Ford s max '07, 2.0 tdci - problem sa vučom
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 20
- Član foruma od: sreda, 3. apr. 2019. u 23:50h
Ford s max '07, 2.0 tdci - problem sa vučom
Pozdrav svima,
Imam jedan problem sa ford s max 2007 2.0 tdci. Poceo je odjednom da slabije vuce koliko god da dam gas kao da je vucu izgubio, nece da primi dobro gas, ide al skrooooz slabo. Da napomenem, islljucio sam dpf i egr i auto je vukao dobro, al sad odjednom je izbubio 30-40% snage. Izbacio mi je gresku P0299 - podnabijanje turbo/ super punjaca. Iskljucena je greska a auto jos uvijek slabo vuce i nista se nije promjenilo. Majstor je skidao sva crijeva od turbine cak i one braon ventile provjeravao sve redom al nije nasao problem. Sipao sam na jednoj sumnjivoj pumpi gorivo, morao sam, pa da nije do goriva. Jednostavno dam gas idu obrtaji al nece da vuce, auto ide al nije to kako bi trebalo, kao da je u safe modu.
Imam jedan problem sa ford s max 2007 2.0 tdci. Poceo je odjednom da slabije vuce koliko god da dam gas kao da je vucu izgubio, nece da primi dobro gas, ide al skrooooz slabo. Da napomenem, islljucio sam dpf i egr i auto je vukao dobro, al sad odjednom je izbubio 30-40% snage. Izbacio mi je gresku P0299 - podnabijanje turbo/ super punjaca. Iskljucena je greska a auto jos uvijek slabo vuce i nista se nije promjenilo. Majstor je skidao sva crijeva od turbine cak i one braon ventile provjeravao sve redom al nije nasao problem. Sipao sam na jednoj sumnjivoj pumpi gorivo, morao sam, pa da nije do goriva. Jednostavno dam gas idu obrtaji al nece da vuce, auto ide al nije to kako bi trebalo, kao da je u safe modu.
- stefan pariz
- Poruka: 437
- Član foruma od: ponedeljak, 10. nov. 2014. u 20:16h
Re: Ford s max - problem sa vučom
potencijalni uzroci:
Kvar turbo ili kompresora
Pad pritiska ulja u motoru
Greška u sistemu EGR (recirkulacija izduvnih gasova).
Neispravan senzor pritiska pojačanja
Propuštanje vazduha ili usis
Kvar turbo ili kompresora
Pad pritiska ulja u motoru
Greška u sistemu EGR (recirkulacija izduvnih gasova).
Neispravan senzor pritiska pojačanja
Propuštanje vazduha ili usis
- ljuba power
- Poruka: 2710
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
Re: Ford s max - problem sa vučom
pa pukim brisanjem greške se ništa neće promemiti na bolje.treba majstor da otkrije uzrok te greške,a ne da "isključi grešku" kako kažeš..nek vidi te vakume na braon ventilima,ili sameventile da ispita,geometriju turba,...
-
Re: Ford s max '07, 2.0 tdci - problem sa vučom
Sve je provjereno, detaljno e sad ne znam dal moze to biti od goriva?! Izbacio je jednom tu gresku PO299 . Mjenjao sam turbinu prije par mjeseci, al se i ona malo cula, da nije ona crkla?

Poslednja izmena: Realan, na dan sreda, 14. dec. 2022. u 23:28h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Koju dijagnostiku koristi majstor? (Kinesku) kopiju Delphi sa krekovanim softverom?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ne može svaka dijagnostika da na tom autu vidi sve probleme i onda se ulazi u začarani krug menjanja delova na slepo.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Мени је интересантно како турбо пуњач набија .А да је којим случајем турбо набијач онда би ваљда пунио .
-
Skinuta turbina i dizne, poslato u Uzice izvrsena provjera sve ispravno, kaze majstor da mjenjam motor!! Sta raditi sad
Da napomenem jedan majstor je gledao auto prije skidanja turbine, pregledao je vakume i dizao auto i gledao turbinu i rekao da uopste turbo ne puni. Sad kad sam ga zvao i rekao sta mi kaze ovaj moj majstor, kaze da motor radi fino a turbo uopste ne puni, kakav motor. Turbina bi trebala da puni jer motor radi dobro a ovi u Uzicu kazu turbina je u redu?!?!
Da napomenem jedan majstor je gledao auto prije skidanja turbine, pregledao je vakume i dizao auto i gledao turbinu i rekao da uopste turbo ne puni. Sad kad sam ga zvao i rekao sta mi kaze ovaj moj majstor, kaze da motor radi fino a turbo uopste ne puni, kakav motor. Turbina bi trebala da puni jer motor radi dobro a ovi u Uzicu kazu turbina je u redu?!?!
- zeteks
- Poruka: 1296
- Član foruma od: utorak, 12. okt. 2010. u 15:56h
Пробај трећег мајстора. ЕГР није пожељно затварати. Једино ако је мотор при крају.
- ljuba power
- Poruka: 2710
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
nadji majstora sa ford dijagnostikom,koji zna šta radi.pa lepo polako da ispita sve potencionalne uzroke gubitka snage motora iz početka.mora negde biti problem mimo turbo kompresora ako je on u redu,kao što kažeš
- terhaf
- Poruka: 22
- Član foruma od: utorak, 15. maj 2018. u 18:09h
Kod mene je napuklo crijevo gumeno između interkulera i egr ventila i zbog toga je gubio snagu.
Ford fokus mk 1.5
1.8 tdci. 74 kw 2003.
1.8 tdci. 74 kw 2003.
-
Sve su majstori pregledali i kazu motor otiso, e sad nesto mi to cudno, sumnjivo. Ja sumnjam na turbinu al eto ne znam.
Kqzu izgubio kompresiju motor, a auto kao da je u safe modu moze max 130 km / h
Kqzu izgubio kompresiju motor, a auto kao da je u safe modu moze max 130 km / h
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Pa kolika je kompresija ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Pitao sam ih nemaju nacina da izmjere, kazu onako da je oslabio motor! Motor ne daje dovoljno snagu
- Nedeljkovic
- Poruka: 4733
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Ja bih promenio majstora, tipujem da je neka glupost u pitanju
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Promeni majstora

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ako je odjednom izgubio snagu, znači da je motor odjednom izgubio kompresiju, znači da je bio neki veliki lom na motoru, a tebi motor i dalje radi "fino". Nema logike.
To što je turbina ispravna, ne znači da joj je ispravan aktuator. Senzori pritiska, protoka, vakum...dobar pregled motora.
To što je turbina ispravna, ne znači da joj je ispravan aktuator. Senzori pritiska, protoka, vakum...dobar pregled motora.
- mbole
- Poruka: 14976
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pregledaj jos jednom dobro sva creva od turbine do usisa.
Dovoljna je minimalna pukotina, ili nestegnuta selna pa da nema vise pritiska.
Dovoljna je minimalna pukotina, ili nestegnuta selna pa da nema vise pritiska.
Djak pesak 

-
Prije pola godine je pomjesao naftu u ulju zbog pumpe visokog pritiska, a kasnije je opet imao dobru vucu, zato majstor kaze da je zbog te nafte unisten motor.
- mbole
- Poruka: 14976
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Cisto nagadjanje na osnovu poznate istorije, o tvom trosku.
Ponovo, ko sto neko napisa, da je to slucaj, ne bi se desilo odjednom, vec postepeno. Pa makar postepeno bilo godinu, 6, 3.. meseca.
Ne crkava motor 'za noc', vec polako slabi, osim ako je neki ekstrem tipa ostao bez ulja.. al tebi se to nije desilo (ili barem nisi napisao).
Ponovo, ko sto neko napisa, da je to slucaj, ne bi se desilo odjednom, vec postepeno. Pa makar postepeno bilo godinu, 6, 3.. meseca.
Ne crkava motor 'za noc', vec polako slabi, osim ako je neki ekstrem tipa ostao bez ulja.. al tebi se to nije desilo (ili barem nisi napisao).
Djak pesak 

- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Пре ће да страдају лежајеви због недостатка уља него карике и стублине . Ти мотори имају бризгаљке испод клипова , то може да ради колико хоћеш ако има филтер за ваздух и ок уље . И када помеша нафту и уље , нафта је по себи масна , тако да добијеш неко чудно уље али је и даље уље . И није тога било 5 литара јер би ти се пео ниво уља него нека количина која је релативно занемарљива на коичину уља .
Неће мотори тако лако механички да страдају ако их не малтретираш и не занемарујеш .
Неће мотори тако лако механички да страдају ако их не малтретираш и не занемарујеш .
-
Auto odrzavano, uvijek ulja ima u sebi, motor je mogao normalno bez problema do 200 km/h, samo eto odjenom te neke gluposti a nisam ga forsirao uvijek u vecu brzinu.
Svima hvala na professionalnim i detaljnim odgovorima. Sve sam prenio majstorima tako da cu mjenjati majstora da pogleda detaljnije. Javljam cim rijesim problem.
Svima hvala na professionalnim i detaljnim odgovorima. Sve sam prenio majstorima tako da cu mjenjati majstora da pogleda detaljnije. Javljam cim rijesim problem.
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Kako je pomesao ulje i naftu zbog pumpe?
-