Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

dva problema (lambda i zapekli sarafi)

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Stivipg
Poruka: 120
Član foruma od: petak, 24. jan. 2014. u 10:37h
Kontakt:

dva problema (lambda i zapekli sarafi)

Poruka od Stivipg » četvrtak, 13. feb. 2014. u 10:55h

evo mene sa jos jednim problemom . U pitanju je Focus 2.0 16v, na dijagnostiku mi izbaca gresku O2 (kod: P0135) heater oxygen sensor on Bank 1.

E sad o cemu se radi , na ovaj auto idu dvije lambde prije i posle katalizatora, katalizator je maknut. Stavio sam distancu na drugu sondu(http://i.ebayimg.com/t/O2-Spacer-Lambda ... g~~_12.JPG) , ali ne znam da li se pali greska prve zato jer nema katalizatora ili je bas crkla prva sonda (pa da je zamijenjim) ?

a drugi problem je vezan za zadnji trap. Pokusao sam da odvijem par sarafa kako bih promijenio selen blokove ali svaki je zapekao i rdja na njega. Prskao sam sa WD40 ali i nije bilo neke pomoci pa sam odustao (iz straha da ne pokidam sarafe pa napravim josh veci problem)

kako resavate ovaj probl.?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: dva problema (lambda i zapekli sarafi)

Poruka od Dragomir » četvrtak, 13. feb. 2014. u 19:45h

Prvu lamda sondu nece prijaviti zbog katalizatora vec zato sto je ne ispravna

Srafovi na zadnjem trapu su prica za sebe.Vecina se ne moze odvrnuti pa ih je potrebno iseci I staviti nove
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 13. feb. 2014. u 22:35h

Шраф је заварен , тј мислим да је матица заварена , а можда су и обе стране . Ја сам их секао брусилицом .
Претходно сам изломио гидору 15

Stivipg
Poruka: 120
Član foruma od: petak, 24. jan. 2014. u 10:37h
Kontakt:

Poruka od Stivipg » petak, 14. feb. 2014. u 09:40h

trebala mi je provjerena info da prva lambda ne javlja gresku zbog katalizatora. ja sam pomislio da mozda je katalizator pravio odredjeni pritisak i odredjeno zadrzavanje gasova na tu prednju sondu , pa sad kad je protok otvoren moze zbog toga javljati gresku.

sto se tice sarafa , znam ovi sto su zavareni ok, ide skidanje sa druge strane (jer ne mogu fabricki biti obje strane zavarene) , no je problem sto su sarafi skroz rdjavi i bojim se da ako im okinem glavu da cu se o jadu zabavit sa onim dijelom sto ostane u sasiju :/

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » petak, 14. feb. 2014. u 14:10h

Пре катализатора је класична ламбда сонда , а после катализатора је сонда која мери учинак катализатора . Та друга сонда може да јави грешку ако се скине катализатор .
Зар није тај ауто ЕУРО 2 ? Тј има само ламбда сонду ?

Шрафови на руквцу су заварене , на страни траверзне нису . Колико ме сећање служи ...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“