Treskanje volana pri 80km/h
- wilson
- Poruka: 111
- Član foruma od: sreda, 26. dec. 2012. u 09:23h
- Kontakt:
Treskanje volana pri 80km/h
Do skora mi je auto pri kočenju tresao volan, levo desno. Ispostavilo se, krivi diskovi. Sredio i više se to ne dešava, ali pri brzini od 80-90 oseća se naglašena vibracija na volanu, i kao da auto ide napred nazad.
E sada, ne znam da li je to ležište gume pomereno, pa guma pravi taj problem, da li je kriva felna, da li se pojavilo neko ispupčenje na gumi, ili možda nosač motora, ili nešto sasvim treće?
Auto ide pravo kada pustim volan, doduše nekada se desi da vuče u levo.
Da nema neko ideju? Da li da balansiram gume, centriram trap ili?
Bio sam kod Dragomira, zbog interkulera i velikog servisa ali oni ljudi nemaju gde da ga probaju da bi ovo primetili.
E sada, ne znam da li je to ležište gume pomereno, pa guma pravi taj problem, da li je kriva felna, da li se pojavilo neko ispupčenje na gumi, ili možda nosač motora, ili nešto sasvim treće?
Auto ide pravo kada pustim volan, doduše nekada se desi da vuče u levo.
Da nema neko ideju? Da li da balansiram gume, centriram trap ili?
Bio sam kod Dragomira, zbog interkulera i velikog servisa ali oni ljudi nemaju gde da ga probaju da bi ovo primetili.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21563
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Treskanje volana pri 80km/h
baci točkove na balans mašinu pa vidi da li su balansiranje.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
A pogledaj i trap naravno. Otidji negdje gdje imaju lasersko centriranje trapa pa neka ti prvo podesde zadnji pa prednji trap.
Meni to zvuci kao da imas problem sa balansom ali provjeri pa vidi.
Meni to zvuci kao da imas problem sa balansom ali provjeri pa vidi.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Pandur
- Poruka: 198
- Član foruma od: petak, 5. jul 2013. u 18:14h
meni je na eskortu mk6 isti takav problem resilo lasersko centriranje trapa,nikako nije uspela neka starija masina da mi podesi trap kako treba,samo nova tehnologija 3d centriranje trapa laserima....
-
- Poruka: 104
- Član foruma od: četvrtak, 19. jul 2012. u 15:27h
Kod mene je bilo vibracija samo na određeno brzini 90-110, poslije vibracije prestaju. Balans je sve riješio.
Ljuta mašina - Focus 1,8 Tdci, 85kw 2002.
- wilson
- Kontakt:
Bukvalno se i meni dešava isto. Znači drugari, samo da cepam lasersko centriranje i da javim efekte : ) Hvala na savetima, idem danas da rešim problem.winstonwolf piše:Kod mene je bilo vibracija samo na određeno brzini 90-110, poslije vibracije prestaju. Balans je sve riješio.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Markedjani piše:baci točkove na balans mašinu pa vidi da li su balansiranje.

- montoya
- Poruka: 2143
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
Prvo prekontrolisi pritisak u gumama, onda balansiranje guma, pa ako ostane problam onda gledaj trap...
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
- wilson
- Kontakt:
Ispravi me Totti a to sam hteo da napišem : ) Pritisak deluje kao najlakša stvar za proveriti a nisam se toga ni setio 

-
- Poruka: 104
- Član foruma od: četvrtak, 19. jul 2012. u 15:27h
Tebi će biti dovoljno balansiranje sva četiri točka. Prvo to pa onda poslije, ako balansiranje ne riješi, ostalo.
Ljuta mašina - Focus 1,8 Tdci, 85kw 2002.
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Pitanje koliko klasicno balansiranje može da riješi problem.
http://www.yokohamatire.com/assets/docs ... _12803.pdf
Uradiš balans i misliš da si završio s tim, izađeš na cestu i ponovo problem i onda se dohvatiš mijenjanja drugih stvari. U principu bi svaki vulkanizer morao da provjeri neke stvari na gumi i točku da bi završio posao kako treba.
Žao mi što ovdje u mom kraju nemaju onaj Hunter GSP9700 koji radi dinamičko balansiranje točkova i simulira ponašanje guma na cesti. Imaju najbližu u Zenici pa ako me put nanese tamo probaću i tu varijantu. Kada sam ih zvao rekli su mi da je balansiranje 6 KM po točku za alufeluge. Ovdje nema ispod 7 KM, a ni približno nije tako kvalitetno kao na toj mašini.
http://www.yokohamatire.com/assets/docs ... _12803.pdf
Uradiš balans i misliš da si završio s tim, izađeš na cestu i ponovo problem i onda se dohvatiš mijenjanja drugih stvari. U principu bi svaki vulkanizer morao da provjeri neke stvari na gumi i točku da bi završio posao kako treba.
Žao mi što ovdje u mom kraju nemaju onaj Hunter GSP9700 koji radi dinamičko balansiranje točkova i simulira ponašanje guma na cesti. Imaju najbližu u Zenici pa ako me put nanese tamo probaću i tu varijantu. Kada sam ih zvao rekli su mi da je balansiranje 6 KM po točku za alufeluge. Ovdje nema ispod 7 KM, a ni približno nije tako kvalitetno kao na toj mašini.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
-
- Poruka: 269
- Član foruma od: ponedeljak, 6. feb. 2012. u 12:30h
Imao sam i ja taj problem i resio sam ga tako sto sam otisao kod vulkanizera i on mi je reko da su krive felne sve je lepo ispravio i sad je sve Ok.