Slab akumulator ili nešto drugo?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 77
- Član foruma od: utorak, 19. feb. 2013. u 16:54h
Slab akumulator ili nešto drugo?
Pozdrav kolegama, primetio sam na mom focusu, ako ga ne vozim nekoliko dana i ujutru kad je prvo paljenje, kao da mi se upale svetla dok zavergla (to traje možda pola sekunde) i resetuje mi na bordu potrošnju i ostale parametre. Mislim da je to do akumulatora, ali bih opet voleo da čujem vaše mišljenje. I ako je do akumulatora, smem li da skinem akumulator i da ga dopunim a da ne napravim neki problem na kolima, jer znam da na novijim VW kolima ima neka fora kad se menja akumulator da mora da se mota volan na jednu pa na drugu stranu (tako nešto) da se ne bi nešto zeznulo. Neko mi reče da ću morati da opet kucam kod na radiju, ovo je moj prvi Ford pa ne znam te neke detalje. Inače akumulator je još u garanciji, prethodni vlasnik ga je zamenio, ali je auto slabo vožen od zime dok ga ja nisam kupio ovog leta, pa sumnjam da je to malo zeznulo akumulator.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Re: Slab akumulator ili nešto drugo?
Razlog može da bude akumulator ili pak alternator.Porbaj da ga korektno napuniš, pa ćeš videti da li će se problem ponoviti.Proveri i da li alternator dovoljno puni - odnosno da li daje korektan napon.Ako je to sve uredu, a problem se ponovo javi odnesi akumulator na pregled pošto je pod garancijom.
Po skidanju i ponovnom vraćanju akumulatora moraćeš da ukucaš kod radija - ako ga nemaš moraš izvaditi radio i pročitati mu serijski broj, pa onda se lati foruma i odgovarajuće teme gde će ti već neko na osnovu serijskog broja pronaći kod.Isto tako moraćeš da podesiš i otvaranje prozora, jer se i ta funkcija gubi skidanjem klema.
Po skidanju i ponovnom vraćanju akumulatora moraćeš da ukucaš kod radija - ako ga nemaš moraš izvaditi radio i pročitati mu serijski broj, pa onda se lati foruma i odgovarajuće teme gde će ti već neko na osnovu serijskog broja pronaći kod.Isto tako moraćeš da podesiš i otvaranje prozora, jer se i ta funkcija gubi skidanjem klema.