Naime, podosta dotrajali gore pomenuti motor, otvaran vise puta (zbog varene glave i na kraju sam nasao drugu koja hvala bogu radi super). Nikada nije skidano nista sa donjeg dela motora, ali je od pre jedno 15 dana poceo da se cuje cudno! Naime, od jednom je samo poceo da zvekce pri dodavanju/pustanju gasa i to bas mnogo! Kada je konstantan gas onda i ne, ali cim se stisne/pusti papucica pocne da zvekce (i to zvuk slican ventilima ali dosta jace!)
Skidao sam poklopac ventila, sve mi se cini lepo i uredno, ulje je lepe boje (plin je pogonsko gorivo) svi su mostovi bregastih zategnuti, lanac nategnut (Licno sam ga uzupcio par meseci ranije, sa ponosom da kazem

Imam osecaj da taj zvuk dopire iz donjeg dela motora! Desavalo se zimi kad ga upalim da nema lep pritisak ulja par sekundi, ali ako sacekam tih par sek na leru ili dignem obrtaje do 2000 odmah se gasi lampica i zvuk postaje normalan.
Auto je crnogorac, trapovi su dotrajali, kocnice nisu bog zna kakve, nije vise ni brz kao sto je bio-ali zavrsava(o) posao!
Jel mu ima pomoci za neke razumne pare pa da sljakamo jos sa njim ili da prebacujem u oglase ako ko kakve delove zeli pre otpada ?

Da dodam, sad citam sta sam napisao, auto je od pocetka cudnog ponasanja presao <1km i to mal te ne ler gas voznje.