Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo MK3 2.0 TDDI dijagnosticke greske

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Budimir
Poruka: 43
Član foruma od: sreda, 28. avg. 2013. u 22:23h

Mondeo MK3 2.0 TDDI dijagnosticke greske

Poruka od Budimir » nedelja, 26. okt. 2014. u 19:02h

Zdravo svima,

Naime radi se o tome da mi se od jedno pre mesec dana nesto desava sa ljubimcem. Pali mi lampicu grejaca u toku voznje i nece da primi gas u tom momentu. Ugasim-upalim sve ok i teraj dalje dok se opet ne desi. E posto sam se nacitao sta sve moze biti pozovem druga koji ima ford dijagnostiku i ujedno da zatvorimo EGR ventil. Odradimo ventil i prikacimo ga na dijagnostiku kad kad ono par greskica i to ovim redom:

1. P1576 Pedal position: Not available
2. P1343 Pedal Demand Sensor B Circuit: Range/Performance
3. P1344 Pedal Demand Sensor C Circuit: Range/Performance
4. P1631 Engine control unit main relay

I druga greska na modulu EATC - Klimatizacija

1. B1242 Air Flow Recirculation Door Driver Circuit: Failure

Dobra stvar je sto je po ovome izgleda u pitanju senzor pedale gasa a ne neki ozbiljniji problem. Greske smo resetovali pa videcemo za dalje.

E sada zamolio bih nekoga ko se malo bolje razume u sve ovo ili ima Auto Data program da mi malo pojasni sta sve treba da odradim, koliko je to ozbiljno, koliko novca i sta je ovo sa klimom. Koliko kosta taj senzor pedale gasa i jel komplikovana zamena?

Unapred zahvalan! :beer:

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“