Focus mk1 tddi vuce u stranu
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 69
- Član foruma od: ponedeljak, 3. avg. 2015. u 22:44h
Focus mk1 tddi vuce u stranu
Upravo sam zavrsio voznju od nekih 20-30km i primetim da mi auto vuce malo u desno, znaci volan vrlo malo ide u desnu stranu. Jel zna neko sta bi moglo da bude i sta da proverim? Prvo sam mislio da umisljam, jer je put malo nagnut na desnu stranu zbog kise da se sliva, medjutim i na ravnom deluje da vuce blago. Osetim da se volan okrece na desno i auto vrlo malo ide u desno. Inace nisam merio pritisak u gumama predjim, to cu sutra, ali me zanima sta bih jos trebao da pogledam.
Ford Focus 1.8 TDDi MK1
- mbole
- Poruka: 15005
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Focus mk1 tddi vuce u stranu
Gume, reglaza trapa, a trapadzija ce ti reci ako imas nekog problema sa silen blokovima i slicnim.
Djak pesak 

- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Притисак у гумама прво . Ако је једна испумпана , вуче у ту страну .
Неравномерна поједеност гума је други разлог , трећи је различити нагиб точкова . И на крају правац задњих точкова .
Ја типујем у ритисак на гумама . Ако је није до тога , можеш да 0.2 бара да напумпаш више једну гуму од друге да то компензујеш .
Код мене ауто вуче благо у десно због кривог левог амортизера , и нагиби су -1 и -2.3 . Лева гума 2.1 бар десна 2.3 и вучење у страну се не осећа .
Надам се да је до амортизера , када променим видећу да ли је то .
Неравномерна поједеност гума је други разлог , трећи је различити нагиб точкова . И на крају правац задњих точкова .
Ја типујем у ритисак на гумама . Ако је није до тога , можеш да 0.2 бара да напумпаш више једну гуму од друге да то компензујеш .
Код мене ауто вуче благо у десно због кривог левог амортизера , и нагиби су -1 и -2.3 . Лева гума 2.1 бар десна 2.3 и вучење у страну се не осећа .
Надам се да је до амортизера , када променим видећу да ли је то .
-
- Poruka: 69
- Član foruma od: ponedeljak, 3. avg. 2015. u 22:44h
Prvo sto sam pomislio je pritisak u gumama, ali rekoh da pitam iskusnije. Moram to danas proveriti.
Ford Focus 1.8 TDDi MK1