Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo 2.0 tdci 2002. rotor pumpe

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Kimi Raikkonen
Poruka: 6
Član foruma od: subota, 5. apr. 2014. u 21:36h

Mondeo 2.0 tdci 2002. rotor pumpe

Poruka od Kimi Raikkonen » četvrtak, 10. sep. 2015. u 13:43h

Imam vec duze vreme problem sa greskom P0251 koju mi je Gagi ocitao odavno, a desavalo se to da auto izgubi snagu, tj. udje u safe mod pri obrtajima izmedju 2500 i 3000, upali se lampica grejaca i to uglavnom kad se zagreje tokom voznje i pri naglom ubrzavanju. Ponekad se desavalo i da se ugasi nakon ulaska u safe. Vec je bilo slicnih iskustava kod dr. clanova. U poslednje vreme je auto poceo da stuca i da izbacuje taman dim. Raspitivao sam se za polovne dizne, pumpu...znaju to i neko članovi :/ Odem kod Dmitrovica (kako me Gagi posavetovao), ali su trebali ljudi da idu na odmor i da ne bi pogorsao situaciju cekanjem i svakodnevnom voznjom jer autom svakodnevno vozim robu, ja se odlucim za Iliju Burina (u opciji je bio i Jancic, a svi su mi podjednako udaljeni gledano iz IN). Odvezem auto i sutradan mi javi majstor Ilija da su zamenili filter goriva (što pametni vlasnik nije odradio poslednjih 10k km :doh: ), da je prestalo stucanje i dimljenje, ali greska postoji, pa ispituju i gledaju da ne rasturaju dizne i pumpu ako ne mora. Posle dva dana mi majstor javi da je problem u rotoru pumpe i da ce me to kostati 400 e. Kontam da je bilo korektno sa njegove strane što nije odmah "konstatovao" kvar dizni, pumpe...što bi bilo 700, 800...a mogao je, a sad bi voleo da mi neko kaze da li je ta zamena rotora pumpe skupa i sta mislite da li je to resenje za ovu gresku. Pitao sam ga za dizne, kaze da su ispitali prelive i da su ok i da dizne ne treba dirati za sada.
Kakav ti je Ford takav ti je život

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Mondeo 2.0 tdci 2002. rotor pumpe

Poruka od milan_gt » četvrtak, 10. sep. 2015. u 13:48h

To je osovina pumpe, ona kosta 120-30€, vrv ti menja i one valjcice i lagere i dihtunge..tj komplet remont za 400€

Kimi Raikkonen

Poruka od Kimi Raikkonen » četvrtak, 10. sep. 2015. u 14:22h

Da, vrv što ti kažeš...ali ko će ga znati, kad pogledaš realno majstor za neke kvarove može da ti kaže šta hoće, možeš samo da budeš :woohoo: da ti je korektno uradio. Što se tiče cene ne znam da li mi je pametnije da gledam polovno, ali ako kažeš da je remont realno 400 ne znam da li isplati loviti u mutnom za neku razliku u ceni. Pre ovoga sam planirao i da prodam auto jer mogu da uvezem malo novijeg na inv. dozvolu preko sestre, ali nisam hteo da uvaljujem nekom auto dok to ne sredim (mada su ga meni uvalili thumbsdownh )

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2787
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » četvrtak, 10. sep. 2015. u 18:33h

Svaka polovna je mačka u džaku.Remontuješ ovu pod uslovom da je majstor iole korektan pa si miran, a i kad ga prodaješ pokažeš kupcu dokaz da je pumpa remontovana.
Slika Slika

popovicvl
Poruka: 5671
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » petak, 11. sep. 2015. u 13:46h

Remont je najbolja varijanta za duze vreme.

Kimi Raikkonen

Poruka od Kimi Raikkonen » subota, 12. sep. 2015. u 22:25h

Pumpa uradjena, pored nje bilo je naprslo i jedno crevo na turbini koje je zamenjeno, mada sam kasnije primetio da
siroko crevo koje vodi do turbine nije dobro stegnuto. Auto je opet onaj stari, nadam se da necu morati opet da se javljam po ovom pitanju i da ce proci bez vecihp reklamacija, a za ovo labavo crevo cu da ih zovem. Ne znam koliko mogu da guram sa ovom pumpom i da li mogu dizne da potraju koliko i pumpa...najgore je to sto je auto iz uvoza i ne znam mu ni mamu ni tatu. ko zna da li je tu i sta radjeno do sada.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“