Focus, klima se stalno pali-gasi
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 83
- Član foruma od: nedelja, 5. dec. 2010. u 14:35h
Focus, klima se stalno pali-gasi
Pozdrav! nije me bilo dugo na forumu al to ne znači da mi se na mom Fokiju nisu stalno neka čuda dešavala ali ova najnoviji kuršlus mi stvarno ide na živce. Evo ovak je počelo... ujutro krenem na posal, upalim klimu da mi odmagli staklo, malo pričekam i krenem, i nakon nekog vremena skužim da se staklo odmagljuje jako sporo koda klima ne radi, pikam po gumbu stvarno ne radi. Mislim si možda je vani prehladno (oko -5). Idem doma i primjetim da mi se sad klima stalno pali-gasi, ostavim ga u leru i izađem van da budem sigurniji kad ono stvarno, kompresor 5 sek. radi pa 5 sek. ne radi i tak stalno. Probam okretat prekidač puhanja (to radim ručno dole kod nogu jer ne radi) ali sve je isto bez obzira na položaj puhanja. Nazovem električara veli on ovako: "Hm, odi k majstoru koji puni klime nek ti ju ispita pa ak ne nađe kvar dođi k meni." Nazovem tog majstora on pak veli da će možda morat punit klimu, koju između ostalog i treba mapunit, pa će onda vidjet al meni se sad baš i ne plaća 300-400 kn za punjenje a da mi ne nađe kvar pa će mi onda još i strujić uzet neku lovu i eto ti ga na. Ak netko ima neku ideju bit ću mu zahvalan za savjet. I da, još nešta, pitam stujića jel ja slobodno u međuvremenu izvadim relej da se kompresor bezveze ne pali on veli možeš. Povadi sve osigurače i releje od klime i gle čuda-kompresor radi i dalje tako da sam izvadio đek sa kompresora. Ispričavam se na podužem postu al moro sam vam sve opisat. Imam još nekih kvarova al o njima poslije! Focus 2002.Tdci
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
Re: Focus, klima se stalno pali-gasi
Klima i radi tako što se kompresor povremeno pali, odnosno gasi (kada nabije pritisak), ali to se ne dešava baš na svakih 5 sekundi, nego bi ipak trebalo da ti intervali traju malo duže... Kod mene je proklizavala remenica, odnosno lamela kompresora klime, ali su simptomi bili drugačiji, u početku bi radila normalno, a kada se zagreje, nije htela da ukopča. Možda tebe zeza ta elektro-instalacija za klimu, a možda imaš previše freona, pa brzo nabije preveliki pritisak. To će klimadžija svakako da utvrdi kada priključi manometre.
-
- Poruka: 83
- Član foruma od: nedelja, 5. dec. 2010. u 14:35h
Da, znam za lamelu, već sam imo kvar na njoj. A ništa teram kod majstora pa nek radi, valjda neće i gaće da mi skine
- bane1967
- Poruka: 346
- Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h
-
- Trovač foruma!
- Poruka: 1399
- Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h
Trebas dotankati klimu al pazi da negdje ne curi, dobro provjeri hladnjak, meni je prosle zime propisao
Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk
Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk