Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nesvakidasnji kvar amortizera

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Nesvakidasnji kvar amortizera

Poruka od shakalkv » subota, 22. avg. 2015. u 18:55h

Izgleda da mog focusa spopadaju sve neki misticni kvarovi :)

Danas vozim od kuce 35km magistralom, put super kvaliteta, parkiram auto, nakon dva sata ponovo krenem i pocne nesto da mi lupkda pozadi. Gepek pun nekih stvarcica i u prvi mah pomislim da lete po gepeku i lupaju. Nakon 3-4 km pocinje da lupa sve jace i jace. Stanem otvorim gepek, ispomeram stvari i imam sta da vidim. Zadnji desni amortizer mi iskocio u gepek, iskocio sa sve onom gumom, srafom, probio tepih i udara u plastiku. Odem u najblizi servis, covek skine i utvrdi da je ona sipka amortizera, na kojoj se nalazi osigurac iskocila iz onog metalnog dela koji je drzi i prosla u gepek. Sredi on to meni i ja mu kazem da mi proveri levi, na levom spao taj oigurac (metalna zica u zlebu) i on krenuo u gepek... Covek u cudu, kaze nikada nije cuo da se nekome to desilo. Amortizeri su Monroe, kupljeni u euroautu pre malo vise od godinu dana.

Zanima me, sta da radim, da li je to do amortizera ili je pak nestrucna ugradnja? Strah me da se kvar ne ponovi.

Na slici se vidi rupa koju je napravio amortizer i gde je udario u plastiku.

Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Re: Nesvakidasnji kvar amortizera

Poruka od 911s [SK] » subota, 22. avg. 2015. u 20:28h

Poznato je da najjeftiniji dleovi imaju najbolji kvalitet, pa još kad su na akciji da se daju i džabe...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

shakalkv

Poruka od shakalkv » subota, 22. avg. 2015. u 20:33h

Placeni su posteno, 8,000 din za oba monroa. Toliko je bila i kayaba.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21583
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 22. avg. 2015. u 20:42h

Gde si ugradio te amortizere ?
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

dule0911

 
Poruka: 13650
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 22. avg. 2015. u 21:05h

Krsticu polako, nema potrebe za negativizmom, nije monroe najjeftiniji amortizer. ;) Plus ako nemamo konstruktivan komentar bolje da se suzdrzimo od komentarisanja ako ce imati takvu notu :)
Fiesta!!

shakalkv

Poruka od shakalkv » subota, 22. avg. 2015. u 22:18h

Ugradio sam kod majstora kod koga odrzavam auto. Covek ima staz od 20 godina. E sad ovaj danasnji majstor mi rece da je najverovatnije pogresno okrenu onu plocicu koja drzi amortizer, tj koja naleze na osigurac... to je sada okrenuo i nadam se da ce biti ok.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 24. avg. 2015. u 23:16h

@Dule

Mislim da sam, uzevši u obzir sve okolnosti dokazanog kvaliteta i pouzdanosti Monroe amortizera u odnosu na cenu i opšte poznata iskustva sa drugim skupljim markama, dao sasvim adekvatan komentar kao odgovor na prvi deo pitanja
Zanima me, sta da radim, da li je to do amortizera ili je pak nestrucna ugradnja?
Na drugi deo je čovek sam dao odgovor:
shakalkv piše:Ugradio sam kod majstora kod koga odrzavam auto. Covek ima staz od 20 godina.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“