Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Bosh pumpa

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Marijana
Poruka: 4
Član foruma od: nedelja, 8. mar. 2015. u 14:50h

Bosh pumpa

Poruka od Marijana » ponedeljak, 24. avg. 2015. u 19:58h

Pozdrav svima
Vozim auto ford fokus karavan TDDI 1.8 2001. god.
u martu mesecu ove godine mi je crkla bosh pumpa tj elektronika u istoj, reparacija je radjena u fordovom ovlascenom servisu, da bi se posle 2 meseca mozda i manje ponovo isto dogodilo.Oni je poprave pumpa radi 2 meseca i ponovo isto i tako cetiri puta do sada.Ne mogu da otkriju uzrok zasto elektronika crkava kontantno i vise nece da mi popravljaju auto.Stvarno sam u problemu, ne znam sta da radim ni kom majstoru da se obratim jer sam do sada dosta novca dala i ponovo sam na pocetku?

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Re: Bosh pumpa

Poruka od Rankofocus » ponedeljak, 24. avg. 2015. u 21:38h

Elektronika crkava upravo zbog pohabanog ventila u pumpi ...ili nekih drugih necistoca koje upadaju u isti !
-znaci pumpa treba da se skine i uradi reparacija mehanike i stavi NOVA elektronika !
Takoder moze biti ako je neko nesto cackao po softveru nestrucno pa je smanjijo frkvenciju pwm-a

Marijana

Poruka od Marijana » utorak, 25. avg. 2015. u 10:25h

Kom majstoru sad da se obratim auto elektricaru ili bosisti?!!

mijat1980
Poruka: 82
Član foruma od: subota, 10. jan. 2015. u 22:11h

Poruka od mijat1980 » utorak, 25. avg. 2015. u 12:49h

Ja sam imao isti problem doduse zamenio sam celu pumpu kupio polovnu kod Sime u Cacku posto mi je bilo mnogo da dajem 500 evra za celu reparaciju. Inace medju bojim bosistima su ti Vilenic iz N.Sada i Zeravica iz Miloseva cena ti je oko 500 evra i za to mislim da imas garanciju oko godinu dana.Posto vidim da si iz Nisa ima i neki servis u Stopanji kod Krusevca, kazu da su dobri.

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 25. avg. 2015. u 13:33h

Javi se servisu Vuk 0642104519,ali od 1.9. jer je glavni majstor na odmoru. Mora pumpa da se skine i izvrsi reparacija ili da se stavi druga polovna koja je macka u dzaku. Ja imam dobrih iskustva sa pumpom sa servisom Vilic iz N.Sada.
A servis Vuk je odlican servis u Nisu,dobri i posteni majstori.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21583
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 25. avg. 2015. u 15:15h

Rankofocus piše:Elektronika crkava upravo zbog pohabanog ventila u pumpi ...ili nekih drugih necistoca koje upadaju u isti !
-znaci pumpa treba da se skine i uradi reparacija mehanike i stavi NOVA elektronika !
Takoder moze biti ako je neko nesto cackao po softveru nestrucno pa je smanjijo frkvenciju pwm-a
Tipujem na ovo da je problem.

U prevodu kao što gospoda iznad kažu... uraditi mehaničku reparaciju pumpe i staviti drugu elektroniku.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 25. avg. 2015. u 15:32h

I uvek imati dovoljnu kolicinu goriva u rezervoaru,min 1/4
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

Rankofocus

Poruka od Rankofocus » sreda, 26. avg. 2015. u 10:33h

To sa gorivom mislim da nije povezano,. vazno je samo da naspes gorivo da ne povuce vazduh, rotacione pumpe ne trpe vazduh tehnicki je izvedena da se podmazuje gorivom !

Elektroniku i ventil obavezno stavi novo ! ako se radi reparacija. (nova elektronika ima poboljsane karakkteristike u odnosu na staru otvarao sam obe pa znam)

Marijana

Poruka od Marijana » četvrtak, 27. avg. 2015. u 10:29h

Goriva uvek ima doboljno, nikad ne ostavljam na rezervi.Reparacija bos pumpe je vec radjena u martu mesecu :( .Namestili su mi novu elektroniku i auto radi ali su otkrili da alternator ne dopunjuje dovoljno struje.Da li to moze da bude uzrok crkavanja elektronike oni tvrde da je mozda to uzrok ?

Rankofocus

Poruka od Rankofocus » četvrtak, 27. avg. 2015. u 14:10h

Ne !

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“