo dovoljno. mene interesuju mane. sta je mana kod mondea i da li su delovi papreni kao sto neki pricaju?
to je to za pocetak. a ako znate nekog dobrog proverenog mondea na prodaju javite mi
thumbsuph

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Buduci Mondeo

Poruka od totti » četvrtak, 26. jul 2012. u 08:03h

Što se registracije tiče - biće ti ista cena za koji god da se odlučiš.

Što se mana kod dizela tiče - iste one kao i kod svih savremenih dizela, s'tim što je povoljniji za održavanje od mnogih drugih marki (samo zamajac za Renoov motor 1.9 dci npr. košta oko 600€, dok kod Mondea toliko košta ceo set sa zamenom).

Što se mana kod benzinaca tiče - početak iznenadne povećane potrošnje ulja na oko 150000 km zbog fabrički loših karika i moguće pucanje plastičnih leptira u usisnoj grani, što dovodi do ozbiljnih ulaganja.

Sve u svemu, verovatno najbolji izbor u svojoj klasi, pod uslovom da uzmeš održavan i dobar primerak. Zato :eek: kod kupovine i uživaj posle thumbsuph
Slika

djomla82

Poruka od djomla82 » četvrtak, 26. jul 2012. u 19:53h

po tvojoj preporuci koji motor bi bio idealan za mene. a meni ne treba da jurim zeceve po putu vec ono porodicna i ekonomicna voznja?

totti

Poruka od totti » četvrtak, 26. jul 2012. u 21:29h

2.0 Tddi thumbsuph
Slika

djomla82

Poruka od djomla82 » četvrtak, 26. jul 2012. u 23:28h

reci mi nesto vise o toj GHIA opremi. sta to konkretno znaci

totti

Poruka od totti » petak, 27. jul 2012. u 07:50h

Šta Ghia oprema podrazumeva kod Mondea će ti bolje objasniti neki vlasnik Mondea, ja nisam siguran.
Slika

Odgovori

Povratak na „Koji Ford da kupim“