Poruka
od mbole » sreda, 22. jun 2016. u 22:36h
PUG je generalno gledano udobniji, da kazem "meksi", osim ako u limuzini sedis pozadi. E tu vec imas prilicnih problema sa udobnoscu. Liniju su mu lepo izveli, ali su zbog dizajna razvukli zadnje staklo, tako da onome ko sedi pozadi em sunce bije u teme, em on ako nije metar i zelja da poraste, bije glavom u to isto staklo.
Estetika je na strani 407-ice, mada i to je stvar ukusa, al deluje nekako rastegnutije, ima mekse linije...
Isti motor se ponasa drugacije, opet "mekse". Nije to da recimo sporije ubrzava ali to radi sasvim drugacije, nekako ravnomerno, nema osecaja da te gurnulo sediste napred... tesko je opisati.
Ford je tvrdji (za moj ukus cak i malo pretvrd, al ja volim udobnost tako da nisam neki reper), ostriji, nekako su sve komande direktnije... meni se i pored manje udobnosti vise svidja za voznju upravo zato sto imam bolji osecaj sta se sa autom desava.
Kvalitet izrade je slican kod oba, uostalom spadaju u istu klasu, svaki ima svoje boljke i redovne mane, ali nista drasticno.
Ford deluje "teze", "cvrsce", ne znam kako to da opisem. Nekako kad npr gurnes vrata, vise imas utisak da je to nesto stabilno i cvrsto nego na PUG-u (sto ne znaci da su njegova lagana i da se uvijaju, al jednostavno takav je meni utisak).
Sve u svemu, licno bih pre uzeo mondea (iako radim za PUG).
Djak pesak