Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Hauba nece da se otvori.

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Hauba nece da se otvori.

Poruka od shakalkv » utorak, 29. sep. 2015. u 21:26h

Resim jedan problem a pojavi se drugi. Danas da otvorim haubu, kad ona nece. Radi se o focusu mk1.5 2003 godiste. Pre se bez problema otvaralo standardnim postupkom, kljuc u levo ona se podigne malo, okrenem u desno i oslobodim je za podizanje. Danas medjutim kljuc nece ni da mrdne u bravici. Drugi kljuc, rezervni moze malo da se okrene u levo i pruza veliki otpor, u desno ide vrlo malo. Pokusavao sam da pritisnem haubu ali nista. Ne znam da li je do bravice, ili je majstor nesto zeznuo kada je zatvarao haubu.

Elem, molim za pomoc, kako da otvorim haubu?

dejan_BL
Poruka: 292
Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h

Re: Hauba nece da se otvori.

Poruka od dejan_BL » sreda, 30. sep. 2015. u 00:53h

Да ли ти је мајстор дирао маску и браник?
Мени се слично нешто десило када је лимар скинуо па вратио браник и маску, дигао мало браник јер је олабавио самим тиме је и маску мало подигао, и онда сам морао "под углом" да откључавам хаубу, и то јако тешко; све док ме неко није закачио поново по бранику, па вратио све како је и било
Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 30. sep. 2015. u 04:00h

Ili je neki "egipcanin" bezuspesno pokusao da tvoj akumulator pretvori u sekundarnu sirovinu, pa sjebao bravu.
Djak pesak :)

shakalkv
Poruka: 878
Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h

Poruka od shakalkv » sreda, 30. sep. 2015. u 16:19h

Naprskao jutros wd 40. I nije htelo. Odem kod kljucara. Covek ubaci kljuc i otvori. Xexe. Kaze da je za to vreme wd40 delovao i da je verovatno brava zaprljana. Doduse rece mi da su i kljucevi dobro izlizani.

djuk1c
Poruka: 4
Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2015. u 06:51h

Poruka od djuk1c » četvrtak, 1. okt. 2015. u 10:11h

Inace imam isti problem, resices tako sto pri otkljucavanju gurnes kljuc "dublje" i onda okrenes levo pa desno. Problem je u plastici oko bravice, ne dozvoljava kljucu da pridje dovoljno...
8) :ford2: 8)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“