Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

C-Max 2007. 1.6 tdci gašenje na 3000 obrtaja

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
markoobradovic1
Poruka: 2
Član foruma od: četvrtak, 21. sep. 2017. u 00:48h

C-Max 2007. 1.6 tdci gašenje na 3000 obrtaja

Poruka od markoobradovic1 » četvrtak, 21. sep. 2017. u 01:48h

Kupio sam auto pre godinu i malko jače. Nisam imao nekih vecih problema osim da sam primetio dva puta da mi se auto ugasio u toku vožnje, tačnije pokušaja preticanja. Tada nisam obraćao pažnju na brzinu ni obrtaje. U medjuvremenu sam odradio dva mala i jedan veliki servis, kao i zamenio podloske na diznama jer se na ledu čuo motor nešto čudno i pri kretanju je gubio snagu i gasio se. Po objašnjenju majstora jedna dizna se olabavila zbog te loše podloske i to je tada pravilo problem. Posle zamene podloski nisam imao problema. Nedavno sam imao put za Poljsku i nazad, a zatim ubrzo i put za Grčku i nazad. Pri povratku iz Grcke sam pokušao da obidjem neke kamione i auto je na oko 3000 obrtaja trznuo neznatno dva puta i posle toga mi je noga na gasu jednostavnu propala i auto nije primao gas. Posle par sec se popalile lampice kao znak da je auto ugašen na kontaktu. Vratim ključ nazad zub pa zub napred dok sam još bio u kretanju i auto samo nastavi najnormalnije da ide. Kad sam došao skoro do kuće setim se da na pravini nekoj istestiram to tako sto ću na odredjenim obrtajima prebaciti izlete u cetvrtu i dodati gas i zamislite na 3000 opet trzaji i gašenje! Ponovim rad sa ključem nazad napred i proradi sve opet normalno. Ajde da testiram isto u nekoj drugoj brzini. Ubacim u cetvrtu i usporim malo ispod tri pa prebaciti trecu i kako skala opet dođje do 3000 opet trzaj i gašenje! Dakle u svakoj brzini na preko 3000 obrtaja mi se gasi auto. Nemam problem sa paljenjem. Nemam problem sa gašenjem kad stanem. Samo tad segasi. Šta mi je ciniti?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21580
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: C-Max 2007. 1.6 tdci gašenje na 3000 obrtaja

Poruka od Markedjani » četvrtak, 21. sep. 2017. u 07:06h

dijagnostika, za početak.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!