Naime, imam Ford Fiestu 1.25 2012. godište, prva registracija februar 2013. Auto je kupljen 2019. polovan, sa 125.000 km na satu. Kako ja putujem svaki dan na posao, dogurala sam ga već na 178.000 km

Elem, moj problem je počeo posle Nove godine, bili smo na putovanju i u povratku nas je pratila kiša, uredno došli kući, parkirali (taj vikend je padao sneg) - ja u ponedeljak očistim auto, krenem lepo na posao da bi u jednom momentu nešto kao puklo, krene da mi blinka check engine i auto krene da trza i pucka. Kako mi je brat automehaničar, nazovem ga i on kaže vozi, poledica na putu, verovatno se to čuje, pritom check engine zna da se pali zimi kod auta sa gasom, to već znam (nije mi ranije nikad blinkao). Brat ga taj dan preuzme i zameni kablove i svećice, kaže da je to sve bilo mokro. Vrati ga, auto je išao donekle i opet isti problem. Onda je menjao čepove na bloku motora, tu je navodno bilo malo kondenza, potom opet svećice i na kraju bobinu, pošto ja i dalje imam problem.
Vratio mi ga, kaže ne vidi problem, u medjuvremenu smo odradili i mali servis (auto je redovno servisiran), servis gasa koji nije radjen od ugradnje i tako. Ne znam šta mi je pokazala dijagnostika taj prvi put kada je blinkao check engine, da li probleme sa strujom.
Ja sam ga vozila na benzin pošto ide bolje, mada i na benzinu trza, ali manje, sad sam se vratila na gas, probala da promenim pumpu (sipala na EKO, sada sipam na OMV) i isprva je obećavalo, ali problem se opet vraća.
Stvarno ne znam više šta da radim, trzanje je najizraženije na manjim brzinama, kada se dodaje gas, sa 2. na 3, sa 3. na 4, 4. na 5, kad razvije brzinu, manje se oseti. Izraženije kad se auto ugreje i kada je vlažno vreme.
Ono što me najviše buni jesto to puckanje, bukvalno ne znam kako bih drugačije objasnila nego nešto pukne kad menjam brzinu naviše, čuje se u prednjem trapu.
Dajte neki predlog, molim Vas ili dobrog majstora u Novom Sadu, ja sam očajna

Hvala!