Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus 1.8 tddi - gasi se na hladnom startu

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Mali 78
Poruka: 6
Član foruma od: subota, 3. okt. 2015. u 07:12h

Focus 1.8 tddi - gasi se na hladnom startu

Poruka od Mali 78 » subota, 3. okt. 2015. u 07:35h

Od skoro sam vlasnik ford focusa1.8 tddi i mam problem u samom startu. Desava mi se da auto a pogotovo ujutru upali i odmah se ugasi to se desi dva tri puta i onda upali i radi sve normalno. Interesuje me oma li neko problem slican meni i o cemu se radi. Pre paljenja ispostujem grejac i sve lampice se ugase. Evo bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne.

bane1967
Poruka: 346
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 10:43h

Re: Focus 1.8 tddi - gasi se na hladnom startu

Poruka od bane1967 » nedelja, 4. okt. 2015. u 09:08h

Mislim da imaš problem sa dovodom goriva, odnosno sa vazduhom u tom sistemu...negde nešto ne dihtuje dobro (obično kod filtera goriva), pa se nafta vraća u rezervoar posle dužeg stajanja. Može da bude problem i u nepovratnom ventilu na boš-pumpi...Nažalost, fokus nema providna creva za dovod goriva, pa taj "vazuh" u njemu (mehurići) ne može da se vidi :)

Mali 78
Poruka: 6
Član foruma od: subota, 3. okt. 2015. u 07:12h

Re: Focus 1.8 tddi - gasi se na hladnom startu

Poruka od Mali 78 » nedelja, 4. okt. 2015. u 14:37h

Ok videcu inace sad treba da menjam filter goriva ali istina je kao da zafali goriva za dalji rad

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“