Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Mondeo MK3 1,8 benzin-gas 81kw - check engine sija stalno

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Robert Bach
Poruka: 2
Član foruma od: nedelja, 17. sep. 2017. u 19:24h

Ford Mondeo MK3 1,8 benzin-gas 81kw - check engine sija stalno

Poruka od Robert Bach » utorak, 19. sep. 2017. u 21:49h

Pozdrav! Moj auto ima milion kvarova,ali ce se sve srediti i dovesti u normalu (kad tad!)Moje prvo pianje ce biti u vezi motora.Auto je stigao kod mene nakon voznje od 7 sati.Sve je bilo ok sa motorom. Onda ga je gospodja, koja ga je dovezla,htela da cujem kako motor ima lep zvuk.Uzela je da turira i upalila se lampica motora.Nije mu se povecala temperatura.Nije izgubio na snazi ,ali lampica gori non stop.Ona je odmah zvala jednog Svapskog majstora koji je onako sa visine rekao da je otisao motor i da ce popravka kostati 900 E.Pa moj auto sa ispravnim motorom ne vredi 600!!!!Ako i treba da dam tolike pare,otici cu u Srbiju pa cu pare ostaviti nasim majstorima.Ali ,kako otici u Srbiju sa tim motorom?Lampica ne blinka,ulje ne gubim a ni motor nije izgubio na snazi.Dim je normalne boje.Da li moguce da ima neki manji kvar ili je stvarno crkao motor (ili izgubio kompresiju).Motor je benzin - gas

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21579
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Ford Mondeo MK3 1,8 benzin-gas 81kw - check engine sija stalno

Poruka od Markedjani » utorak, 19. sep. 2017. u 21:53h

oteraš auto na dijagnostiku i proveriš zašto je upaljen check engine.

Ovako možemo samo da bajamo u pasulj... pošto ima cirka skoro 1000 kodova zbog čega bi mogao da upali check engine lampicu.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“