Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford fokus 2003 1.8tdci ne dobija struju na alnaser

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Ronaldinjo85
Poruka: 25
Član foruma od: četvrtak, 4. okt. 2012. u 11:08h

Ford fokus 2003 1.8tdci ne dobija struju na alnaser

Poruka od Ronaldinjo85 » subota, 13. apr. 2013. u 17:56h

Pozdrav svim clanovima,naime pojavio mi se problem,auto nece da mi upali,dam kontakt ali nece da zavergla sumnjam da je bravica riknula,ulozak da li neko zna koliko bi to kostalo I sta moze da se uradi,hvala pozdrav svima.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Ford fokus 2003 1.8tdci ne dobija struju na alnaser

Poruka od BojanM » subota, 13. apr. 2013. u 19:01h

Ne mora da bude bravica, moraćeš da proveravaš korak-po-korak dok ne nađeš uzrok kvara, ili teraš kod autoelektričara da uradi to isto. Da li u drugom položaju (anlasovanje) brava daje napon po odgovarajućem vodu? Da li relej preklapa? Da li su svi osigurači ispravni? Da li do samog anlasera dolazi struja?
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Ronaldinjo85

Poruka od Ronaldinjo85 » subota, 13. apr. 2013. u 19:49h

Otprilike sam sacekao pola sata I pokusao da ga upalim prvi put nece,pa iz drugog upali,ugasim ga I ponovo upalim,sad kao radi ali sumnjam da cu opet imati problema,ako ne resim sam teram kod elektricara.

nikola_focus
Poruka: 1498
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » subota, 13. apr. 2013. u 20:36h

Pre bih rekao da je problem u samom alnaseru. Imao sam situaciju na prethodnom autu, upalio normalno, stanem jednom, drugi, treci put sve normalno, stanem cetvrti put, ugasim, probam da upalim i ni da makne. Sacekao sam sat vremena, i upalio normalno. Kad je majstor skinuo alnaser veci deo magneta se doslovno raspao, i tako ga kocio povremeno.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

Ronaldinjo85

Poruka od Ronaldinjo85 » četvrtak, 18. apr. 2013. u 18:27h

Iako sam remontovao alnaser pre 3 meseca,alnaser je bio problem,ali uzrok je nastao zbog plivajuceg zamajaca koji je pri kraju I od njega je upao spen negde u kod alnasera I piksna se pojela,tako bar majstor kaze,a danas sam oterao auto kod majstora na promenu zamajca,sa setom kvacila,druk lezaj I ruke 51000din,j....a ko ga izmisli.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“