Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

problem sa gumama????

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
milosninkovic
Poruka: 150
Član foruma od: nedelja, 20. sep. 2009. u 23:08h
Kontakt:

problem sa gumama????

Poruka od milosninkovic » subota, 18. maj 2013. u 18:43h

da krenem redom problem sa mojega fokusa...napržim se i kupim felen st 18" i vozio mesec dana,zahvalio se na saradnji (nije za moje bubrege)zamenio za 17" ali mi se nisu svidele gume 225 55 17,sto potrosnja sto osecaj u voznji,a i estetika nije bila za oko :D...elem skinem gume i na balanserku 2 felne zrele za ispravljanje...ispravim 2 felne i nakon jurnjave kupim 4 kupim nove 205 50 17 xl 93w nokian za 53.144 dinara krenem od vulkanizera, i na auto put,volan da ispadne koliko trese!!! zovem i kao vrati se,ali od obaveza nisam mogao....posle 2 dana se vratim da proverim sta se desava,svaka guma u dizbalansu i sa spoljne i unutrasnje strane od 20-30grama!!!! prebalansiram ponovo i ponovo na auto put i na od 90 pa na dalje ponovo trese!!!! ne kao pre ali treseeeeeee.... zovem po šesti put decka iz servisa koji mi je prodao gume...kaze dodji u ponedeljaku naš servis 99 posto ti je trap????? lepo pitam coveka kako je moguce da za 10km sve 4 gume budu toliko u disbalansi i covek mi kaze da ih je zezala balanserka ali da su sredili????? a na pitanje ako je sada sredjena,zasto trese????? kaze mi da je 99 % trap! nisam majstor ali nisam ni toliki laik da me neko ubedjuje da na 16" i na 18" nista ne trese,a da je na 17" trap loš!!! neko je ovde lud!!!!

montoya
Poruka: 2145
Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h

Re: problem za šecernu bolest,ili sam samo lud?

Poruka od montoya » subota, 18. maj 2013. u 18:58h

Balansiraj gume u drugom servisu, moze lako da se desi da im balanserka nije dobra, pogledaj da ti se nisu odlepili tegici...
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 18. maj 2013. u 19:16h

al jos zesce sto meni te 17" nisu tresle nikako..al nebitno..ovo je boze sacuvaj..reko Milose idi ispravi i druge dve felne na moj racun da rascistim sto je do mene jer mi krivo katastrofa..al kaze da su dobre i da ne moraju..

ps. ti si 'teo 225 55 17, ja te odgovarah al dzaba.. :) (ta dimenzija ide na S klasu)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21584
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 18. maj 2013. u 19:25h

Kao što gosn Bojan zvani Montoya kaže,probati kod drugog vulkanizera.

Jako puno vulkanizera ni ne ume da koristi balanserku ili je prosto neispravna.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

milosninkovic
Kontakt:

Poruka od milosninkovic » subota, 18. maj 2013. u 19:46h

Milane...nije do felni! ispravljene su,ne bacaju...ili su gume ili vulkanizer....nego mene boli glavobolja i posle placeni 53.000...e da....zaboravio sam da kazem jedna guma mi je ispustila sa 2,1 na 1,2 preko noci hahahahaha

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » subota, 18. maj 2013. u 19:50h

Promeni naslov leba ti.. Guma se izduva,okrene za 180 stepeni,napumpa i ponovo balansira,a može da bude i do felni u krajnjem slučaju.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

milosninkovic
Kontakt:

Re: problem za šecernu bolest

Poruka od milosninkovic » subota, 18. maj 2013. u 19:54h

da okrecem novu gumu u kontra smer???? NIJE DO FELNI NEMOGUCE!!! PRAVE SU,NE BACAJU...

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » subota, 18. maj 2013. u 20:29h

Nisi me razumeo,ne skida se guma sa felne nego se okrene na felni malo napred...svaki kršten vulkanizer zna o čemu se radi.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

milosninkovic
Kontakt:

Poruka od milosninkovic » subota, 18. maj 2013. u 22:15h

pogledajte na sta sam ja pao...i dobijem popust 4000 po gumi i kako da ne uzmem http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... w/t441500/

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Re: problem sa gumama????

Poruka od Rankofocus » nedelja, 19. maj 2013. u 21:54h

ja sta god da sam uzeo na akciji bilo je sranje .
ti probaj namontirati te gume na celicne felne pa da se vozis par dana i vratis na balansiranje ! ako su u debalansu nosi gume gde si kupio da im vratis !

-vidi moju anegdotu , dodjem kod vulkanizera on kaze krive felne 2kom necu ti montirati baci felne... :doh: odem kod drugog isto kaze... :doh: vec sam se bio pomirio s tim al gde da bacim alu felne onda dodjem na ideju da ih odnesem poravnati pa sta mi bog da . dodjem kod majstora on skine gumu stavi na masinu kaze ovo nesto drma , skine uzme noz i ocisti (necistocu) sa centrirajuce rupe , i malo cetkom protrlja stavi u masinu , kaze felna ko Bog i tako sve cetiri ne treba ispravljati :jeeej:

Stefan_focus
Poruka: 214
Član foruma od: sreda, 6. okt. 2010. u 18:19h

Re: problem sa gumama????

Poruka od Stefan_focus » četvrtak, 23. maj 2013. u 17:26h

Da izlozim moj problem sa 17 icama..Odem do vulkanizera u Nisu da mi namontira i da proveri dal su krive. Ustanovio on da jesu ja video takodje i on meni sve "lepo" sredi ispravi balansira i ja na autoput na 105 pocinje da se trese volan kao luuud bukvalno vibracije se prenosile i na sedista. Vratim se ja do njega jer pretpostavljam da mi nije uopste ispravljao felne vec samo balansirao i on dasa se kune meni da jeste ali verovatno ga j*ebe masina za balans i posle ponovnog balansa meni je manje treslo ali nije i dalje bilo kako treba... Iso sam kod majstora za trap i ustanovljeno je da je u potpunosti zdrav da nema nijednog lufta ili slicno. Bio do C.Gore i vratio se i jos vise sjebao felne na putu do tamo i resio da felne teram kod jednog lika u Beogradu u bulevaru 392 i covek je ispravio bez ostecenja na felnama naplatio dobro ali je ispravio i posle par dana kada sam se vratio za Nis sam namontirao gume i balansirao u jednom servisu koji imaju balanserku najnovije generacije i sada nema ni na 160 da trese... Naravucenije za tvoj problem jeste da taj prvi majstor nije nista ispravljao ili da masina za balans nije u redu (treba da se kalibrise malo) i nema trece,trap dobar i jedino ako te nove gume imaju neku fabricku gresku... Veruj mi ja sam se opasno istripovao da nije nesto oko trapa oko letve volana, nosaca motora ali jok nista od toga samo felne i balans :/

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“