xr3i k-glava
Moderator: Dragomir
- schnell
- Poruka: 22
- Član foruma od: petak, 20. mar. 2015. u 19:47h
xr3i k-glava
ljudi, imam definitivno problem
motor mi je radio na gasu , kao i na benzinu. Crkane mi pumpa za gorivo, ja kupim novu, u prodavnici , posle nekih evo 20 ak dana , kad nece da radi na benzin
Gorivo dolazi do k glave, ima solidno jak pritisak, ali iz glave ne izlazi. sta bi moglo da bude? I da li da rasturam kglavu , mozda je zacepljena, mada ima filter goriva ipred .
motor mi je radio na gasu , kao i na benzinu. Crkane mi pumpa za gorivo, ja kupim novu, u prodavnici , posle nekih evo 20 ak dana , kad nece da radi na benzin
Gorivo dolazi do k glave, ima solidno jak pritisak, ali iz glave ne izlazi. sta bi moglo da bude? I da li da rasturam kglavu , mozda je zacepljena, mada ima filter goriva ipred .
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: xr3i k-glava
izmeri pritisak koji daje ta pumpa, treba da daje 6 bar.
Sent from my Mi 4i using Tapatalk
Sent from my Mi 4i using Tapatalk

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- schnell
pumpa je nova, iz prodavnice, 5 bara, covek kaze da je bas za xr3i
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
ne čačkaj k-glavu samo je podesi kod nekog mehaničara koji ima analizator gasova. I ja sam morao da štelujem kglavu kad sam menjao pumpu,mada sam ja stavio orginal polovnu pumpu
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21582
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Šta Nešo da podesi kad nema goriva na diznama?
Ja bih ispitao pritisak svakako... iako je nova pumpa.
Ja bih ispitao pritisak svakako... iako je nova pumpa.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Iskustvo od pre neki dan sa K glavom: sa osetno slabijom pumpom ima goriva goriva na diznama, motor se nakašlje na svakom verglanju, na trenutak i upali.
Po knjigama pritisak deklarisan pumpe je 5.5 bara, ne manji od 5.3, ne veći od 5.8. Same dizne se otvaraju negde izmedju 2.4 i 4 bara, što pokazuje da će davati znake života i sa pumpom pritiska u tom rangu.
Po knjigama pritisak deklarisan pumpe je 5.5 bara, ne manji od 5.3, ne veći od 5.8. Same dizne se otvaraju negde izmedju 2.4 i 4 bara, što pokazuje da će davati znake života i sa pumpom pritiska u tom rangu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
To sto je nova, ne znaci i da je ispravnaschnell piše:pumpa je nova, iz prodavnice, 5 bara, covek kaze da je bas za xr3i
Sent from my HUAWEI SCL-L01 using Tapatalk
Djak pesak 

- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Proveri jel se metalni disk(protokomer)krece bez otpora,vrati sve,zategni,dok se vergla okrece se onaj sraf u sredini za podesavanje(inbus). Ne moze da izlazi gorivo iz kglave dok protokomer ne krene navise(vakum motora ga podize),koliko se secam davno bese
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- schnell
protokolmer radi, ostalo nista
pumpa iz rezervara jedva vuce, iako je nova, dok iz kante vuce perfektno. Iz rezervara 0 bara, iz kante nabija preko 7. onda otvarao sam k glavu, ona je ok, ili je bar bila. Sutra cu da probak da dovedem pritisak do glave, da vidim u cemu je problem. Kao da ne moze iz rezervara da povuce dobro gorivo.
pumpa iz rezervara jedva vuce, iako je nova, dok iz kante vuce perfektno. Iz rezervara 0 bara, iz kante nabija preko 7. onda otvarao sam k glavu, ona je ok, ili je bar bila. Sutra cu da probak da dovedem pritisak do glave, da vidim u cemu je problem. Kao da ne moze iz rezervara da povuce dobro gorivo.
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
A sto si otvarao glavu, kad si video da pumpa iz rezervoara ne daje dobar pritisak?
Pravis problem tamo gde ga nije bilo.
Ako iz kante radi, iz rezervoara ne radi, problem je ocigledno negde na relaciji rezervoar - pumpa.
Pravis problem tamo gde ga nije bilo.
Ako iz kante radi, iz rezervoara ne radi, problem je ocigledno negde na relaciji rezervoar - pumpa.
Djak pesak 

- schnell
zato sto sam kasno izmerio pritisak na pumpi. mislio sam da je glava mozda zacepila. sutra menjam rezervoar, sumljam da cev koja vuce gorivo, da je negde trula , i da vuce fals vazduh