Postovani clanovi foruma, molio bi Vas za malo pomoci.
Naime kupio sam automobil marke Ford Focus 2010 1.6 tdci 66kw, medjutim posle predjenih 2500km pocili su da se javljaju cudni zvukovi. Naime na putu prema moru pri naglom ubrzavanj (preticanju) nesto je pocelo pod haubom da huci. Trajalo je nekih 5sek nakon jedno 5km problem se ponovo pojavio, i ponovo je trajao nekih desetak sekundi. Od tada nije bilo problema posto je ostali deo voznje bio po auto putu bez naglih ubrzavanja. Ali kada bi se usporavalo na tempomatu zaculi bi se tupi udarci.
Kada sam stigao na zeljenu destinaciju primetio sam cudne zvukove pri malim brojem obrtaja (krckanja) u bilo kojoj brzini. Naime pri didavanju i pustanju gasa u malom broju obrtaja culi bi se udarci.
Iskreno, koliko se ja razumem (nesto malo) mislim da nije plivajuci zamajac posto imam drugog focusa kome je plivajuci pri kraju.
Unapred zahvaljujem na pomoci oko resavanja problema...
Problem sa Focusom 1.6tdci 66
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: petak, 15. avg. 2014. u 18:32h
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Re: Problem sa Focusom 1.6tdci 66
Nisi baš lepo objasnio to hučanje pri ubrzanju, mogao bi da lociraš odakle dolazi taj zvuk, npr. ti slušaj pod haubom a neko da dodaje gas. Onda ti udarci kad dodaješ i puštaš gas isto probaj da ih lociraš, pritiskaj kvačilo da se vidi jel možda i do menjača, zamajca... Nabolje bi bilo kada bi snimio i postavio da se vidi i čuje.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: petak, 15. avg. 2014. u 18:32h
Probao sam telefonom snimiti te udarce ali bezuspesno jer se cuju samo u toku voznje. Ajd da probam malcice da pojasnim situaciju bolje. Recimo vozim konstantno 80kmh i onda na tempomatu smanjim na 78kmh kada pustim taster za usporavanje na tempomatu, zacuje se tupi udarac, ili kada vozim na gasu konstantnom brzinom i pustim gas i ponovo dodam zacuje se udarac. Pokusavao sam da lociram ali bezuspesno ali mislim da dolazi sa vozaceve strane negde ispred. Nisam tacno mogao da utvrdim.
U vezi hucanja odjednom je pocelo nesto da huci kada sam posao u preticanje. Znaci pod punim gasom preticanje u cetvrtoj i prilikom saltanja u petu brzinu. Nakon toga se smirilo i ponovo pocelo nakon pet km ali ovog puta sam drzao konstantnu brzinu. Od tada nisam primetio hucanje s tim sto sam voznju nastavio po autoputu bez ubrzavanja i usporavanja.
U vezi hucanja odjednom je pocelo nesto da huci kada sam posao u preticanje. Znaci pod punim gasom preticanje u cetvrtoj i prilikom saltanja u petu brzinu. Nakon toga se smirilo i ponovo pocelo nakon pet km ali ovog puta sam drzao konstantnu brzinu. Od tada nisam primetio hucanje s tim sto sam voznju nastavio po autoputu bez ubrzavanja i usporavanja.
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Ti udarci kad oduzimaš i dodaješ gas u vožnji možda idu od nosača motora, a to hučanje da nije zvuk šištanja vazduha?
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /