Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk3 2.0 PETROL

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Molder1974
Poruka: 59
Član foruma od: četvrtak, 1. dec. 2016. u 21:03h

Mondeo mk3 2.0 PETROL

Poruka od Molder1974 » utorak, 20. dec. 2016. u 19:06h

Poz,rekoh da pitam posto ne poznajem dovoljno auto...skoro ga kupio uradio mali i dobar deo velikog servisa(osim pupmpe za vodu),nove svecice i kablovi,dihtung poklopca motora,nov akumulator,nov nosac menjaca...elem,kod naglog dodavanja gasa i oduzimanja istog kao i pri brzom otpustanju k
vacila cuje se neko karakteristicno kliktanje i puckanje,vec pocinje da me izludjuje...mislio sam da je zamajac gotov,ali u servisu mi rekli da ima lufta u diferencijalu i da je to normalno :lele: meni nije,ako vec ulazem pare u njega hocu da radi kako treba i da budem siguran da nece stati nigde...neki kazu imas lufta u poluosovini,e sad nije mi jasno sta tu treba da se menja i koliko kosta? :wtf: :'(
hvala unapred :)
Najbolji auto je novi FORD :ford:

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Mondeo mk3 2.0 PETROL

Poruka od van » utorak, 20. dec. 2016. u 19:40h

Не знам које је годиште мондео , али ја бих прво уложио паре у клапне у исисној грани . Луфт у мењачу неће те оставити крај пута али ако мотор усиса клапне , дефинитивно хоће .

Molder1974

Poruka od Molder1974 » utorak, 20. dec. 2016. u 21:29h

Mondeo je 2006 godiste,znaci zadnja trojka a negde sam procitao da su posle 2003 godine taj problem resili jer su stavili nove od drugog materijala...na servisu su mi takodje skinuli i detaljno ocistili klapne gasa i otad ima dosta nizu potrosnju...ali ovo puckanje i klaptanje uz neku meni ne bas normalnu buku preko 3000 obrtaja(neko zavijajuce brundanje,to je vec oko 100km na sat) mi je nerazumljivo potpuno,on to ne bi trebao da oseti,kako li ce tek da ide 160km(fokus to nije osecao a imao samo 100ks)...

duratecHE
Poruka: 4277
Član foruma od: petak, 5. sep. 2014. u 12:31h
Kontakt:

Poruka od duratecHE » utorak, 20. dec. 2016. u 23:21h

Klqpne su ok kod restyle

Послато са LG-K420 уз помоћ Тапатока

van
VIP
Poruka: 9046
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » utorak, 20. dec. 2016. u 23:40h

Нисам знао које је годиште па сам превентивно написао .
Погледај носач мотора , да није он отишао па преноси вибрације на каросерију . Манифестује се као брундање и фине вибрације , и претерано мрдање мотора прикретању

Molder1974

Poruka od Molder1974 » sreda, 21. dec. 2016. u 12:35h

ok,hvala,ovaj donji od menjaca sam promenio i smanjio je dosta vibracije,ali jos uvek ih ima malo...on bese ima jos dva nosaca motora?njih cu lako da promenim,samo da nije nesto sa poluosovinom ili diferencijalom,tu popravka nema a da ga vozim sa tim brundanjem i kliktanjem nema sansi...

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“